H4mm3R Opublikowano 5 Lutego 2013 Opublikowano 5 Lutego 2013 Do aktywnej piany warto dodać też trochę APC Poza tym rękawica to tylko ta od CarPRO APC można dodać jak chce się wosku pozbyć a nie do regularnego mycia
Fr0styyy. Opublikowano 5 Lutego 2013 Opublikowano 5 Lutego 2013 Do aktywnej piany warto dodać też trochę APC Poza tym rękawica to tylko ta od CarPRO APC można dodać jak chce się wosku pozbyć a nie do regularnego mycia No tak, nie wspomniałem o tym APC dodawać przy zaszczurzonym aucie.
darecy Opublikowano 5 Lutego 2013 Opublikowano 5 Lutego 2013 Wiem że już było pewnie ze 100 razy Co byście polecili do skóry perforowanej? nowe stołki nie zniszczone z 2011 roku ale z małymi dziurkami wentylatorem i z dmuchaniem w pupsko Jakiś środek aby w perforacji nie został, matowy i czarny.
Sublime Opublikowano 5 Lutego 2013 Opublikowano 5 Lutego 2013 Koledzy, wiosna niebawem,więc wypadałoby zaopatrzyć się w jakieś środki, co by ogarnąć lakier. Co polecicie do czarnego koloru? Chciałbym gruntownie go ogarnąć, więc co polecacie? W zeszłym sezonie używałem Meguiars NXT Generation Wash and Wax Kit + Meguiar's Quik Clay Detailing, ale efekt był tylko do kilku pierwszych myć, poza tym te środki nie zlikwidowały rysek, przebarwień etc. Co polecicie, żeby je usunąć? Może jakaś glinka od Meguiars'a? Pozdro
variocustoms Opublikowano 5 Lutego 2013 Opublikowano 5 Lutego 2013 glinka nie usuwa rys, czyści lakier z utlenień i innych smrodów Polecam Scholl Concepts S17 a do tego jakiś wosk, np. W09, usuwa hologramy i woskuje jednocześnie
Sublime Opublikowano 5 Lutego 2013 Opublikowano 5 Lutego 2013 glinka nie usuwa rys, czyści lakier z utlenień i innych smrodówPolecam Scholl Concepts S17 a do tego jakiś wosk, np. W09, usuwa hologramy i woskuje jednocześnie Dzięki, więc to co polecasz (Scholl Concepts S17 + wosk W09) pozwoli mi ogarnąć ryski na lakierze?
variocustoms Opublikowano 5 Lutego 2013 Opublikowano 5 Lutego 2013 w widocznym stopniu, na porządną korektę to inne środki i inna praca
Gracjan Opublikowano 5 Lutego 2013 Opublikowano 5 Lutego 2013 Kupiłem W09 ( mój pierwszy scholl - na pewno nie ostatni ) i byłem pod wrażeniem ile mikro rysek zeszło ze zderzaka:kox:
variocustoms Opublikowano 5 Lutego 2013 Opublikowano 5 Lutego 2013 W09 jest cool, na FB mam zdjęcia A3ki, niby prawie nowej ale w cholerę porysowaną i zeswirlowaną, w jednym miejscu zrobiłem trochę S17 a resztę W09, efek bomba
Gracjan Opublikowano 5 Lutego 2013 Opublikowano 5 Lutego 2013 vario, a nakładałeś na W09 jakiś wosk już czy zostawiasz samo W09 ? Wydaje mi się że jako cleaner powinien się spisać
variocustoms Opublikowano 6 Lutego 2013 Opublikowano 6 Lutego 2013 tylko W09, ewentualnie jako cleaner można ale moim zdaniem szkoda bo w praktyce W09 daje super efekty zabezpieczenia, w grudniu robiłem A3kę i klientka do dzisiaj efekt zachwala, nie łapie za dużo syfu a jak pada to ładnie się skrapla tutaj fotka jak to po deszczu wygląda efekt po aplikacji, bez korekty chociaż niektóre miejsca były kiepskie, auto przebieg 1500 po pierwszym myciu od zakupu
H4mm3R Opublikowano 6 Lutego 2013 Opublikowano 6 Lutego 2013 Ktoś ostatnio się pytał jak dobierać produkty z scholl'a do stanu lakieru http://www.schollconcepts.com/endconsumer/images/stories/download/en/pad_polish_finder_2012.pdf http://www.schollconcepts.com/endconsumer/images/stories/download/en/datasheet_2012.pdf i więcej Download
Rosemeyer Opublikowano 6 Lutego 2013 Opublikowano 6 Lutego 2013 byłem pod wrażeniem ile mikro rysek zeszło ze zderzaka:kox: chyba ile ukrył ---------- Post dopisany at 11:35 ---------- Poprzedni post napisany at 11:19 ---------- Inni zgadzają się z ta propozycją produktów dla mnie a raczej dla mojego auta:grin:? Jeśli zdecydujesz się na FK1000, to nie bierz CG Pro - nie jest mistrzem łatwego/szbkiego docierania i trochę się marze i cenowo do tego co oferuje nie jest jakąś specjalną okazją. Poza tym carnauba którą zawiera średnio dogada się z FK1000 który jest woskiem syntetycznym nie zawierającym carnauby jak woski naturalne i efekty po psiknięciu QD szybko znikną. Poszukaj QD syntetyka - np slick shine #425 od FK, który jest całkiem ok. Obecnie jest szał na Sonax'a Xtreme Briliant Shine Detailer, któremu Pro nie dorasta do pięt. Ja mam i używałem/używam wszystkich powyższych produktów i na dziś moim faworytem jest Sonax - cena, szybkość/łatwość pracy, efekt... Od biedy możesz go używać po każdym regularnym myciu i zapomnieć w ogóle o woskowaniu
Kshyhu87 Opublikowano 8 Lutego 2013 Opublikowano 8 Lutego 2013 Panowie kto jedzie na przerobionym marolexie jako pianownica?
AZIK Opublikowano 8 Lutego 2013 Opublikowano 8 Lutego 2013 Hej Jaką procedurę przyjąć do pozbycia się swirli-drobnych rysek metodą ręcznej pracy???, nie liczę że te grubsze zejdą. Chce po prostu troszkę odświerzyć lakier świeżo zakupionego pojazdu od mojego teścia... Cel działań: chce, żeby teść widział jak dbam o jego byłe auto oraz żeby łezka w oku mu się zakręciła że sprzedał mi swoje cacko:) Pacjent: (bez śmiechu) Fiat Seicento, rocznik 2000, przebieg 41,6 kkm, lakier metalic, kolor taki rudy kameleoniasty:) Aktualnie autko pokryte przez teścia niezło ilością wosku w stylu K2 lub W5 Cała procedura ma być wykonywana przezemnie osobiście ręcznie... Jak pozbyć się tego wosku??? Co posiadam w garage: APC Cleaner POORBOY'S WORLD PROFESSIONAL POLISH FK 1000P ew. COLLI 476 IPA szampon RISE AND SHINE BIG APPLE lub inne szmpony typu: NIGRIN rękawica CarPro + Fluffy Dryer 2xwiadro Czy coś z tego mogę wykorzystać żeby choć trochę odświerzyć lakier.... i jak się do tego zabrać i w co ewentualnie się jeszcez zaopatrzyć... Bardzo proszę o poradę.... ew. jakich padów używać i ścier???? (Fibry może nie koniecznie z super wyższej półki-chyba że będzie trzeba) Mam jakieś cobry żółte i CrystalDetail niebieskie, z SCS 360 yellow - ale wolałbym coś dokupić żeby mieć pod ten zestaw do usuwania swirli Glinkę warto??? ew jaką??? QD Meqsa pod glinkowanie posiadam, bo podobno można tak jechać temat mycia felg i opon, wnętrza, szyb - nie jest przedmiotem pytania powiem szczerze, że nie wiem czym robił uszczelki gumowe wew. i na zewnątrz auta ale takiego fajnego efektu nie daje żaden środek o kwocie powyżej nawet 50 zł z palety popularnych środków markowych.... Proszę o poradę i wskazanie schematu działania (jeśli ktoś się wstydzi - może być pw)... taki manual bym przygarnął... bo wizytacja tuż tuż a autko w garage stoi
cptolgierd Opublikowano 8 Lutego 2013 Opublikowano 8 Lutego 2013 Dziwi mnie trochę twoja niewiedza, posiadasz rzeczy, których nie kupisz w normalnym markecie motoryzacyjnym, a nie wiesz czy zainwestować w glinkę? Stary wosk spokojnie zdejmie cleaner, apc, glinka, ipa. Na początek należy umyć samochód, pozbyć się smoły i cząstek metalicznych (ironx'em), a następnie użyć glinki. Jeżeli chcesz odświeżyć lakier ręcznie to poleciłbym Ci Meguiars UC + aplikator tricolor lub Scholl Concepts S17+ i aplikator tricolor do tego. Po całym zabiegu należy go oczyścić ipa lub od razu cleanerem. Po cleanerze nakładamy wosk. Jeżeli chcesz coś trwałego do plastików zewnętrznych, polecam Dionysusa Trim Glitza.
xXPiotrekXx19 Opublikowano 8 Lutego 2013 Opublikowano 8 Lutego 2013 koledzy mam pytanie jak wiadomo każdy z nas po zimie będzie chciał zadbać o swoje audi i ja mam pytanie bo jeszcze do mojego autka nie stosowałem żadnych środków pielęgnacyjnych i teraz pytanie co byście mi polecili do nabłyszczenia autka po myciu oczywiscie autko jest myte na tych myjkach ciśnieniowych a potem bym chciał to własno ręcznie jakoś nabłyszczyć tylko mam dylemat co do tego wybrac i gdzie to kupić kolor autka jest granatowy jak bedzie trzeba dokładny kod to podam. i 2 pytanie jakie ładne zapachy polecacie do autka tylko nie jakieś o zapachu vanilla czy cos w tym stylu
Rekomendowane odpowiedzi