mario1159 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Witajcie.Posiadam Audi A4 B6 Sedan 2.5TDI 180km Quattro.I wydaje mi sie ze zaczol wiecej spalac,Na pelnym baku do zapalenia sie rezerwy robie jakies 560km .Tankuje od poczatku zakupu auta na stacji Shell,leje V power.Zima robilem do zapalenia sie rezerwy ok 620km.Wymienilem na wiosne wszystkie filtry.Czy to normalne,Ile mniej wiecej robicie na baku tego modelu.Z gory dzieki za pomoc!Pozdrawiam
rav Opublikowano 5 Czerwca 2010 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Witam U mnie podobny efekt występował jak miałem uszkodzony termostat, auto zaczęło trochę więcej palić. Silnik był ciągle nie dogrzany i pewno z tego powodu palił więcej. Po wymianie rozrządu a w tym termostatu spalanie trochę spadło. Zwróć uwagę czy silnik nagrzewa się do 90 oC. ________________ Pozdrawiam Rafał
yaboo Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Witam U mnie podobny efekt występował jak miałem uszkodzony termostat, auto zaczęło trochę więcej palić. Silnik był ciągle nie dogrzany i pewno z tego powodu palił więcej. Po wymianie rozrządu a w tym termostatu spalanie trochę spadło. Zwróć uwagę czy silnik nagrzewa się do 90 oC. ________________ Pozdrawiam Rafał Może być wiele przyczyn zwiększonego spalania, filtr paliwa, powietrza, padająca przepływka, czujnik teperatury w moim przypadku winny był również teromostat
mario1159 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2010 Dzis podlaczylem Vag i wyskoczyl blad."Przeplywomierz - przekroczona granica regulacji" czy cos w tym stylu.Jak go skasowalem to blad wiecej sie nie pojawil
AndyN Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Dzis podlaczylem Vag i wyskoczyl blad."Przeplywomierz - przekroczona granica regulacji" czy cos w tym stylu.Jak go skasowalem to blad wiecej sie nie pojawil Kasowanie błędów jest najprostszą i najtańszą metodą naprawy auta .... A pojeździłeś po skasowaniu i sprawdziłeś czy błąd wraca? Skoro skasowałeś błąd to mogłeś Vagiem sprawdzić robiąc logi jak mierzy przepływomierz
dymiano Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Przepływka albo termostat. U kolesia siedziała przepływka
Rekomendowane odpowiedzi