cayenne Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 Witam, Co może być przyczyną spadania obrotów tak do ok 700 obr/min. przy zatrzymywaniu się. A dokładnie wrzucam 1 bieg start ,prędkość ok 20km/h. stop -obroty spadają i nagle się podnoszą do normalnej prędkości obrotowej.
adamq Opublikowano 25 Lipca 2007 Opublikowano 25 Lipca 2007 Przepustnicę wyczyściłeś i zaadaptowałeś??
cayenne Opublikowano 25 Lipca 2007 Autor Opublikowano 25 Lipca 2007 Przepustnicę wyczyściłeś i zaadaptowałeś?? Nie,nie czyściłem,ale obroty na luzie są stabilne,nie falują. Myślisz,że to może mieć związek z przepustnicą?
grzesiek_wroc Opublikowano 25 Lipca 2007 Opublikowano 25 Lipca 2007 witam. u mnie jest to samo. pokazało się dopiero w momencie gdy zamontowałem gaz. pierwszą rzeczą którą powiedział mechanik to że mam przeczyścić przepustnicę (co powinno się robić jak twierdzi co 60 tys. km) i ustawić na nowo wolne obroty. ale najpierw musze zrobić prawdopodobnie pompę wodną bo nastąpiła awaria i cały płyn sie wylał chociaż mam nadzieje że to tylko jakiś przewód Uzpełnij profil [spedyt]
darkb Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 u mnie występuje ten sam problem czy możliwe że jak przepustnica była czyszczona 3 miesiące temu i to ona może powodować takie problemy
pachwin Opublikowano 15 Listopada 2013 Opublikowano 15 Listopada 2013 Ja czyściłem przepustnice i pomagało na krótko, taj jak piszesz kilka miesięcy dopiero jak wyłożyłem ją na stół i wyczyściłem porządnie naftą mam spokój z obrotami, a spadały czasem tak mocno że silnik przygasał.
Rekomendowane odpowiedzi