Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AHU] SPRZĘGŁO WISKOTYCZNE tani zamiennik da radę ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

- czy jesłi znajdę uszkodzone wisko które nie załącza tylko się kręci jakąś siłą bezwładności mogę tak jeżdzić??? czy kiedyś zacznie bić na boki i się rozleci??? lub moze załaczyć i narobić problemów na obrotach

- czy rzeczywiście nie ma sensu kupić na allegro sprzęgiełka fiurmy srl czy cos tam za stio parę zł bo taki sprzet da ciała w krótkim czasie...??...

Pozdrawiam. Maniek!

Opublikowano

Witam.

Ja podejrzewam że wiatrak pierwszy raz strzelił nie przez bicie wisko, tylko przez to że się zablokowało i wiatrak dostał pełnych obrotów silnika, pewnie tez dla tego drugi raz strzelił. Czy można jeździć bez ? Nie wiem, ja bym chyba nie próbował ;)

Opublikowano

proszę o więcej opinii kolegów. w szczególności proszę o odp na pytanie: czy jest sens kupowania zamiennika SRL(lub cos podobnego) na allegro który jest trochę tańszy niż BEHR.. . oraz czy wentylator bo też potrzebuje lepiej kupić nowy niedrogi za 60 zł czy używany ale być moze ori bo w używkach i podróbki są a ciężko rozpoznać wentylator...

Opublikowano

wymień ja mam z allegro zamiennik i do tej pory śmigam i jest ok i już prawie 4 rok

Opublikowano

znalazłem w sklepie wisko firmy POLKAR za 126 zł. 12 mieś gwarancji. Tylko kwestia wentylatora, kupić taki za 78 zł ?? jakaś podróba czy kupić używkę w nie wiadomo jakim stanie, chyba kupię wszystko nowe to będę pewny i jak bym musiał reklamować(odpukać) to zwiozę całość i nikt nie powie ze miałem stary wentylator który mógł to spowodować :) proszę tylko o jeszcze jakiś głos popierający ten zakup i biorę te zamienniki :) pozdrawiam i dzięki za wypowiedzi ;)