Czaro_22 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Witam po raz kolejny, mam następujący problem..... Zmieniłem filtr oleju + olej w silniku na nowe, po tej wymianie zaczął mi ubywać olej w silniku i druga sprawa to na nierównościach jak jadę bardzo powoli 5-10 km/h zapala się kontrolka od braku oleju w silniku, wcześniej jeździłem po tej drodze i nic takiego się nie działo, i podkreślam dzieje się to jedynie na nierównej drodze (gruntowa) na prostej drodze wszystko git malina. Proszę o jakieś porady, zaczyna mnie już krew zalewać z tym autem
M_ILES Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 na FORUM (jest o tym mnostwo postow)hehe
luki1107 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Opublikowano 11 Czerwca 2010 zobacz czujnik cisnienia oleju ktory znajduje sie pod filtrem aleju.... ten kabelek co do niego jest podlaczony moze sie poluzowal... a z drugiej strony jak ubywa ci olej to moze wypadaloby wymienic ten czujnik bo to przez niego przewaznie wycieka...
Gość sledzik69 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Opublikowano 11 Czerwca 2010 u mnie wsuwka sie uje.... i tez swiecila sie kontrolka kilka min roboty i po bulu nowa wsuwka zalozona
Labiel Opublikowano 12 Czerwca 2010 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Może też ci lecieć z oringu który jest pomiędzy podstawą filtra oleju a chłodniczką wody - też częsta przypadłość. Szczególnie jak wymieniałeś filtr oleju to mogłeś to ruszyć.
sk baton Opublikowano 12 Czerwca 2010 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Sprawdż czujnik cisnienia oleju , przy wymianie filtra napewno go ruszyłeś
Czaro_22 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2010 Wszystko już gra, ostatnio przy wymianie przegubów powiedziałem mechanikowi ocb, coś tam pogrzebał i pow jedynie ze już wszystko ok i nie żadnych wycieków oleju (motor suchy)
Rekomendowane odpowiedzi