Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SPOTY w RYBNIKU - wiecej info w 1 poście

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rolki szukajcie w hurtowni z łożyskami np. Rack and Roll, jeszcze się nie zdarzyło żeby nie mieli łożyska które potrzebowałem.

• Odpowiedzi 42.7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• ROBERT

6979

• wiesiek3d

5963

• Arturoo

4714

• H4mm3R

3240

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
A jak długo będziesz miał takie dojście do ori części w takich cenach :?: W przyszłym roku chcę robić kpl. rozrząd

no mysle ze dosc dlugo :wink4:

Opublikowano
A jak długo będziesz miał takie dojście do ori części w takich cenach :?: W przyszłym roku chcę robić kpl. rozrząd

no mysle ze dosc dlugo :wink4:

Ty to AREK masz wszędzie dojście :tongue4: , jak wspomniałem wcześniej , w przyszłym roku chce robić rozrząd i to na ORI częściach , a do tego czasu może coś się znajdzie do rezanka :naughty::wink4:

Opublikowano

morgen :hi:

:siema:

mamy zaje..ta jesien tego lata :confused4:

Opublikowano

:hi: z rańca

Gwarancja jest jakobyś założył go u nich, a tak to w k**wę kombinowania :wallbash

Myślę że nie, bo gwarancja jest na część a nie na montaż.

Jak byś u nich założył to masz gwarancję na obie rzeczy.

Opublikowano

:hi: z rańca

Gwarancja jest jakobyś założył go u nich, a tak to w k**wę kombinowania :wallbash

Myślę że nie, bo gwarancja jest na część a nie na montaż.

Jak byś u nich założył to masz gwarancję na obie rzeczy.

Nie do końca. Mogą odmówić gwarancji twierdząc, że części były zamontowane nieprofesjonalnie. Może byś w sądzie z nimi wygrał, ale wiedzą, że nie spróbujesz...

Opublikowano

Jeżeli nieprofesjonalnie to musiał by mieć uszkodzenia mechaniczne bo inaczej go nie zepsujesz.

Przypuszczam że na nim nie ma nawet ryski.

Ja poszedł bym i chociaż ich wku***ł. :evil:

Opublikowano

:hi:

Byłem, bylem i wiecie jak to wygląda jeden posyłał mnie do drugiego, drugi do trzeciego ... trzeba mieć kwitek z warsztatu gdzie został założony , a później musisz podjechać do serwisu Magro i oni zweryfikują czy termostat jest sprawny czy też nie, czas takiego oczekiwania - kilka tygodni, wkurwiłem się i kupiłem nowy.

Stary jak się okazało był ok tylko dostało się do niego jak był otwarty "ciało obce" - kawałek plastiku i nie domykał się do końca ... termostat jest sprawny i mam już kupca na niego, także wiele nie straciłem

Opublikowano

Jeżeli nieprofesjonalnie to musiał by mieć uszkodzenia mechaniczne bo inaczej go nie zepsujesz.

Przypuszczam że na nim nie ma nawet ryski.

Ja poszedł bym i chociaż ich wku***ł. :evil:

Koledzy, macie rację, ale...

Robię w serwisie (nie samochodowym) i czasami są sytuacje, w których odmawiam wykonania gwarancji. Są sytuacje, w których sposób czy miejsce zamontowania części bądź maszyny może wpłynąć na żywotność bądź działanie maszyny/urządzenia. A czasem okazuje się, że orginalnie zakupione części zamontowano do innej maszyny, bo "akurat pasowały" - tylko że producent twierdzi inaczej. Dlatego tego typu sprawy nie są wcale takie oczywiste i łatwe do załatwienia - nawet w sądzie...

Opublikowano

Bo to Polska przecież :wallbash: kraj EU.

Wydaje mi się cały czas że Polska powinna raczej należeć do Wspólnoty Niepodległych Państw a nie do EU.

Tu wszystko jest poje***e. :kox:

Opublikowano

Ej, bez przesadyzmu. Aż tak źle nie ma. Ja uważam to za normalne. Powiedzmy że sprzedałeś lokówkę klientowi. Ale klient Ci się nie przyznał, że ma zakład robienia peruk i napier...ala lokówką 24 na dobę. Po tygodniu urządzenie pada, przychodzi i płacze o gwarancję. I co, wymieniasz z uśmiechem? Przecież gdybyś wiedział, sprzedałbyś mu inną, do profesjonalnych zakładów.

I inaczej: sprzedajesz do warsztatu samochodowego zwijadło do przewodu powietrza. Po tygodniu dzwonią, że pękła kulka blokująca. Jedziesz i wymieniasz na swój koszt. A tu się okazuje, że z powodu błędu w montażu na ścianie warsztatu są zbyt duże obciążenia na przewodzie. I co, żnów wymieniasz na swój koszt?

A gdyby kolo kupił to zwijadło z montażem, to jasna sprawa, że to Ty odpowiadasz za błąd w montażu.

Pozdrawiam i do przemyślenia...

Opublikowano

i fajrant:)

dzisiaj się napić :drinks: jutro odbębnić swoje i do Polanki ;)

Opublikowano

Wydaje mi się cały czas że Polska powinna raczej należeć do Wspólnoty Niepodległych Państw a nie do EU.

:good: :oklaski:

Zgadzam się w 100%

Opublikowano

:good: :oklaski:

Zgadzam się w 100%

ja tez :good:

Andy_sky chcesz ta listwe :?:

Opublikowano

:hi:

Tomek ja rozumiem o czym Ty piszesz w swoim poście, ale termostat jak chcesz źle założyć.

Po prostu wydaje mi się ze są niektóre rzeczy kiedy wymiana gwarancyjna jest bezdyskusyjna.

Pomyśl tylko, jeżeli taki termostat bo o nim tylko mówimy nie ma uszkodzeń mechanicznych to mogła wystąpić tylko wada konstrukcyjna, której nikt nie mógł przewidzieć.

Ale dość OT bo Robert specjalnie tam włożył plastik bo lubi grzebać w swojej niuni. :wink4::tongue4: