Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak butuje po mieście to też FIS pokazuje mi średnią 8,5

Podałem wyniki relne w 1000%

no to fajnie butujesz audi jak Ci spala tyle co mi jak jeżdzę rekreacyjnie po miescie :decayed: ale moze dla Ciebie butowanie auta jest równe temu co dla mnie rekreacja.... to nie chciałbym Cię spotkac przedemną na trasie jak jedziesz swoim normlanym tempem :evil:

Nie uwierze ze audi Ci spaliło 5 litrów w 4 osoby + bagaze z predkosciami powyzej 150 km/h :wallbash:

jak bys napisal ze spala Ci 5 litrów przy predkosciach do 120 km/h to juz predzej.........

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nie uwierze ze audi Ci spaliło 5 litrów w 4 osoby + bagaze z predkosciami powyzej 150 km/h

jak bys napisal ze spala Ci 5 litrów przy predkosciach do 120 km/h to juz predzej.........

TRASA 3100 km Wieluń =>Dubrownik =>Rab =>Wieluń

autostrady---130-150 km/h (200 też było) jazda po górach bardzo dynamiczna (super frajda)

cztery osoby na pokładzie+bagarze

paliwo----verva+eurodizel

średnie spalanie 5,57 l/100km

poczytaj dokładnie co napisałem.Dodam tylko, że jechałem z żoną i dziećmi.

jeśli nic Ci nie dało moje doświadczenie, jeśli chodzi o spalanie to mogę podzielić się wrażeniami z jazdy po górach w Bośni i Hercegowinie oraz Chorwacji.

Polecam - tylko nie bierzcie rodziny, bo Wam auto za mało spali :polew:

Opublikowano

alex181266 = > a Łyżka na to NIEMOŻLIWE :kox:

ps. No nie dało mi Twoje doświadczenie nic ( bo uwazam ze nijak sie ma do rzeczywistosci chyba ze jechałes cały czas max 120 km/h a 200 to moze było ale przez pół sekundy ......) a wrazenia z Chorwacji są niezłe ale widziałem lepsze :gwizdanie:

Opublikowano
a wrazenia z Chorwacji są niezłe ale widziałem lepsze

na trasie Kraków=> Piotrków Trybunalski=>Kraków :polew:

bez urazy, ale pisze uczciwie.

Opublikowano

TRASA 3100 km Wieluń =>Dubrownik =>Rab =>Wieluń

autostrady---130-150 km/h (200 też było) jazda po górach bardzo dynamiczna (super frajda)

cztery osoby na pokładzie+bagarze

paliwo----verva+eurodizel

średnie spalanie 5,57 l/100km

:klamie:

Opublikowano
a wrazenia z Chorwacji są niezłe ale widziałem lepsze

na trasie Kraków=> Piotrków Trybunalski=>Kraków :polew:

bez urazy, ale pisze uczciwie.

stary a co Ja mam Ci mówić gdzie jeżdzę ? Ostatnie moje spalanie z trasy to własnie takowe było, a tutaj spalanie z dłuższych wycieczek

prosze Cie bardzo jak wyglada moje spalanie z dłuższych tras

Kraków=>Dortmund=>Kraków spalanie 9,5 l/100 km 1 osoba i napiedzielanka po 160-220 km/h

Kraków=>Bologna=>Kraków spalanie 9,0 l/100 km 3 osoby i jazda średnim tępem

Kraków=>Varna=>Kraków spalanie 7,5 l/100 km 4 osoby i bagaze przy "turystycznej" jeździe

chcesz jeszcze ?

Kraków=> Zakopane => Kraków spalanie 5,8 l/jadąc samemu w nocy max do 120 km/h

Opublikowano

no widzisz, a jednak można.

Opublikowano

jadąc samemu w NOCY !!!!! i nie przekraczając 120 km/h wiec sie zastanawiam jak wykręciłes spalanie 5,57 w 4 osoby z bagazami i predkosciami do 150 km/h a czasem 200 :gwizdanie:

Opublikowano

jadąc samemu w NOCY !!!!! i nie przekraczając 120 km/h wiec sie zastanawiam jak wykręciłes spalanie 5,57 w 4 osoby z bagazami i predkosciami do 150 km/h a czasem 200 :gwizdanie:

:polew: :polew: :polew: ludzie to mają fantazję... zaraz się okaże że świstak kierował :decayed:

Opublikowano

:polew: :polew: :polew: ludzie to mają fantazję... zaraz się okaże że świstak kierował :decayed:

:naughty: :naughty: :naughty:

:polew:

Opublikowano

Pytanie jest jedno - czy podaje pomiary i wskazania FISa czy wyliczania z tankowań, które i tak czasami nie są dokładne, bo nigdy nie nalejesz tak samo pod korek jak w poprzednim tankowaniu.

I oczywiście się zgodzę z Tobą, że brednie gość opowiada, że z 4 osobami jechał z takimi prędkościami i tyle spalił.

Jak kupiłem auto to jak jechałem sam z Niemiec ze średnią prędkością 107 km/h (autoban) to spalił mi 5,7 l - starałem się jak mogłem używać tempomatu.

Poza tym alex pewnie ma opony 195/xxx, auto bez chipa więc jest to zdecydowanie niemiarodajne, ale tak myślę, że nawet gdyby to i tak nie wierzę w takie spalanie. Kiedyś 2 razy przetestowałem auto na tej samej trasie na oponach 205/55R16 - przejechałem 40 km z prędkością 95km/h tylko na tempomacie i wskazał mi 5,3l w zimę (4,8L w lato tylko na letnich oponach o tym samym rozmiarze):

pr1.jpg

FIS dobrze skalibrowany. Jazda była koszmarna i po prostu wystarczyło potem przebutować auto w 5 minut i od razu wzrosło i to znacznie.

Jak raz jechaliśmy z oniakiem do Zakopanego to z Warszawy do wjazdu na zakopiankę miałem spalanie 9,3L (4 osoby + bagaże)/ opony 205 prędkość - ile się dało na trasie.

Opublikowano

Panowie, też nie wierzę za bardzo w te super małe spalanie pana alexa, w każdym razie nie przy tych prędkościach, ja z pasażerami i jakimiś pakunkami np. Poznań - Piła jazda do max 130 czasami to tak te 5,5 - 5,7 weźmie, sam jak codziennie kręcę Poznań - Kalisz - Poznań to 5,7 - 6,0 ale dzisiaj butowałem, często przyspieszałem od zera do 160-180 pod Poznaniem i nie chciało być niżej niż 7 L., jedyny mój rekord jazdy o kropoelce to Poznań - Kołobrzeg - Poznań, śnieżyce itp, prędkość max 100, spalanie 4,5. Jak się dusi to silnik musi swoje wypić, spalanie biorę z Fis'a + przeliczenia z tankowań, z tym nie ma problemu bo co 2,5 dnia tankuję.

Pozdro dla wszystkich

Opublikowano

Cóż, ja musze troche obronić chłopaka. Akurat w tym roku byłem w Makarskiej (Chorwacja), zrobiłem 2500km, wyjezdzałem to miałem zalane pod korek do odbicia i gdy wrociłem takze na tej samej stacji zalałem do odbicia. Jechałem z żoną plus kanapa złozona i bagaże od 4 osób (zabralismy bagaże od znajomych), powrót 4 osoby ale za to bagaze tylko od 2 osób.

Trasa tam:

W Polsce oszczednie na Cieszyn - 90-120km/h

Skrawek Czech i Słowacja, autostrada, srednio 140km/h, starłem nawet podczas wyprzedzania nie przekraczac 160km/h

Wegry, tu drogi jednopasmowe bez autostrad, srednio 90-120km/h

Chorwcja, ciagła autostrada az do celu srednia predkosc 140-160, tylko momentami do 200, ale dosłownie na pare sekund.

Powrót (niestety koledze padło auto i zmuszeni bylismy jechac predkoscia max ekonomiczną):

Zarówno Autostrady jak i zwykłe drogi 90-100km/h max w porywach 120km/h, wyprzedzały nas autobusy, tiry, masakra poprostu ale tak trzeba było. Podczas tankowania w Słowenii po takiej jezdzie i zalaniu pod korek FIS pokazywał ze moge na pełnym baku przejechac 1550km :shocked: :shocked: :shocked: (oczywiscie to było chwilowe, zaraz sie opamietał :-)

Resumujac, tam jazda normalna ale bez zadnych szaleństw, z powrotem nieporozumienie 90-100km/h i ani grama szybciej.

Srednie spalanie z całej trasy 2500km wyszło mi 5,35L - trzymam nawet rachunki ze stacji benzynowych gdyz nie rozliczyłem sie za paliwo ze znajomymi :decayed: :decayed:

Tak wiec jest to mozliwe, ale ja nie jechałem 150-200 tylko w jedna strone 130-150 a w drugą non stop 90-100km/h przez 1250km

Opublikowano

Tak wiec jest to mozliwe, ale ja nie jechałem 150-200 tylko w jedna strone 130-150 a w drugą non stop 90-100km/h przez 1250km

i z tym powiedzmy ze sie zgodzę :good:

Panowie przestańmy juz z tym kto co ile i jak.... kazdy ma swoje zdanie i niech tak zostanie, tylko potem ludzie nagle czytają ze no przeciez Audi pali 5,5 l przy predkosciach do 200 i sie robią lekki zonk ale w sumie nie wazne :gwizdanie:

Opublikowano

A jakie to ma znaczenie ile pali ??? Stać nas na Audi A4 więc paliwo to pikuś.

Opublikowano
Poza tym alex pewnie ma opony 195/xxx,

jechałem na alu.235/45

nie jechałem 150-200 tylko 130-150 a jak żonie się przysnęło to 200

Srednie spalanie z całej trasy 2500km wyszło mi 5,35L - trzymam nawet rachunki ze stacji benzynowych gdyz nie rozliczyłem sie za paliwo ze znajomymi

też mam rachunki,ale nie o to chodzi.

spalił ile spalił,też byłem zdziwiony.Ten kto zrobi taką trase zrozumie.

Opublikowano

Ten kto zrobi taką trase zrozumie.

No robie robiłem i zapewne bede robił bo mnie czekają własnie wyjazdy do Włoch ale jakos zrozumiec nie mogę :mysli:

Opublikowano

stary podziwiam jechać 1250 km z prędkością 90-100km/h... szacun , naprawdę ... ja bym usnął :notworthy: :notworthy:

Opublikowano
Odp: [All A4] Spalanie, osiągi , ile km na baku

« Odpowiedz #1319 : Dzisiaj o 22:20 » Cytuj

--------------------------------------------------------------------------------

Cóż, ja musze troche obronić chłopaka.

mam :a4fan: od 7 lat i wiem co pisze.

może zrobimy małą ankiete-

ile, kto średnio, co miesiąc wydaje kasy na paliwo-------

ile robi kilometrów-------------------------------------

Opublikowano

rocznie 100k a za ile? nie wiem , mam za darmo...

a Ty?

szacun za Twojego posta :decayed:

OMG