Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolego paypal, napisałem, że to rekordowo niskie zużycie było w danych warunkach drogowych. Z cylku miesznego o którym wcześniej wspominałem i obliczeniach km/tankowanie wychodzi mi, i inaczej wyjść nie chce 6,5 L średnio na całym baku, gybyś robił codziennie dokładnie taką samą trasę to pewnie też byś doszedł do podobnej powtarzalności wyników.

Serdecznie pozdrawiam

A co do V-Powera mam przekonanie i innego nie tankuję od samego początku z jednym wyjątkiem (Częstochowa, zima, Statoil i paliwo Suprema, to było gówno a nie paliwo)

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

To panowie może zakład :gwizdanie: do wygrania pełny bak stawiam :) co Wy na to :)

sprawdzimy komu i ile pali :gwizdanie:

podaj jakie stawiasz warunki :mysli:

a co jest napisane :gwizdanie:

Opublikowano

Inna sprawa, z chęcią bym udowodnił, że na trasie Poznań - Kalisz i tak samo ale z powrotem (120 km) z mojego miejsca zamieszkania, przy delikatnej jeździe do ok 100 na godzinę zejdę sporo poniżej 5,0, ale będzie to długo trwało, generalnie jadę 1g 23 min, tolerancja - 10 min, + 5 min, CODZIENNIE !

Opublikowano

to masz prawdopodobnie najmniej spalające 1.9 w PL

w 4 osoby z bagażami i przy predkosciach 130-150 w porywach do 200 ( chwilowo )

koniec tej sprzeczki bo jest bezsensu i do niczego nie prowadzi :gwizdanie:

pokopałem troche po forum i :a4fan: cuber zapomniał jak pisał http://www.a4-klub.pl/smf/spalanie_10_l100_pomocy-t1743.0.html;msg31112#msg31112

Witam, Panowie zrobiłem Swoją 4-ką 3,5 tyś km ( byłem na urlopie w Bułgarii) 4 osoby + bagaże no i klima włączona prędkośc różnie ale jak się dało to się cisło ......spalanie wyszło 5,6 l wiec jestem bardzo zadowolony tylko czemu w miescie wciąga ok 9 litrów??
Opublikowano

to masz prawdopodobnie najmniej spalające 1.9 w PL

w 4 osoby z bagażami i przy predkosciach 130-150 w porywach do 200 ( chwilowo )

koniec tej sprzeczki bo jest bezsensu i do niczego nie prowadzi :gwizdanie:

pokopałem troche po forum i :a4fan:Cuber zapomniał jak pisał http://www.a4-klub.pl/smf/spalanie_10_l100_pomocy-t1743.0.html;msg31112#msg31112

Witam, Panowie zrobiłem Swoją 4-ką 3,5 tyś km ( byłem na urlopie w Bułgarii) 4 osoby + bagaże no i klima włączona prędkośc różnie ale jak się dało to się cisło ......spalanie wyszło 5,6 l wiec jestem bardzo zadowolony tylko czemu w miescie wciąga ok 9 litrów??

gosciu tyle ze to było 90 konnym B5 1,9 TDI z silnikiem AHU a to znacząca jest różnica!!!!!!!!!!! jak sprzerasz to szperaj dokładnie !!!! Jak coś cytujesz to cytuj najpierw upewniajac się jak to było i czy aby napewno był to pisane o modelu B6 :wallbash: !!!!!

ŻENUA :thumbdown:

Opublikowano

To panowie może zakład :gwizdanie: do wygrania pełny bak stawiam :) co Wy na to :)

sprawdzimy komu i ile pali :gwizdanie:

podaj jakie stawiasz warunki :mysli:

i co kolego :gwizdanie: podwajam stawkę :wink4:

Opublikowano

alex181266 = > a Łyżka na to NIEMOŻLIWE :kox:

ten temat juz dawno stal sie ulubionym tematem bajkopisarzy

brakuje tu jeszcze postow w stylu : moja a4 1.6 ciagnie bez problemu 230km/h i ma jeszcze moc pod pedalem !

Opublikowano

Inna sprawa, z chęcią bym udowodnił, że na trasie Poznań - Kalisz i tak samo ale z powrotem (120 km) z mojego miejsca zamieszkania, przy delikatnej jeździe do ok 100 na godzinę zejdę sporo poniżej 5,0, ale będzie to długo trwało, generalnie jadę 1g 23 min, tolerancja - 10 min, + 5 min, CODZIENNIE !

Ile to jest sporo ?? własnie 4,5 L ?? Bo jesli tak, to z checia moge sie załozyc ze 4,5l na 100km nie ma mozliwosci osiągnac tym autem no chyba ze chodzi ci o spalanie chwilowe lub odczytujesz wynik z kompa a nie mierzysz dystrybutorem i to tym samym.

Mam starszy silnik i słabszy i nigdy nie udało mi sie zejsc ponizej 5,2L nawet jadac 90-100km/h - chwilowo owszem gdy jade na 6 biegu 90km/h to pokazuje 4,5 ale w skali 100km jest to nierealne. Ludzie 4,5L to pali Vw lupo 1,4 diesel a nie krowa z silnikiem 2,0 co wazy 1,5 tony. :wallbash: :wallbash:

Pomijam juz fakt twojego maksymalnego spalania, bo w typowym miescie 6,7 to moj wynik rekordowy (rekordowo niski) osiagniety jezdzac na luzie, 90km/h i hamujac silnikiem, gdy przyjdzie zima a ja dam w deche to 7,5 wezmie spokojnie a mysle ze i 8 sie zdarzy. W twoim przypadku bedzie identycznie, chyba ze mieszkasz poza miastem i auto twoje zadko stoi w korkach czy na swiatłach.

Jak tu juz kolega wyzej napisał, ten post stał sie dobrym zbiorem bajek i baśni - chyba zaczne to czytac dziecku przed snem :decayed:

Opublikowano

Przy AFN jakas szansa na spalanie ponziej 5L jest, ale jesli ktos mi tu pisze ze w B6 przy 130KM wychodzi mu na trasie spalanie 5L czy ponizej to moge spokojnie usmiechnąć mu się w twarz. :decayed: To samo miasto (normalne miasto nie 10 tys mieszkanców, gdzie sa światła, ronda i korki) spalanie 7L to norma. Ja jezdze nie raz jak emeryt to moge lekko ponizej 7 zejść :> Oczywiscie wypowiadam sie na temat silników AVF i AWX 130KM, moze AFN spali jakies 6,5 w takim cyklu - nie wiem, nie miałem do czynienia.

MOj kolega ma b6 i przejechal na baku 1430 km i jeszcze cos bylo w zbiornku. WIec jest mozliwe- padalo na banie wiec jechal 100-110
Opublikowano

Kolego, moje miasto na szczęście miasta i stania w korkach nie widzi generalnie wcale, sporadycznie jadę do centrum Poznania do którego mam 6 km, jedyny przejazd przez miasto to 5 km przez Kalisz obwodnicą i może mały koreczek na Górnośląskiej, koledzy z Kalisza wiedzą o czym, mowa. Dzisiaj jestem po trasie Poznań - Piła, czas przejazdu 1.15 spalanie 5,5 prędkości do 140, za Rogoźnem częste przyspieszanie przy wyprzedzanieu od 90-140. Piła - Poznań, duży ruch, wyprzedzanie i prędkość do max 160, spalanie 5,8 czas przejazdu 1.30. Żona jest świadkiem i dzieciary też :) nie chce być inaczej. Po za tym niższa moc + podobna masa, twój zawsze więcej weźmie paliwa.

Pozdrawiam

Opublikowano

no nie oszukujmy sie:D zachwile bedziemy tu pisac ze pala nasze autka 2 litry na 100 :D hehe

Opublikowano

A mi spali ile wleje ,ale sie tym nie martwie bo nie leje za swoje :gwizdanie: zapomnialem jak dziala dystrybutor :polew:

No i oczywiscie czekam na jakiegos magika ktury pierwszy wyskoczy z haslem ze jego A4 zeszla ponizej 4.0l/100km :polew: pozdr.

Opublikowano

Przy AFN jakas szansa na spalanie ponziej 5L jest, ale jesli ktos mi tu pisze ze w B6 przy 130KM wychodzi mu na trasie spalanie 5L czy ponizej to moge spokojnie usmiechnąć mu się w twarz. :decayed: To samo miasto (normalne miasto nie 10 tys mieszkanców, gdzie sa światła, ronda i korki) spalanie 7L to norma. Ja jezdze nie raz jak emeryt to moge lekko ponizej 7 zejść :> Oczywiscie wypowiadam sie na temat silników AVF i AWX 130KM, moze AFN spali jakies 6,5 w takim cyklu - nie wiem, nie miałem do czynienia.

MOj kolega ma b6 i przejechal na baku 1430 km i jeszcze cos bylo w zbiornku. WIec jest mozliwe- padalo na banie wiec jechal 100-110

a mój kolega ma większego od murzyna :decayed:

ale mam polew z tego tematu :polew: jeśli w B6 robi się połowę z tego co napisałeś to wynik już jest bardzo dobry...

Proponuje na jakiś czas przenieść ten temat do humorku :cool1:

wychodzi na to że spalanie twojego kolegi to 4,5l , nieźle :polew:

Opublikowano

No trzebaby przenieść ten wątek do humoru bo to już się śmieszne robi pomału co niektórzy wypisują :gwizdanie:

Opublikowano

9,4 przy stałej prędkości 120 km/h. 1.8T AJL quattro

Opublikowano

A mój AJM pali 3,2 litra.

oleju? :decayed:

Opublikowano

Normalnie kabaret :nabijasie: :nabijasie:

Opublikowano

a moje B6 2.5 pali w mieście 12 a na trasie "szybkiej trasie" ok 9 i mam to głęęęęęęęęęęboko w ........... :evil:

na baku robię 550-700km

Opublikowano

Moje identycznie jak Trzeńkowe, tylko na baku max 600 km, i podobnie jak on mam to w du....

Opublikowano

Moje identycznie jak Trzeńkowe, tylko na baku max 600 km, i podobnie jak on mam to w du....

moja spala hmmmmm :mysli: ale po co to pisać ? niewazne bo też mam to gdzieś że wypuszczam przez wydechy rocznie B5 po II lifcie jak mi to ktoś zarzucił :polew: