Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOTY w RYBNIKU - wiecej info w 1 poście

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:notworthy: powital :decayed:

:hi:

• Odpowiedzi 42,7 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

to Ty "prawy" żyjesz jeszcze :tongue4:

no ledwo dychom ale jeszcze ja :tongue4:

co Ty wesele szykujesz czy co :gwizdanie: 4 ringi już mosz :decayed:

Opublikowano
  • Autor

panowie jaki byście polecali silnik w A3 8P :?:

Opublikowano

kaj tam Chopie jaki wesele :rolleyes:

ni no lotania bylo trocha bo mieszkanie mialem kupowac i juz wszystko pozalatwiane kredyt umowa przedwstepna papiery i gosc mi powiedziol ze znalazl innego co mu wiecej daje ich i do d*py cale te zalatwiania od nowa musze szukac :wallbash: :wallbash: :wallbash:

poza tym fure oddaje chyba gosciowi i szuka mi innego auta na zamiane... to co Robert mowil i slyszal dziwny klekot to faktycznie cos powazniejszego i to cos klekocze w silniku i nie wiadomo co to jest.. pompa wysokiego cisnienia wymieniona a klekot zostal a ze nie waidomo co to to tez nie wiadomo kiedy pierdo..lnie i co sie z.du.pczy :rolleyes:

to tak po krotce co u mnie :tongue4: same przyjemnosci :polew: :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

kaj tam Chopie jaki wesele :rolleyes:

ni no lotania bylo trocha bo mieszkanie mialem kupowac i juz wszystko pozalatwiane kredyt umowa przedwstepna papiery i gosc mi powiedziol ze znalazl innego co mu wiecej daje ich i do d*py cale te zalatwiania od nowa musze szukac :wallbash: :wallbash: :wallbash:

poza tym fure oddaje chyba gosciowi i szuka mi innego auta na zamiane... to co Robert mowil i slyszal dziwny klekot to faktycznie cos powazniejszego i to cos klekocze w silniku i nie wiadomo co to jest.. pompa wysokiego cisnienia wymieniona a klekot zostal a ze nie waidomo co to to tez nie wiadomo kiedy pierdo..lnie i co sie z.du.pczy :rolleyes:

to tak po krotce co u mnie :tongue4: same przyjemnosci :polew: :polew: :polew: :polew:

ah takie buty... nic yno wpadni kiedy się Krupnika napić to Ci pomoże :wink4: kurde szkoda autka bo buda :kox: :kox: :kox:

Opublikowano

Arek jak to ta nowa to polecam oczywiwscie 2.0TFSI :wink4:

ale przede wszystkim niesmiertelne 1,9 oczywiscie :wink4:

Opublikowano

... dziwny klekot to faktycznie cos powazniejszego i to cos klekocze w silniku i nie wiadomo co to jest.. pompa wysokiego cisnienia wymieniona a klekot zostal a ze nie waidomo co to to tez nie wiadomo kiedy pierdo..lnie i co sie z.du.pczy ...

I nie przestało po wymianie pompy :mysli: Myślałem , że to przez za niskie wolne obroty , może góra ( hudraulika ) już klęka

[br]Dopisany: 20 Styczeń 2011, 22:47_________________________________________________

A dla kogo takie cudo ? Jeżeli mogę zapytać , bo tak to ciężko mi powiedzieć (zależy dla kogo) :wink4: Dobrym silnikiem podobno jest 1.6 FSI , znajomy ma i chwali sobie ( dość łatwo znaleźć z małym ORI przebiegiem )

Opublikowano

... dziwny klekot to faktycznie cos powazniejszego i to cos klekocze w silniku i nie wiadomo co to jest.. pompa wysokiego cisnienia wymieniona a klekot zostal a ze nie waidomo co to to tez nie wiadomo kiedy pierdo..lnie i co sie z.du.pczy ...

I nie przestało po wymianie pompy :mysli: Myślałem , że to przez za niskie wolne obroty , może góra ( hudraulika ) już klęka

no byla u Sopy bo "zdiagnozowali" ze to ta pompa moze miec na lozyskach luz czy cos.. wymienili ale klekot zostal.. zawiozlem do Audi ;) zostawilem na dzien pokopali.. rozebrali gore i zadzwonili ze krzywki na walkach sa ok.. zreszta mnie zaprosili poszedlem poogladac pokazal mi poogladalem chociaz i tak sie na tym nie znam :P i powiedzial ze musieliby wszystko rozebrac zeby stwierdzic co to ale to by tez byly i wieksze koszty wiec olalem i dogaduje sie z gosciem zeby ja jednak wymienic na cos mniej pieknego ;( ale niezawodnego :gwizdanie: hehe :wink4:

wsadzalbym kase do niego jakby to nie byl anglik a tak to po prostu mnie drogo wyjdzie a zawsze bedzie anglikiem za ktorego juz odpowiedniej kasy nie dostane przy sprzedazy :no:

kuuuuur ale sie rozpisalem sorry :rolleyes:

Opublikowano

no byla u Sopy bo "zdiagnozowali" ze to ta pompa moze miec na lozyskach luz czy cos.. wymienili ale klekot zostal.. zawiozlem do Audi ;) zostawilem na dzien pokopali.. rozebrali gore i zadzwonili ze krzywki na walkach sa ok.. zreszta mnie zaprosili poszedlem poogladac pokazal mi poogladalem chociaz i tak sie na tym nie znam :P i powiedzial ze musieliby wszystko rozebrac zeby stwierdzic co to ale to by tez byly i wieksze koszty wiec olalem i dogaduje sie z gosciem zeby ja jednak wymienic na cos mniej pieknego ;( ale niezawodnego :gwizdanie: hehe :wink4:

wsadzalbym kase do niego jakby to nie byl anglik a tak to po prostu mnie drogo wyjdzie a zawsze bedzie anglikiem za ktorego juz odpowiedniej kasy nie dostane przy sprzedazy :no:

kuuuuur ale sie rozpisalem sorry :rolleyes:

co by nie gadać była warta grzechu nie jeden by się skusił :naughty: :naughty: :decayed:

Opublikowano
  • Autor
A dla kogo takie cudo ? Jeżeli mogę zapytać , bo tak to ciężko mi powiedzieć (zależy dla kogo) wink4 Dobrym silnikiem podobno jest 1.6 FSI , znajomy ma i chwali sobie ( dość łatwo znaleźć z małym ORI przebiegiem )

tak rozpoznaje tylko temat :gwizdanie:

a 2.0 FSi również może być dobry jak 1.6 FSi :?:

wiem że jeśli chodzi o diesle to lepiej 1.9 bo 2.0 są awaryjne

Opublikowano

co by nie gadać była warta grzechu nie jeden by się skusił :naughty: :naughty: :decayed:

No z wyglądu może tak ( poza stroną kierownicy :gwizdanie: ) , ale dźwięk silnika od razu mi się nie podobał :gwizdanie:

Opublikowano

:P dzieki

Badboy a co tam z Twoja? pare dni temu czytalem ze cos nie mogles na spota doleciec :confused4:

Opublikowano

No z wyglądu może tak ( poza stroną kierownicy :gwizdanie: ) , ale dźwięk silnika od razu mi się nie podobał :gwizdanie:

to nam wszystkim podpadło...2.0TFSI chodziło prawie jak 3.0TDI :)

:P dzieki

Badboy a co tam z Twoja? pare dni temu czytalem ze cos nie mogles na spota doleciec :confused4:

tez mnie moja nie rozpieszcza :decayed: potencjometr gazu mi sie spier***ił, wymieniłem ale musze go na nowo wyregulować bo na VAGu pokazuje mi tylko 87% przy kickdownie... mogłem od razu na to wpaść aby to sprawdzić na VAgu a nie gdy już było prawie wszystko złożone do kupy :confused4:

Opublikowano

Żonce chcesz kupić :?: :naughty: :gwizdanie:

Na temat silników 2.0 jest b.wiele negatywnych opinii na forum , 2.0 FSI to praktycznie będzie ten sam motor z trochę innym dolotem i wtryskiem ( w ogóle jest ich mało - też może przez "niewypał" :mysli: )

Dokładnie , chociaż Hammer jak o przeczyta to zaprzeczy , tylko niech się przyzna ile el. mech. w swoim silniku już wymienił ( ew. usunął ) :wink4:

Opublikowano
A dla kogo takie cudo ? Jeżeli mogę zapytać , bo tak to ciężko mi powiedzieć (zależy dla kogo) wink4 Dobrym silnikiem podobno jest 1.6 FSI , znajomy ma i chwali sobie ( dość łatwo znaleźć z małym ORI przebiegiem )

Arek 2.0 diesel w a3 sa podobno troche mniej awaryjne niz w a4 bo z tego co ktos kiedys pisal (chyba Hammer :wink4: ) to przez to ze sa w poprzek to nie maja jakiegos rozwiazania technicznego ktore jest awaryjne szczegolow nie pamietam :tongue4: ale z tego co pisal na pewno cos tam sie w a3 w nich tez psuje :confused4:

z kolei te 1.6 benzyna tak jak mowi Robert male przebiegi tylko z kolei takim wlasnie jezdzil Tolek z Rudy bo mial auto zastepcze z ASO i mowil ze silnik strasznie slaby i bal sie wyprzedzac doslownie ;( ja nie wiem bo nie jezdzilem

Opublikowano

tez mnie moja nie rozpieszcza :decayed: potencjometr gazu mi sie spier***ił, wymieniłem ale musze go na nowo wyregulować bo na VAGu pokazuje mi tylko 87% przy kickdownie... mogłem od razu na to wpaść aby to sprawdzić na VAgu a nie gdy już było prawie wszystko złożone do kupy :confused4:

z tego co wiem to adoptuje się go podobnie do adpt. przepustnicy w benzyniaku , czyli bardzo szybko i prosto :wink4:

Opublikowano

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee tako pierdoła :decayed:

:> :> :> :> :>

Opublikowano

z kolei te 1.6 benzyna tak jak mowi Robert male przebiegi tylko z kolei takim wlasnie jezdzil Tolek z Rudy bo mial auto zastepcze z ASO i mowil ze silnik strasznie slaby i bal sie wyprzedzac doslownie ;( ja nie wiem bo nie jezdzilem

Bo na pewno miał zwykłe 1.6 i :cool1: ze 102 kuniami :wink4: ... poza tym jak się przesiadł z auta np. turbodoładowanego to na pewno zdawało mu się dużo słabsze

Opublikowano

z tego co wiem to adoptuje się go podobnie do adpt. przepustnicy w benzyniaku , czyli bardzo szybko i prosto :wink4:

a więc dajesz roberto bo mnie troche inaczej informowali.. w ogóle nie ma nic na temat regulacji potencjometru...pisałem ze sztomelem który się wypowiadał w jednym z tematów na ten temat ale przesłał mi info dotyczące Golfa IV, a tam to inna bajka jest.

Opublikowano

Arek ja bym tam pomyslal o 2.0TFSI a nie 2.0FSI :tongue4::kox: :kox: :kox:

przy okazji tez w ASO pytalem na swoim przykladzie i szef hali powiedzial ze ogolnie sa bardzo malo awaryjne a tam 1 czy 2 na 1000 niby to ja trafilem hahahahhaha bo przeszukali podobno wszystkie wzmianki o tym silniku i nic do moich objawow nie pasowalo :no: