Robson12357 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Po przejechaniu około 5 km moją A4 tarcze hamulcowe z przodu w obu kołach są na tyle gorące ,ze można sie oparzyć. Dodam ,ze jest to prosta na , której prawie wogóle nie uzywam hamulca. ostanio po przejechaniu około 60 km zauważyłem ,ze znad lewego koła unosi troche dymu i czuc spalenizne. Wkoncu pojechałem do mechanika. Został wymieniuony gietki przewód hamulcowy i Z ostały ,takze rozruszane tłoczki w cylinerdkach w obu kołach. Cała operacja kosztowałą mnie 150 zł. To duzo czy mało waszym zdaniem? A najgorsze jest to ,że tarcze nadal nawetpo krótkiej trasie, kiedy prawie wogóle niew używam hamulca są bardzo gorące.iedy podniose auto i kręce przednimi kołami to czuc niewielki opór ,ale da sie obrócić kołem . Mechanik twierdzi, że to normalne. Co tym sądziecie? Jak to wygląa u was?
bialy986 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Może klocki trą o tarcze Kumpel tak miał w Golfie,strasznie mu się grzały i dymiły (podobnie jak u Ciebie).150 zeta wdg mnie drogo tym bardziej że usterka nie zniknęła.Jedz tam jeszcze raz i zareklamuj albo zmień mechanika.
harley22 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Może masz pęknięte tarcze. Kolega tak miał w oplu :gwizdanie: Grzały się nie miłosiernie.
Dev Opublikowano 5 Czerwca 2010 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Po przejechaniu około 5 km moją A4 tarcze hamulcowe z przodu w obu kołach są na tyle gorące ,ze można sie oparzyć. Dodam ,ze jest to prosta na , której prawie wogóle nie uzywam hamulca. ostanio po przejechaniu około 60 km zauważyłem ,ze znad lewego koła unosi troche dymu i czuc spalenizne. Wkoncu pojechałem do mechanika. Został wymieniuony gietki przewód hamulcowy i Z ostały ,takze rozruszane tłoczki w cylinerdkach w obu kołach. Cała operacja kosztowałą mnie 150 zł. To duzo czy mało waszym zdaniem? A najgorsze jest to ,że tarcze nadal nawetpo krótkiej trasie, kiedy prawie wogóle niew używam hamulca są bardzo gorące.iedy podniose auto i kręce przednimi kołami to czuc niewielki opór ,ale da sie obrócić kołem . Mechanik twierdzi, że to normalne. Co tym sądziecie? Jak to wygląa u was? rozruszanie tłoczka w zacisku nie pomoże trzeba kompletnie rozebarc zacisk, powyciągac wszystkie uszczelnienia i wszystko dokładnie oczyscic prawdopodobnie masz już wzery na tłoczkach które sie nie cofaja uzupełnij avatar, jaki masz silnik?
tchorzo Opublikowano 5 Czerwca 2010 Opublikowano 5 Czerwca 2010 dokładnie jak mówi mój przedmówca, sam to robiłem. Trzeba było wszystko rozerać wyczyścić i nasmarować, po tych zabiegach ja ręką odjął
kudalty66 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 żeby sprawdzic czy zaciski 'trzymaja' wystarczy podnieść koło i zakrecic wtedy bedzie wiadomo czy jest opór czy nie,. A jeżeli trzeba bedzie czyścic, to tak jak powiedziano wyżej tylko rozebranie i wyczyszczenie dokładne, potem nowe gumeczki i płyn i bedzie śmigać pozdro
Sleepknot Opublikowano 13 Czerwca 2010 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Jak autko zachowuje sie podczas hamowania? Nie masz żadnych wibracji na kierownicy?
Rekomendowane odpowiedzi