Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wszystko o pielęgnacji auta - kosmetyki samochodowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

aV1Ube6S.jpg

Pq15bOs0.jpg

aV1UcpX9.jpg

nie wygląda to za ładnie - dodam ze tylko przemył auto po polerce wodą i jakimś płynem, ale to raczej wyłącznie celem zmycia reszty pasty polerskiej.

O ja pierd*le! U mnie nawet nie było pod mocne światło tak widać! To jakaś masakra! Jak mogłeś pozwolić na coś takiego?!!! ;(

• Odpowiedzi 4.7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

lukaszr - kiedy w sklepie będą dostępne rzeczy do polerki?

Co byś zaproponował aby odświeżyć czarny lakier tak żeby było lustro? Bo wbijam różne produkty i 30% nie ma w sklepie :/

Opublikowano

lukaszr - kiedy w sklepie będą dostępne rzeczy do polerki?

Nie rozumiem czemu pytasz o to mnie ? Czy ja pracuję w Meguiars ?

Już to wyjaśniałem kilka razy - w tym wątku dzielę się tylko swoją wiedzą, a większość ludzi łączy mnie z dystrybutorem Meguiars więc po raz kolejny napiszę, że nic mnie z nimi nie łączy poza tym, że czasami coś z chłopakami konsultuję jeżeli sam mam jakieś niejasności, a nie mogę rozwiązania problemu znaleźć we własnym zakresie.

Co byś zaproponował aby odświeżyć czarny lakier tak żeby było lustro?

Mogę zaproponować zestaw ekonomiczny, średnio rozbudowany i mocno rozbudowany - wszystko zależy od tego, jaką kwotę jesteś w stanie na to przeznaczyć :kox:

Bo wbijam różne produkty i 30% nie ma w sklepie :/

Cóż, z tym problemem warto napisać do Meguiars :wink4:

Opublikowano

ULTIMATE COMPOUND

Czekam na jakies info który z produktów się sprawdzi.

Prosze jeszcze o informacje ile kosztuje taki środek i jak o zamówić.

Jakie "narzędzia" będą mi potrzebne do wykonania te operacji?

Opublikowano

Czekam na jakies info który z produktów się sprawdzi.

Prosze jeszcze o informacje ile kosztuje taki środek i jak o zamówić.

Jakie "narzędzia" będą mi potrzebne do wykonania te operacji?

Kup sobie SwirlX i Ultimate Compound, 2 aplikatory, 2 mikrofibry oraz wosk.

Najpierw spróbowałbyś SwirlX i jakby nie dało radę to Ultimate Compound na pewno sobie z tym poradzi tylko po UC użyjesz sobie jeszcze raz SwirlX.

Opublikowano

dzisiaj troche pocwiczylem na ojca skodzie,lakier byl masakra,cale auto bylo chyba cale swoje zycie u poprzedniego wlasciciela objezdzane na automacie,

15066245.jpg

polecialem maske

79737665.jpg

i dach

11348899.jpg

dla porownania -zrobiona maska i nie tykany blotnik

30385228.jpg

i tyle na dzisiaj,wiecej nie dalem rady bo sie troche pozno zabralem

Opublikowano

nio siuper :good:

glinka była?

jakiej dokładnie serii użyłeś ??

Opublikowano

Paweł których środków użyłeś ?

Opublikowano

Paweł których środków użyłeś ?

no właśnie... napisz kolego bo dla mnie efekt powalający... polerka rozumiem mechaniczna? no i jakie środki?[br]Dopisany: 23 Sierpień 2009, 22:16_________________________________________________Panowie... tak przy okazji... jaka była przyczyna tych cudów na samochodzie Adam kkk ? czy to sprawa środka czy kiepskiego sprzętu... względnie gąbki?

Opublikowano

Panowie... tak przy okazji... jaka była przyczyna tych cudów na samochodzie Adam kkk ? czy to sprawa środka czy kiepskiego sprzętu... względnie gąbki?

Sam się zastanawiam nad odpowiedzią na to pytanie, bo dziwię się, że lakiernik mógł takie coś zrobić - ja rozumiem, że mógł zrobić to sobie ktoś, kto jest amatorem, ale nie lakiernik.

Podejrzewam, że użył wełniaka i mocnej pasty polerskiej oraz dodatkowo nieumiejętnie użył polerki, albo po prostu zrobił to na odwal. Mógł też nie oczyścić dobrze powierzchni (glinkowanie) i to co było przyklejone do lakieru spowodowało takie rzeczy.

Pewnie też po użyciu takiego zestawu nic więcej nie zastosował do usunięcia tego co widać - po wełniaku zawsze zostają małe hologramy, ale z drugiej strony nie aż takie - robiłem kilka razy wełniakiem lakier i nigdy nie zostały aż takie hologramy.

Opublikowano

czyli zawsze i lepiej uzywać gąbki do nanoszenia polerki czy środków ściernych??

to kółeczka to za mocna pasta i za mocno przyciskał do powierzchni i pewnie za świeży klar był

Opublikowano

czyli zawsze i lepiej uzywać gąbki do nanoszenia polerki czy środków ściernych??

Wełniak ma duże właściwości ścierne więc używa się go do naprawdę zniszczonych powierzchni i do usuwania dużych uszkodzeń.

Do usuwania mikrorysek używamy padów gąbkowych.

Opublikowano

milo ze sie podoba :wink4:

Kokos, a masz zdjecie zrobionej maski pod slonce, tak jak na pierwszym zdjeciu?

37081443.jpg

niestety tylko takie,mysle ze wystarczy

chcialem sprawdzic cos innego jak zobaczylem kumpla vectre

wiec po kolei:

1.mycie NXT-standard,

2.glinka-bo bylo troche smoly,

3.wełniak + mleczko polerskie 3M(zielony korek),dosc ostro bierze

4.ultimate compound + pad żółty meguiare`s

5.mleczko polerskie 3M (niebieski korek) + pad 3M (niebieski),do rys po plerce wstepnej i hologramow-pad niebieski naprawde moge polecic-125mm-wiec dobrze sie sprawdza na mniejszych powierzchniach,np w okolicach szyberdachu,nie jest gladki tylko taki pofalowany jak wytloczka do jajek wiec mleczko nie rozchlapuje sie tak bardzo po wszystkim dookola jak na plaskim padzie,bardzo miekki i delikatny

6.mycie calosci NXT

7.wosk NXT 2.0 -rewelacja ,duzo lepiej sie naklada i daje lepszy polysk niz 1.0(mimo ze uwazalem ze 1.0 byl za***isty)

8.na koniec wszystko ULTIMATE QUICK DETAILER ,szyby i plastiki tez,zreszta to tez jest juz u mnie standard po kazdym myciu ,niezaleznie czy nakladam wosk czy nie

bylo tez kilka prob zaprawek (masakra) na masce lakierem w miejscach po uderzeniach kamieni,wszystkie zczyscilem papierem wodnym 2500 do `0` na samym poczatku,

dodam ze na aucie kosmetyki meguiare`sa sa juz uzywane od kilku lat a auto po prostu juz kupilismy z takim zniszczonym lakierem z niemiec,wiec to tez ulatwilo troche robote ktorej i tak wcale nie bylo malo.pzdr

PS.mysle ze gdyby nie trening na Pozka nexii wspolnie z Łukaszemto bym sie nie odwazyl do ojca skody zblizyc :gwizdanie:,audi ma jednak twardszy lakier niz auta ktore robilem wczesniej

Opublikowano

audi ma jednak twardszy lakier niz auta ktore robilem wczesniej

Zgadza się - ma trochę twardszy lakier, ale też da radę zrobić z nim co potrzeba :wink4:

Opublikowano

milo ze sie podoba :wink4:

Kokos, a masz zdjecie zrobionej maski pod slonce, tak jak na pierwszym zdjeciu?

niestety tylko takie,mysle ze wystarczy

chcialem sprawdzic cos innego jak zobaczylem kumpla vectre

wiec po kolei:

1.mycie NXT-standard,

2.glinka-bo bylo troche smoly,

3.wełniak + mleczko polerskie 3M(zielony korek),dosc ostro bierze

4.ultimate compound + pad żółty meguiare`s

5.mleczko polerskie 3M (niebieski korek) + pad 3M (niebieski),do rys po plerce wstepnej i hologramow-pad niebieski naprawde moge polecic-125mm-wiec dobrze sie sprawdza na mniejszych powierzchniach,np w okolicach szyberdachu,nie jest gladki tylko taki pofalowany jak wytloczka do jajek wiec mleczko nie rozchlapuje sie tak bardzo po wszystkim dookola jak na plaskim padzie,bardzo miekki i delikatny

6.mycie calosci NXT

7.wosk NXT 2.0 -rewelacja ,duzo lepiej sie naklada i daje lepszy polysk niz 1.0(mimo ze uwazalem ze 1.0 byl za***isty)

8.na koniec wszystko ULTIMATE QUICK DETAILER ,szyby i plastiki tez,zreszta to tez jest juz u mnie standard po kazdym myciu ,niezaleznie czy nakladam wosk czy nie

bylo tez kilka prob zaprawek (masakra) na masce lakierem w miejscach po uderzeniach kamieni,wszystkie zczyscilem papierem wodnym 2500 do `0` na samym poczatku,

dodam ze na aucie kosmetyki meguiare`sa sa juz uzywane od kilku lat a auto po prostu juz kupilismy z takim zniszczonym lakierem z niemiec,wiec to tez ulatwilo troche robote ktorej i tak wcale nie bylo malo.pzdr

PS.mysle ze gdyby nie trening na Pozka nexii wspolnie z Łukaszemto bym sie nie odwazyl do ojca skody zblizyc :gwizdanie:,audi ma jednak twardszy lakier niz auta ktore robilem wczesniej

Pięknie Pawełku :good: :good: :good: efekt za***isty !!!

Opublikowano

Kokos - jak zapatrujesz się na dzisiejsze popołudnie ? :mysli::wink4:

Opublikowano
Mogę zaproponować zestaw ekonomiczny, średnio rozbudowany i mocno rozbudowany - wszystko zależy od tego, jaką kwotę jesteś w stanie na to przeznaczyć :kox:

W takim razie poprosze średnio rozbudowany i mocno rozbudowany :)

Chciałbym uzyskać ładny lakier, spływającą wode ( efekt kaczuszki hihi ), ale nie chciał bym ścierać lakieru lekko ścierną... Czy w ogóle da się uzyskać dobry efekt bez lekko ściernej???

Jest jakiś dobry środek do relingów chrom? I do progu bagażnika?

Panowie a takie pytanko... widzę, co po niektórzy na fotach obklejają taśma elementy... o ile lampy, gumę, plastik to rozumiem... ale któryś z kolegów dawał fotki audi i obklejony miał błotnik... po co ?

Opublikowano

bo polerowana byla tylko maska , wiec po co wjezdzac na blotnik?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...