slepy Opublikowano 28 Czerwca 2010 Opublikowano 28 Czerwca 2010 Tak jak w temacie, zrodził mi się taki pomysł, i teraz chciałbym się dowiedzieć jak by się to sprawdziło w rzeczywistości
KrzyHo Opublikowano 28 Czerwca 2010 Opublikowano 28 Czerwca 2010 Jak już chcesz silnik na PD, to szukaj AVF z 6 skrzynią. A więc potrzebujesz: silnik z osprzętem, instalacje elektryczną do niego oraz komputer ECU. No i trochę czasu na dłubanie.
slepy Opublikowano 28 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2010 Jak już chcesz silnik na PD, to szukaj AVF z 6 skrzynią. A więc potrzebujesz: silnik z osprzętem, instalacje elektryczną do niego oraz komputer ECU. No i trochę czasu na dłubanie. a jekie koszty mniej więcej, orientujesz się :gwizdanie:, czas na dłubanie jest
MAGIC87 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Opublikowano 29 Czerwca 2010 10K na swapa. ja w poprzednim aucie rozmyslałem o swapie i z 10 tysia potrzeba.
MARCIN607 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Opublikowano 29 Czerwca 2010 zapytaj Dudi75 on ma swap na silnik 1,9 z B6 tylko oznaczenia nie pamiętam.
antonio Opublikowano 29 Czerwca 2010 Opublikowano 29 Czerwca 2010 dudi i jeszcze ktoś swapował - nawet wrzucił fotostory [br]Dopisany: 29 Czerwiec 2010, 07:49_________________________________________________ http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t75462.0.html;highlight=swap
adamooo Opublikowano 29 Czerwca 2010 Opublikowano 29 Czerwca 2010 ja mam silnik na sprzedaż za 400zł jak coś awx.. przebieg 140 tys
antonio Opublikowano 29 Czerwca 2010 Opublikowano 29 Czerwca 2010 ja mam silnik na sprzedaż za 400zł jak coś awx.. przebieg 140 tys goły??
antonio Opublikowano 29 Czerwca 2010 Opublikowano 29 Czerwca 2010 bez pompek i wałka.. kolektory, turbo, alternator itd jest?
aju Opublikowano 29 Czerwca 2010 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Jak już chcesz silnik na PD, to szukaj AVF z 6 skrzynią.A więc potrzebujesz: silnik z osprzętem, instalacje elektryczną do niego oraz komputer ECU no i sanki pod skrzynie 6
jaro4444 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Opublikowano 30 Czerwca 2010 no i sanki pod skrzynie 6 Pamiętaj, że szóstka w nadwoziu B6/B7 jest inaczej zawieszona jak w B5. Skszynia 6 podchodzi najlepiej z Passat B5 FL (oczywiście z sankami pod 6 lub automat bo są takie same)
Gwerty Opublikowano 30 Czerwca 2010 Opublikowano 30 Czerwca 2010 jak by chiał na ajm to mojm zdaniem warto poszukac anglika z takim silnikiem, przełozyć z niego silnik, skrzynie, ecu i inne piedułki, resztę sprzedać, i koszta będa naprawde niskie, nie licząc czasu wąłsnego. ale slepy mówi ,że czas na dłubanie ma.
slepy Opublikowano 30 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2010 czas sie znajdzie, prawdopodobnie na nastepna wiosne sie okaze co bedzie :gwizdanie:
jaro4444 Opublikowano 1 Lipca 2010 Opublikowano 1 Lipca 2010 Osobiście poszukałbym dawcy w postaci Passata B5 FL rocznik 2004/2005 z silnikiem AWX lub AVF. Wszystkie części mechaniczne pasują do B5 na zasadzie P&P, a dużo silnik jest dużo lepszy konstrukcyjnie jak AJM i powinien być z mniejszym przelotem.
slepy Opublikowano 1 Lipca 2010 Autor Opublikowano 1 Lipca 2010 Osobiście poszukałbym dawcy w postaci Passata B5 FL rocznik 2004/2005 z silnikiem AWX lub AVF. Wszystkie części mechaniczne pasują do B5 na zasadzie P&P, a dużo silnik jest dużo lepszy konstrukcyjnie jak AJM i powinien być z mniejszym przelotem. czyli jakbym kupił paska fl, anglika, to mi podejdzie wszystko bez większej rzeźby, chodzi mi o mocowania skrzyni, i silnika, oraz zgranie tego wszystkiego :gwizdanie:
seba1-2 Opublikowano 1 Lipca 2010 Opublikowano 1 Lipca 2010 oj paweł masz mnie prawie na miejscu i ty się o takie pierdoły pytasz na forum rób swapa na 131ps awx/avf a nie zasrywaj sobie głowy ajm, roboty do bólu ale pomocą jako taką bym ci uświadczył
krolu Opublikowano 1 Lipca 2010 Opublikowano 1 Lipca 2010 oj paweł masz mnie prawie na miejscu i ty się o takie pierdoły pytasz na forum rób swapa na 131ps awx/avf a nie zasrywaj sobie głowy ajm, roboty do bólu ale pomocą jako taką bym ci uświadczył dokładnie a swpa na awx- a wyjdzie cię koło 4k zł :gwizdanie:
slepy Opublikowano 1 Lipca 2010 Autor Opublikowano 1 Lipca 2010 oj paweł masz mnie prawie na miejscu i ty się o takie pierdoły pytasz na forum rób swapa na 131ps awx/avf a nie zasrywaj sobie głowy ajm, roboty do bólu ale pomocą jako taką bym ci uświadczył k***a, szczerzę nawet o Tobie nie pomyślałem , narazie zbieram info co i jak, bo w tym roku się z tym nie wyrobię, ale szukałbym jakichś części już, żeby to jakoś w czasie rozłożyć, jak zacznę coś działać/składać,to napewno się do Ciebie odezwę oj paweł masz mnie prawie na miejscu i ty się o takie pierdoły pytasz na forum rób swapa na 131ps awx/avf a nie zasrywaj sobie głowy ajm, roboty do bólu ale pomocą jako taką bym ci uświadczył dokładnie a swpa na awx- a wyjdzie cię koło 4k zł :gwizdanie: myślisz że w 4K można się zamknąć, ze wszystkim, ale pewnie przy swojej robociznie :gwizdanie:
krolu Opublikowano 1 Lipca 2010 Opublikowano 1 Lipca 2010 myślisz że w 4K można się zamknąć, ze wszystkim, ale pewnie przy swojej robociznie :gwizdanie: tak, przymierzam się do tego powoli... zależy za ile wyrwiesz silnik... wiem, że takiego swpa robią za 1000 zł u mnie w okolicy i faceta polecał mi Gregory.. są na forum już AWX-y w b5 :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi