Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SPOTY w RYBNIKU - wiecej info w 1 poście

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gnojówki już olałam teraz wymyślam wartość domu... jakiś stary poniemiecki... ok 160 m2.. zabiję się ;(

• Odpowiedzi 42.7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• ROBERT

6979

• wiesiek3d

5963

• Arturoo

4714

• H4mm3R

3240

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Gnojówki już olałam teraz wymyślam wartość domu... jakiś stary poniemiecki... ok 160 m2.. zabiję się ;(

zamieszkały to jakieś 200-300k zl

Opublikowano

Taki z lat 30tych? Na wsi...? W okolicach Częstochowy? :blink:

No i bez mebli.

Opublikowano

dokładnie :good: około 200-300 k :wink4:

Opublikowano

Taki z lat 30tych? Na wsi...? W okolicach Częstochowy? :blink:

No i bez mebli.

jeśli nie rudera która ma się przewrócić to tak :wink4:

Opublikowano

Arek mówiłeś , że masz kilka oponek 225/45 17 ? Nie chciał byś ich podmienić na 235/45 17 ?

Opublikowano

jeśli nie rudera która ma się przewrócić to tak :wink4:

dokładnie :good: około 200-300 k :wink4:

Dziękuję :)

A ten sam dom tylko gdyby był nowy? Tzn... umm żebyście mnie dobrze zrozumieli... Tak jakby teraz były te lata 30ste... i mielibyście ten dom kupić jako nowy to ile? Bo wartość odtworzeniową też muszę mieć :/ nie wspomnę już o innych budynkach gospodarczych... :wallbash:

Opublikowano

A ten sam dom tylko gdyby był nowy? Tzn... umm żebyście mnie dobrze zrozumieli... Tak jakby teraz były te lata 30ste... i mielibyście ten dom kupić jako nowy to ile? Bo wartość odtworzeniową też muszę mieć :/ nie wspomnę już o innych budynkach gospodarczych... :wallbash:

Trudno porównywać dzisiejsze pieniądze z tymi w tamtych czasach ... teraz gotowy dom (czyli wykończony na zew. jak i wewnątrz - bez mebli itp. ) musisz liczyć co najmniej 300 tys. (+ działka) :wink4: ... jak się dużo samemu zrobi tzw. "praca chałupnicza" , może zmieścisz się w 250 k

Opublikowano

Tu akurat sam budynek wyceniam.... bo ja mam xx zakładek w excelu i np. w jednym rozgrupowuję różne działki, co gdzie uprawiam, wielkość, cena ziemi... w innych poszczególne ceny budynków, materiał z jakiego został wykonany, wymiary, rocznik, stan techniczny... w jeszcze innym maszyny marki, modele, roczniki, moc, stan techniczny no i tak samo wartość obecną i odtworzeniową... mówię Wam... cuda na kiju :decayed:

Opublikowano

Arek mówiłeś , że masz kilka oponek 225/45 17 ? Nie chciał byś ich podmienić na 235/45 17 ?

:no:

Wilma ja wiem jak ci mogę pomóc....

.... rzuć to :!:

Opublikowano

Chętnie... ale już coś kasy wpakowałam... a ładować im więcej w szanowne 4 literki jakoś mi się nie widzi...

Wolałabym teraz zdobywać jakieś bogate doświadczenia zawodowe i w ogóle robić coś bardziej ambitnego... ale do końca szkoły wolę na spokojnie.

Kiedyś ludziom wystarczyła matura i byli mądrzejsi od niejednego obecnego doktoranta.. i pracowali sobie spokojnie...

Opublikowano

zobaczcie to :polew:

Opublikowano

zobaczcie to :polew:

Daniel odkryłeś dziś dopiero internet ? :mysli:

:decayed:

Opublikowano
Daniel odkryłeś dziś dopiero internet ?

:decayed:

Opublikowano

dobra ja spadam :hi:

Opublikowano