mati9151 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Hej wszystkim. Mam wielki problem i sprzedawcy w sklepach tez mają problemy jakie amory powinny byc w mojej Audi A4 Avant model B5 2001 rok AJM 85kW. Jeśli ktoś posiada taka albo orientuje się jakie oznaczenie ma Bilstein to byłbym wdzięczny. Narazie wziąłem ze sklepu Bilstein BNE-2920 i BNE-A347. Tak między innymi podają w katalogach ale jak przymierzałem tak przy sciągniętym kole to wydaja mi się te amory krótsze od tych co mam założone i nie wiem jakie oznaczenie kupić.
stanley Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 to jeszcze zależy czy masz zawias 1BA czy 1BE najlepiej zapytaj w dziale części to ktoś sprawdzi Ci w Etce i podpowie albo poszukaj na forum, pewnie temat był poruszany
mati9151 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2010 A po czym to poznać? Albo jak to sprawdzić w etce bo mam ETKE nie mam pojęcia na czym polega 1BA lub 1BE
loloA4 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 kolego w bagazniku,we wnece na kolo zapasowe masz naklejke z kodami wyposazenia luknij a bedziesz wiedzial na czym smigasz:) pozdro
mati9151 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2010 Patrzyłem na naklejkę w bagażniku i jest tam oznaczenie 1BA i co mi to daje? Dalej nie wiem czy te amory (BILSTEIN BNE-A347 , BNE-2920) pasują do mojej audi.
stanley Opublikowano 10 Czerwca 2010 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Patrzyłem na naklejkę w bagażniku i jest tam oznaczenie 1BA i co mi to daje? Dalej nie wiem czy te amory (BILSTEIN BNE-A347 , BNE-2920) pasują do mojej audi. czyli masz zawieszenie seryjne, nieobniżane. Z tego co sie orientuję Bilstein BNE-A347 idzie do 1BE ale pewny nie jestem zadzwoń do jakiegoś sklepu i popytaj
mati9151 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2010 No właśnie z tym jest problem bo w sklepie nie wiedzą dokładnie jakie mam amory. Zresztą nikt mi się nie pytał o oznaczenie 1BA czy 1BE. A czy mógłbym założyć na te sprężyny co mam czyli chyba standard te amory BNE-A347 one są ciut krótsze bo jak przymierzałem tak przy zdjętym kole.
lapek85 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Opublikowano 10 Czerwca 2010 tutaj masz katalog KYB http://www.kyb-europe.com/kyb-poland/catalogue.asp amory tej firmy są a nawet jeśli chcesz inne to może łątwiej będzie Ci znaleźć jako zamiennik kyba
mati9151 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2010 Wielkie dzięki popatrzę i porównam chociaż zdjęcia.
Rekomendowane odpowiedzi