Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOTY w RYBNIKU - wiecej info w 1 poście

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a więc dajesz roberto bo mnie troche inaczej informowali.. w ogóle nie ma nic na temat regulacji potencjometru...pisałem ze sztomelem który się wypowiadał w jednym z tematów na ten temat ale przesłał mi info dotyczące Golfa IV, a tam to inna bajka jest.

Kurcze teraz dokładnie nie pamiętam :confused4: ale wydaje mi się , że jak wspomniałeś o "Kick-down'ie" to adaptacja polegała by tak samo jak adapt. gazu do skrzyni automatycznej :wink4:

• Odpowiedzi 42,7 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

nic trzeba się zbierać bo rano pobudka :hi:

jakby ktoś był chętny aby jutro wyrwać się gdzieś posiedzieć to piszcie, jutro tu zajrzę i się zdzwonimy :wink4:

Opublikowano

z kolei te 1.6 benzyna tak jak mowi Robert male przebiegi tylko z kolei takim wlasnie jezdzil Tolek z Rudy bo mial auto zastepcze z ASO i mowil ze silnik strasznie slaby i bal sie wyprzedzac doslownie ;( ja nie wiem bo nie jezdzilem

Bo na pewno miał zwykłe 1.6 i :cool1: ze 102 kuniami :wink4: ... poza tym jak się przesiadł z auta np. turbodoładowanego to na pewno zdawało mu się dużo słabsze

hmmm no fakt pewnie dokladnie tak jak piszesz Robert :wink4:

tym bardziej ze na codzien jezdzi wlasnie avf :polew: :polew: :polew:

zwracam honor :wink4:

Opublikowano

a więc dajesz roberto bo mnie troche inaczej informowali.. w ogóle nie ma nic na temat regulacji potencjometru...pisałem ze sztomelem który się wypowiadał w jednym z tematów na ten temat ale przesłał mi info dotyczące Golfa IV, a tam to inna bajka jest.

Kurcze teraz dokładnie nie pamiętam :confused4: ale wydaje mi się , że jak wspomniałeś o "Kick-down'ie" to adaptacja polegała by tak samo jak adapt. gazu do skrzyni automatycznej :wink4:

nic nie ma na ten temat nigdzie... wydaje mi się że po prostu zbyt blisko włożyłem pedał i nie może dojść do 100%. jutro to odkręcę i będę ręką próbował czy na VAGu pokaże 100% :wink4:

Opublikowano
  • Autor
Arek ja bym tam pomyslal o 2.0TFSI a nie 2.0FSI

z tego co widzę to w modelach przed liftem nie było 2.0 TFSi :no:

Opublikowano

jakby ktoś był chętny aby jutro wyrwać się gdzieś posiedzieć to piszcie, jutro tu zajrzę i się zdzwonimy :wink4:

osz kur juz tyle godzin :shocked:

ja wiedzialem ze tak bedzie... zawsze tak jest jak na forum wleze :decayed:

heheh a na 6 do roboty :rolleyes:

3majcie sie Chlopaki tez spadam :hi:

Opublikowano

Było 1.8 TFSI , ten byłby całkiem całkiem :naughty::wink4:

[br]Dopisany: 20 Styczeń 2011, 23:17_________________________________________________

:hi:

Opublikowano

hmm w sumie mozliwe to ja chyba lepiej juz sie nie wypowiadam :embarrassed: bo yno zamet wprowadzam :rolleyes:

:wink4:

Opublikowano

nic nie ma na ten temat nigdzie... wydaje mi się że po prostu zbyt blisko włożyłem pedał i nie może dojść do 100%. jutro to odkręcę i będę ręką próbował czy na VAGu pokaże 100% :wink4:

Napisz mi , jak jeszcze masz gdzieś pudełko/paragon/fakturę , jaką dokładnie część wymieniłeś :wink4:

Opublikowano

osz kur juz tyle godzin :shocked:

ja wiedzialem ze tak bedzie... zawsze tak jest jak na forum wleze :decayed:

heheh a na 6 do roboty :rolleyes:

Opublikowano

Na HBO zaczął się jakiś ciekawy film :naughty:

Opublikowano

Napisz mi , jak jeszcze masz gdzieś pudełko/paragon/fakturę , jaką dokładnie część wymieniłeś :wink4:

potencjometr pedału gazu nr części 8D1721523 albo 8D2721523 już teraz nie pamiętam dokładnie.[br]Dopisany: 20 Styczeń 2011, 23:22_________________________________________________http://allegro.pl/pedal-gazu-potencjometr-audi-a4-1-9tdi-8d1721523-i1388735152.html

sam potencjometr bez pedału ;-)

Opublikowano

Ja może nie chłopak... ale :hi:

Opublikowano

potencjometr pedału gazu nr części 8D1721523 albo 8D2721523 już teraz nie pamiętam dokładnie.

Nowy w ASO ???

I powinien mieć taki nr. 8E1721523H ... ( z dwójką jest z anglika )

[br]Dopisany: 20 Styczeń 2011, 23:26_________________________________________________Spróbuj bardziej wkręcić na razie ten gumowy "odbój" na rys. część nr. 7

22054661.jpg

[br]Dopisany: 20 Styczeń 2011, 23:30_________________________________________________

Opublikowano

potencjometr pedału gazu nr części 8D1721523 albo 8D2721523 już teraz nie pamiętam dokładnie.

Nowy w ASO ???

I powinien mieć taki nr. 8E1721523H

[br]Dopisany: 20 Styczeń 2011, 23:26_________________________________________________Spróbuj bardziej wkręcić na razie ten gumowy "odbój" na rys. część nr. 7

22054661.jpg

[br]Dopisany: 20 Styczeń 2011, 23:30_________________________________________________

wymieniłem na taki nr który mam w aucie.[br]Dopisany: 20 Styczeń 2011, 23:32_________________________________________________nie był nowy tylko używka, koszt nowego to 250zł...[br]Dopisany: 20 Styczeń 2011, 23:34_________________________________________________to odbój który blokuje pedał? jeśli tak to u nas jest aliminiowy... i nie wiem czy da się go wkręcić.

Opublikowano

to odbój który blokuje pedał? jeśli tak to u nas jest aliminiowy... i nie wiem czy da się go wkręcić.

według mnie powinno dać się go wkręcać/odkręcać

ale powinno też dać się ten potencjometr zaadoptować , muszę tylko troszkę poszperać :wink4:

Opublikowano

to odbój który blokuje pedał? jeśli tak to u nas jest aliminiowy... i nie wiem czy da się go wkręcić.

według mnie powinno dać się go wkręcać/odkręcać

ale powinno też dać się ten potencjometr zaadoptować , muszę tylko troszkę poszperać :wink4:

tez szukałem i kapa... jakbyś jednak roberto coś znalazł daj cynka, z góry dzięki :good:

Opublikowano

wymieniłem na taki nr który mam w aucie.

No to miałeś z [b5] po lifcie :wink4:

[br]Dopisany: 20 Styczeń 2011, 23:41_________________________________________________

tez szukałem i kapa... jakbyś jednak roberto coś znalazł daj cynka, z góry dzięki :good:

Wiem , na 100% że jest coś takiego jak adaptacja "Kick-down" :wink4: ( tylko nie wiem czy to nie jest tylko dla automatu )

Opublikowano

wymieniłem na taki nr który mam w aucie.

No to miałeś z [b5] po lifcie :wink4:

[br]Dopisany: 20 Styczeń 2011, 23:41_________________________________________________

Wiem , na 100% że jest coś takiego jak adaptacja "Kick-down" :wink4: ( tylko nie wiem czy to nie jest tylko dla automatu )

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=69439.0;highlight=adaptacja+potencjometr

tutaj spanky pisze że nie trzeba.[br]Dopisany: 20 Styczeń 2011, 23:43_________________________________________________ale przeciez b5 po lifcie nie ma takiego pedału...jak ten np.

http://allegro.pl/pedal-gazu-potencjometr-audi-a4-1-9tdi-8d1721523-i1388735152.html

tez myślałem że to jest oznaczenie modelu ale ponoć tak nie jest[br]Dopisany: 20 Styczeń 2011, 23:46_________________________________________________ale mogę się mylić;-)

Opublikowano

A jednak ma :cool1:

40012820.jpg