Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL B6] Sterowane szybą elektryczną w B6 z 2004 roku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

pomożcie proszę...... :(

1)

mam problem ze sterowaniem przednią szybą elektryczną od strony pasażera.

Problem polega na tym, że działa przycisk ten na drzewiach od strony pasażera i szyba sie otwiera i zamyka ale nie działą przycisk do jej sterowania na drzwiach kierowcy. Czy to problem bezpiecznika??jak tak to gdzie go szukać? bo napewno nie mam go w panelu po lewej stronie przy kierownicy.

2)

a teraz giga problem.....

super extra wycieraczka porysowała mi szybę przednią. Ciekawe było to, że niby mi gumowa część zleciała z pióra ale nie było słychać aby metalowa częśc ocierała o samochód - szyba wyglądała jak brudna. Gdy umyłam autko okazało się ze mam rysy na łuku jaku robi wycieraczka.

Co robić? zna ktoś dobry zakład szklarski tzn gdzie zakładają szyby samochodwe w Krakowie???

Wiem, że można polerować tylko jak określić glębokość rys??

3) to już drobnostka....

popsłuły mi się świtła tablicy tylnej rejestracyjnej - nie żaróweczki tylko te metalowe wstawki co trzymają żaróweczkę odpadły - gdzie kupić to cholerstwo takie malutkie bo przecież nie u bełtowskiego bo jak znam życie to będzie to kosmiczny koszt.

Będę Wam bardzo wdzięczna za wszelkie info.Proszę.....i z góry dziękuję bo jak nie Wy to ja chyba :wallbash:

Opublikowano

ad 1-przycisk na drzwiach kierowcy może nie stykać

ad 2-zapytaj w temacie spotkań krakowskich,na pewno ktoś coś wie i poleci dobry zakład :wink4:

ad 3-cała lampka do wymiany-niestety,kiedyś próbowałem reanimować taką lampkę,wstawiając metalową blaszkę zrobioną z puszki po piwie-jakis czas działało,ale trzeba było kupic normalne światełko-cena-niestety nie wiem

nastepnym razem staraj się poruszać jeden problem w jednym wątku-Takie są Tu zasady :wink4:

Opublikowano

cena tej lampki to 35zł za szt w aso

Opublikowano

nie łączą styki w tym przełączniku to normalne po dusze eksploatacji u mnie w b6 juz powoli tez nie zawsze chcą przy delikatnym dotknięciu za łapać trzeba mocniej przycisnąć

szyba to na spoty krakowskie

35 zl w aso to nie majątek

Opublikowano

dziekuje Wam pieknie.....rzeczywiscie przycisk mi nie styka od czasu do czasu działa.

Wie ktoś ile on kosztuje taki do szyb elektrycznych?

P.S. od dzis poruszam jeden temat:-)