Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Reflektory zespolone po II lifcie - rezanie i montaż

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

no to bolec zeskrob

wysłane z prodiża

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 231,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ten rowek można całkiem odkręcić u mnie.

Potem zabrać do domu i skrobać bolec przed telewizorem :)

Edytowane przez Joziek79

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie, starałem się przejrzeć wątek, ale jest tu 109 stron, a auto stoi u mechanika i muszę szybko zamówić reflektory.

Może ktoś szybko pomoże, pacjent audi s4b5 1998 rok, przed liftem, mam reflektory ksenonowe z d2s dzielone.

Chce je zamienić na poliftowe DEPO, takie jak tu wszyscy wrzucacie, one mają jednak żarówki H7, widziałem, że na początku wątku ktoś pisał, że można zostawić d2s.

Pytanie: kupuje te reflektory ( http://allegro.pl/audi-a4-b5-99-01lampy-reflektory-nowy-l-p-depo-i6124420190.html) czy jeśli chcę zostawić xenon z s4 to potrzebuje coś jeszcze ?

Czy żarniki trzeba zmieniać ?

Ogromne dzięki !!

Opublikowano
  • Autor

nie trzeba. wystarczy ze zastosujesz adapter do d2s. albo uda ci sie przelozyc soczewki z dzielonych.

wysłane z prodiża

Opublikowano

Endriu dzięki za pomoc: chodzi o taki adapter ?: http://allegro.pl/hid-adapter-bmw-e39-d2s-h7-i6251219533.html

Ządnego innego nie znalazłem...

Dodatkowo trochę podzwoniłem i mam mętlik w głowie.

Jeden ze sprzedawców radzi mi ten reflektor: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5071340198&reco_id=6bf9b694-7d6e-11e5-9ee0-fa163e045498&ars_rule_id=201

Twierdzi, że wszystko przełożę z oryginału, że pasuje silniczek i będzie działać samopoziomowanie, a w przypadku łączonych silniczek jest inny nie ma miejsca na przetwornicę i nie działa samopoziomowanie.

Prawda to ?

Opublikowano
  • Autor

miejsce na przetwornice jest. silniczek kupisz za grosze.

wysłane z prodiża

Opublikowano

miejsce na przetwornice jest. silniczek kupisz za grosze.

wysłane z prodiża

Enriuu, prośba zerknij jeszcze czy ten adapter pasuję, bo chcę to właśnie wszystko zamówić.

Ewentualnie może wiesz gdzie kupić pasujący, szukam i nigdzie nie znalazłem innych.

http://allegro.pl/hid-adapter-bmw-e39-d2s-h7-i6251219533.html

Edytowane przez nitro20

Opublikowano
  • Autor

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5093294135

napisz do tego goscia czy ma do Twoich reflektorow

wysłane z prodiża

Edytowane przez endriuu

Opublikowano

Panowie szybkie pytanie. Chce zmienić lampy na poliftowe, mam lampy depo potrzebne wtyczki i piny ale mam pytanie, czy potrzebny jest silniczek np. od punto do regulacji? Czy można założyć lampy bez tych silniczków?

Opublikowano
  • Autor

mozna ale nie bedzie sz mial regulacji z wnetrza wtedy. musisz tez zablokowac lampy w jednej pozycji wkladajac do tego otworu, gdzie wchodzi bolec od silniczka, jakąś blokadę wlasnej roboty. chyba ze jest takowa fabrycznie w lampach.

wysłane z prodiża

Opublikowano

mozna ale nie bedzie sz mial regulacji z wnetrza wtedy. musisz tez zablokowac lampy w jednej pozycji wkladajac do tego otworu, gdzie wchodzi bolec od silniczka, jakąś blokadę wlasnej roboty. chyba ze jest takowa fabrycznie w lampach.

wysłane z prodiża

Tylko że ja nie mam regulacji ustawień świateł wewnątrz auta. Światła można ustawić tylko ręcznie na diagnostyce

wysłane z prodiża

Tylko że ja nie mam regulacji ustawień świateł wewnątrz auta. Światła można ustawić tylko ręcznie na diagnostyce

Panowie to jak z tymi silniczkami, muszą być czy nie muszą skoro nie mam regulacji świateł z wewnątrz auta....???

Opublikowano

nie muszą, ale musisz zablokować odbłyśnik, jeśli kupiłeś nowe lampy to powinny być gotowe do montażu

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Lampy valeo poliftowe ile mają mocowań? Z góry są dwa, czy z dołu jest jakiś uchwyt?

Jak to leży w przedlifcie, wszystkie mocowania pasują?

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

pasują. jest bolec jeszcz na dole przy chlodnicy. spojrz na post #2160

wysłane z prodiża

Opublikowano

polifty mają 4 uchwyty, w przedliftach montujemy tylko na 3

Opublikowano

Panowie dwa pytania do was.

Jakis skuteczny sposób na rozklejenie lampy zespolonej valeo sklejonej masą/klejem wurth?

Jakie polecacie palniki do projektorów z Q7

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Hezen

Opublikowano
  • Autor

piekarnik i nagrzewanie. palniki osram, philips lub GE. tylko uwazaj bo na allegro wiekszosc to podroby

wysłane z prodiża

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Endriuu, muszę na "gwałt" kupić palniki, jeden jest już kaput... gaśnie po 2-3 min jazdy, tak z kilka razy a jak zaskoczy to jakoś tam świeci przez dłuższy czas.

Zdecydowałem się na Philipsy.

Teraz zasadnicze pytanie, brać 4300k czy 4800k, które spisują się lepiej na suchej oraz na mokrej nawierzchni?

Z tego co wiedze moje osramy świeca na biało, bez jakiejkolwiek niebieskiej poświaty, zatem mają barwę o temperaturze 4300k? Identyczna barwa światła jak na lewej części renederu: http://www.xenon-hurtownia.pl/xenon/4300-4800k.jpg

Gdzie kupić ori paliki? Mam zaprzyjaźniony sklep motoryzacyjny i z tego co wiem to zamawiają części m.in. w intercarsie - ale czy stamtąd będą na pewno oryginalne?

EDIT:

Dzięki Endriuu, poszło PW do Marcina :)

Edytowane przez Hezen

Opublikowano
  • Autor

Pisz albo dzwon do dzika z forum. www.pro-choice.pl .bierz 4300K.to sa oryginaly

wysłane z prodiża

Opublikowano

Wczoraj doszły osramy.

Dzik nie miał philipsów, mimo wszystko jestem mega zadowolony.

Po sprawdzeniu żarników, są oryginalne - wszystkie znaki dla oryginału się zgadzają.

Świecą o prawie połowe lepiej niż te wypalone podjebki na których jezdziłem.