Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Smierdzi po wyłączeniu klimy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jak w temacie...po wylaczeniu klimatyzacji po jakims tam okresie jej ekspolatacki (patrz np 30min chlodzenia na LO) i przejsciu na ECON z nawiewów wydobywa sie lekki smrodek...

i pytanie brzmi czy to zagrzybiona klima (dodam ze w trakcie jak chlodzi - zero snmordu) czy tez moze filtr kabinowy, inaczej przeciwpylkowy.

Czekam na jakies sugestie

Opublikowano

Klima do odgrzybienia i powinno być OK, jak nie wymieniałeś filtra kabinowego to też do wymiany (filtr powinno się wymieać przynajmniej raz w roku lub po przejechaniu 15 tys km).

Opublikowano

Miałem ostatno tak samo.Filtra nie wymieniałem bo dopiero co to robiłem wiec kupiłem preparat do klimy i na razie nic nie smierdzi.Ps u mnie to był taki zapach jak by wilgotnego kurzu

Opublikowano

filtr to sie domyslam, tylko zastanawi mnie fakt ze jalie chlodzi to nic nie smierdzi a jesli bylaby zagrzybiona to chyab powinno smierdziec caly czas :mysli:[br]Dopisany: 30 Czerwiec 2010, 11:05_________________________________________________

Miałem ostatno tak samo.Filtra nie wymieniałem bo dopiero co to robiłem wiec kupiłem preparat do klimy i na razie nic nie smierdzi.Ps u mnie to był taki zapach jak by wilgotnego kurzu

no to mam cos podobnego

Opublikowano

No właśnie jak chłodzi to nie śmierdzi po wyłączeniu dopiero zaczyna bo jest zagrzybiona

Opublikowano

ok dzieki za pomoc...mi sie wydawalo ze jak jest zagrzybiona to smierdzi wtedy kiedy jest wlaczona :wallbash:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...