blaster99 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Jakis czas temu wylala mi sie kawa na pulpit, na szczescie wszystklo dobrze dziala poza przyciskami od klimatronika. Sa teraz takie jakby klejace sie od wewnatrz przez co nie odbijaja prawidlowo. Jaki bedzie najlepszy sposob ich wyczyszczenia ?
Gość spedyt Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Wystarczą środki do czyszczenia np klawiatury. Popytaj w serwisach komp czy nie polecają jakiegoś dobrego środka.
blaster99 Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2007 no spoko, ale mam to rozebrac czy poprostu "wpsikać" pomiedzy przyciski?
lukasssw Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Opublikowano 2 Sierpnia 2007 aby dokładnie w no spoko, ale mam to rozebrac czy poprostu "wpsikać" pomiedzy przyciski? bezpieczniej będzie rozebrać i dokładanie wyczyścić
berciu Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Jak nie chcech rozbierać to trochę środków do czyszczenia i spręzone powietrze powinno załatwić sprawę
wit.s Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Sprężone powietrze nie załatwi sprawy, bo przyciski są poklejone kawą. Miałem dokładnie to samo, tylko z Pepsi. Zareagowałem trochę nerwowo, ale ... okoazało się strzałem w 10-tkę. Popsikałem panel ... Plak-iem do deski rozdzielczej. Tak wiem, mogłem wszystko w kosmos wywalić, prawdę mówiąc przez chwilę się jakieś zwarcie zrobiło (panel wogóle przestał działać), ale po chwili wszystko wróciło do normy i od tej pory działa jak ta lala. Oczywiście wykorzystanie pomysłu 100% skuteczne, ale na własną odpowiedzialność
blaster99 Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Juz sie uporalem Strzalem w "10" bylo psikniecie Clinem do szyb (z alkoholem) w szparki pomiedzy przyciskami. Clin nie jest wodnisty, ma konstystencje piany. Po kilku sekundach od uzycia wszystko dzialalo jak nowe i bez skutkow ubocznych
Rekomendowane odpowiedzi