sebo77 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Czesc mam pytanie czy pomiedzy kolektorem wydechowym a turbina powina byc uszczelka bo umnie niema bede wyciagal turbo i chcialbym wiedziec czy powinna byc czy nie zaznaczam ze umnie niema na 100% i gdzie zatyka sie zawór erg i czy po zatkaniu cos trzeba jeszcze innego robic .dziekuje za porady pozdrawiam serdecznie.
scuzz Opublikowano 9 Czerwca 2010 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Uszczelki miedzy kolektorem wydech. a turbo nie ma. Egr zaślepiasz przy kolektorze wydechowym.
goldi Opublikowano 9 Czerwca 2010 Opublikowano 9 Czerwca 2010 lub zaślepiasz przewód który idzie do egr przynajmniej tak sie spotkałem z takim zaślepieniem
sebo77 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2010 dzieki a czy jak zaslepie tez erg to nic sie nie stanie i czy musze cos jeszcze robic .oprucz zaslepienia erg i co to daje.
karbonek Opublikowano 9 Czerwca 2010 Opublikowano 9 Czerwca 2010 zaślepiene erg nie dusi silnika, syf w dolot nie idzie ja uszczelkę miałem i sądzę że być powinna, ponieważ przy butowaniu jak wywaliłem tą uszczelkę (uszkodziła się i nie mogłem jej dostać) to mi śmierdziało spalinami w kabinie kupiłem taki żel uszczelniający i jest już ok
piotrus400 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Opublikowano 10 Czerwca 2010 U mnie jest uszczelka ale dodatkowo posmarowałem pastą do tłumników.
Gość -makaveli- Opublikowano 10 Czerwca 2010 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Jak mnie pamięć nie myli to łączenie turbo z kolektorem masz za pomocą elastycznej rury, więc po co ci uszczelka, jak wsio wchodzi na wcisk i zabezpieczane jest metalowym cybantem.nie ma żadnej uszczelki
karbonek Opublikowano 10 Czerwca 2010 Opublikowano 10 Czerwca 2010 kolektor wylotowy połączony jest z turbiną na 3 śrubach i jest między nimi uszczelka
sebo77 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2010 to jak to jest jedni twierdza ze ma byc uszczelka a inni nie
krzyniek Opublikowano 12 Czerwca 2010 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Z Etki wynika że nie ma uszczelki bo nie ma uszczelka jest między turbo a resztą wydechu a między kolektorem wydechowym a turbo nie ma takowej uszczelki
piotrus400 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Opublikowano 12 Czerwca 2010 A u mnie jest! Uszczelka podobna do tej miedzy turbo a wydechem tylko ma inny kształt.
Rekomendowane odpowiedzi