Gwerty Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 witam . mam taki przypadek kupiłem regenerowaną turbine za rocznej gwarancji. po przejechaniu 2 tys, km w ciagu ok miesiąca, turbina uległa uszkodzeniu. zostałą wysłana z reklamacją, maja na odpowiedz 2 tygonie, niestery przeciągneli to do miesiąca, nie uznając reklamacji , ze uszkodzenie z winy urzytkownika, lub zakłądu montującego. niezgodziłem sie z nimi i napisalem reklamację podparta ogledzinami uszkodzonej turbiny przez biegłego rzeczoznawce, i z jego opini jednoznacznie wynika ze byłą to zle zregenerowana turbina, z warsztatu tez ma podobny paier, złozyłem odwołąnie do odmowy reklamacji, podparte tymi dokumentami i cisza pisałem do nich i nic, mineło juz ponad dwa miesiące od złozenia odwołąnia, co ma z tym fantem zrobic, jaki mają prawny czas na odpowiedz w sprawie odwołania. jak ich pogonić, zeby przyznali sie, i odzyskac utopione pieniądze. prosze o wszelka pomoc, pozdrawiam
Dev Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 chyba pozostaje Ci droga postepowania sądowego
sołtys85 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 witam . mam taki przypadek kupiłem regenerowaną turbine za rocznej gwarancji. po przejechaniu 2 tys, km w ciagu ok miesiąca, turbina uległa uszkodzeniu. zostałą wysłana z reklamacją, maja na odpowiedz 2 tygonie, niestery przeciągneli to do miesiąca, nie uznając reklamacji , ze uszkodzenie z winy urzytkownika, lub zakłądu montującego. niezgodziłem sie z nimi i napisalem reklamację podparta ogledzinami uszkodzonej turbiny przez biegłego rzeczoznawce, i z jego opini jednoznacznie wynika ze byłą to zle zregenerowana turbina, z warsztatu tez ma podobny paier, złozyłem odwołąnie do odmowy reklamacji, podparte tymi dokumentami i cisza pisałem do nich i nic, mineło juz ponad dwa miesiące od złozenia odwołąnia, co ma z tym fantem zrobic, jaki mają prawny czas na odpowiedz w sprawie odwołania. jak ich pogonić, zeby przyznali sie, i odzyskac utopione pieniądze. prosze o wszelka pomoc, pozdrawiam Chyba rzecznik praw konsumenta powinien w tej sprawie zainteweniować.
stanley Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 opinia biegłego rzeczoznawcy i od razu do sądu, nie ma co się pierd*olić powodzenia
Armi Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 witam . mam taki przypadek kupiłem regenerowaną turbine za rocznej gwarancji. po przejechaniu 2 tys, km w ciagu ok miesiąca, turbina uległa uszkodzeniu. zostałą wysłana z reklamacją, maja na odpowiedz 2 tygonie, niestery przeciągneli to do miesiąca, nie uznając reklamacji , ze uszkodzenie z winy urzytkownika, lub zakłądu montującego. niezgodziłem sie z nimi i napisalem reklamację podparta ogledzinami uszkodzonej turbiny przez biegłego rzeczoznawce, i z jego opini jednoznacznie wynika ze byłą to zle zregenerowana turbina, z warsztatu tez ma podobny paier, złozyłem odwołąnie do odmowy reklamacji, podparte tymi dokumentami i cisza pisałem do nich i nic, mineło juz ponad dwa miesiące od złozenia odwołąnia, co ma z tym fantem zrobic, jaki mają prawny czas na odpowiedz w sprawie odwołania. jak ich pogonić, zeby przyznali sie, i odzyskac utopione pieniądze. prosze o wszelka pomoc, pozdrawiam Chyba rzecznik praw konsumenta powinien w tej sprawie zainteweniować. Tak, najpierw rzecznik praw konsumenta. A jeśli to nie pomoże zostaje tylko sąd. Ale jak masz podkładkę w postaci zwrócenia się do rzecznika praw konsumenta, własnych reklamacji i opinii niezależnego rzeczoznawcy sprawa to nie ma co się sądu bać.
k0za Opublikowano 9 Czerwca 2010 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Jak korzystałem kilka razy z pomocy rzecznika praw konsumenta i muszę przyznać, że pomogli mi napisać odpowiednie pisemko. Także polecam skorzystać, oczywiście tam się nic nie płaci. Tak btw możesz napisać gdzie tacy fachmani regenerują turba? Bo też mnie czeka taka operacja a nie chciałbym się wtopić. Może być na PW
maciek31 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Opublikowano 9 Czerwca 2010 tylko sąd plus dodatkowe koszty zwiazane ze stresem
Dev Opublikowano 9 Czerwca 2010 Opublikowano 9 Czerwca 2010 witam . mam taki przypadek kupiłem regenerowaną turbine za rocznej gwarancji. po przejechaniu 2 tys, km w ciagu ok miesiąca, turbina uległa uszkodzeniu. zostałą wysłana z reklamacją, maja na odpowiedz 2 tygonie, niestery przeciągneli to do miesiąca, nie uznając reklamacji , ze uszkodzenie z winy urzytkownika, lub zakłądu montującego. niezgodziłem sie z nimi i napisalem reklamację podparta ogledzinami uszkodzonej turbiny przez biegłego rzeczoznawce, i z jego opini jednoznacznie wynika ze byłą to zle zregenerowana turbina, z warsztatu tez ma podobny paier, złozyłem odwołąnie do odmowy reklamacji, podparte tymi dokumentami i cisza pisałem do nich i nic, mineło juz ponad dwa miesiące od złozenia odwołąnia, co ma z tym fantem zrobic, jaki mają prawny czas na odpowiedz w sprawie odwołania. jak ich pogonić, zeby przyznali sie, i odzyskac utopione pieniądze. prosze o wszelka pomoc, pozdrawiam a tak na marginesie mozesz napisac kto Ci spier....ił turbo???? sorry za pytanie ale pozwoli to omijac nierzetelnych wykonawców
Gwerty Opublikowano 9 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2010 firma to inter cars. odradzam kazdemu, po zakupie nowej turbiny smiga az miło, a tamta od samego początku puszczałą olej:(
arielka Opublikowano 13 Czerwca 2010 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Wezwanie do zapłaty listem poleconym za potw. odbioru. Pozdrawiam arielka
Rekomendowane odpowiedzi