Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wszystko o pielęgnacji auta - kosmetyki samochodowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Relacja była na 2 aparaty dlatego tyle fotek wyszło ;)

Co do padów to używałem teraz Urbana i polecam w powiązaniu z pastami Scholla

Dzięki za miłe opinie ;)

Sent from my Variophone

• Odpowiedzi 4.7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Panowie cos mi smierdzi w aucie, okazalo sie ze to klima, a nie zaden z zapachow. Smierdzi filtr kabinowy i troche czuje ten nie przyjemny zapach z puszki w ktorej siedzi filtr. Wiecie moze czym to domyc? Filtr byl wymieniany na nowy po calym procesie oczyszczania i nabicia ukladu klimatyzacji, widac ze jest juz dosc brudny. Dzis psiknalem zapachem na filtr i czuc go w kabinie ale przebija sie troche jeszcze ten smierdzacy zapach.

Opublikowano

Ostatnio kupiłem felgi na zimę, miały być "igły" jak je gościu wysyłał :whistling: fakt krzywe nie są ale swoje przeszły. Więc dziś postanowiłem, na tyle ile mogę przywrócić im dawny blask. Maszynka DA + pomarańczowy pad scholl + menzerna 500 / niebieski pad 3M + menzerna 4000 i kalkulator.

Przed

imag00141280x768.jpgimag00151280x768.jpgimag00241280x768.jpgimag00251280x768.jpg

Po

imag00271280x768.jpg

imag00281280x768.jpgimag00301280x768.jpgimag00191280x768.jpgimag00201280x768.jpg

Na koniec FK 1000p H-T

Opublikowano
ile Ci to zajęło?

Z 2h, samo polerowanie dość szybko poszło, tylko moja sprawność jest ograniczona :wink:

Opublikowano

Dobra robota H4mm3R :wink:

Opublikowano

No w końcu się za robotę wziąłeś a nie ciągle Ci tylko d*py w głowie:polew::polew:

Poza tym super robótka:wink:

Opublikowano

rotacją i Schollem to byś lustro z tego zrobił, ale i tak efekt bardzo pozytywny

Opublikowano

tomasz przyznaj się że podmieniłeś felgi:decayed:

ja nie wiem co Wy tam widzicie z tych fot że są jakieś poprawy:whistling:

good job:decayed:

Opublikowano

Ładną "dziuplę" można z tego zrobić :kox:

Opublikowano

"detailing dziupla" ale nazwa, już tam gdzie robiłem ostatnio kilka autek to się na mnie dziwnie ludzie patrzą, pewnie myślą, że to jakiś szemrany interes :whistling:

Opublikowano
rotacją i Schollem to byś lustro z tego zrobił, ale i tak efekt bardzo pozytywny

mam S17+ i bardzo fajnie się nim pracuje, zastanawiam się nad kupnem szyszki polerskiej

17-68-thickbox.jpg

bo z roti to będę miał więcej zabawy :wink:

Opublikowano

Tomek, ja się nauczyłem i nie kupuję już żadnych tanich akcesoriów i specyfików, w tym temacie cena=jakość=czas pracy=efekt ostateczny

wracając do fajnego Urbana to po pierwszym praniu w 40 st zrobiło się coś takiego:

29df8f4127cc22d5.jpg

5f20e56026e61f18.jpg

b073cd04f853bc68.jpg

192dcf300876ef70.jpg

0643c912dc9143c3.jpg

niebieski super cut i czarny finish bez zmian

Urban, super tani nie jest :whistling:

mam też pady Flexipads od roku, prane kilkanaście razy i nie ma takiego objawu

Opublikowano

Dobrze że poruszyłeś temat padów, bo kupuje teraz lare epl 41 i chcę dobrać z ich oferty pady diamond, a jak dobrze myślę to są to pady flexi, które chwalisz?

Wysłane z mojego HTC One X

Opublikowano

oczywiście złożyłem reklamację

mam też problem z Smartwax Smartfiber clean czyli płynem do prania padów i fibr, chyba jakaś podróba bo odbarwia, nie dopiera i fibry walą jak cholera, wcześniej miałem w kolorze niebieskim i było git a teraz niby nowa wersja a total shit

cd9b0b401dc6d59c.jpg50a2473f62cf4aa1.jpg

6a9d05628ab3dfe2.jpg

Opublikowano

Normalne jaja :shock3:

Co do padów to ja dzisiaj ciorałem na DA flexipads polish i finish, dla mnie się spisały bardzo dobrze :wink:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...