czupurek Opublikowano 2 Lipca 2010 Opublikowano 2 Lipca 2010 Witam Zmieniłem sobie radyjko z concerta II na III. Podświetlenie przycisków jest i tylne głośniki grają, ale nic się nie wyświetla na FISie. Dodam że wcześniej wszystko było ok. Kabelki pomarańczowe od CANa mam w samochodzie, i w kostce od RNS-a. W STG 17 (Instrument cluster) -> Adaptation -> Function 10 -> Channel 62 zmieniłem na 17 i nic. Próbowałem Vagiem połączyć się z radiem i szyną CAN ale nie wyszło. Mam polskiego Vaga i VAG-COM Release 311-2. dodam jeszcze, że wyłącza mi się po godzinie.
proton2 Opublikowano 4 Lipca 2010 Opublikowano 4 Lipca 2010 Zastosowałeś jakiś adapter z ISO na ISO2 ? Bo ewidentnie brakuje CAN-ów, więc coś z kabelkologią nie tak.
czupurek Opublikowano 5 Lipca 2010 Autor Opublikowano 5 Lipca 2010 Oczywiście adapter z ISO na ISO 2 dla RNS-a. Te 2 kabelki od Canów można dowolnie zamieniać miejscami?
czupurek Opublikowano 5 Lipca 2010 Autor Opublikowano 5 Lipca 2010 próbowałem, ale nic z tego - nawet podświetlenie przestaje działać. Istniej możliwość że radio jest za nowe i ma nowszego CANa. Czy jest jakiś adapter ze starego CANa na nowy?
elmo814 Opublikowano 5 Lipca 2010 Opublikowano 5 Lipca 2010 tez mialem ten problem i wlasnie wystarczylo zmienic kodowanie tylko nie pamietam czy na kanale 62 hmmm, vagiem 704 a sprawdz takie kodowanie--> wiec wchodzisz 17 , instruments , bloki pomiarowe bodajze 62 i tam mialem wartosc 0 , zmieniłem ja na wartosc 1 i wyswietlanie na fisie sie wlaczylo
czupurek Opublikowano 5 Lipca 2010 Autor Opublikowano 5 Lipca 2010 wkładałem concerta II przed chwilą i wszystko ładnie się wyświetla, a na III to tylko podświetlenie przycisków działa.
proton2 Opublikowano 5 Lipca 2010 Opublikowano 5 Lipca 2010 Sprawdź dokładnie kabelki. Skoro RNS-E chodzi w B6 bez problemu, to nie widzę powodu, żeby Concert III nie działał poprawnie. Pin 7 kostki C2 (zielonej) powinien iść do pinu 9 kostki D w ISO2, Pin 12 kostki C2 (zielonej) powinien iść do pinu 10 kostki D w ISO2. Bardzo pomocny link http://studio24.prv.pl/
czupurek Opublikowano 5 Lipca 2010 Autor Opublikowano 5 Lipca 2010 adapter z iso na iso2 to mam już w małym paluszku a może radio jest uszkodzone?
proton2 Opublikowano 6 Lipca 2010 Opublikowano 6 Lipca 2010 Raczej nie. Wygląda to na błąd w kodowaniu lub adaptacji. Może ktoś z okolicznych spotów by pozwolił na chwilę włożyć radyjko do swojego B7, to by było jasne czy z radiem wszystko ok.
czupurek Opublikowano 27 Lipca 2010 Autor Opublikowano 27 Lipca 2010 też myślałem o włożeniu radyjka do jakiejś nowszej audiczki, albo jakiegoś innego concerta III do mojej. Jak by co to szukam chętnych - do następnej środy jestem w Krakowie. [br]Dopisany: 06 Lipiec 2010, 17:17_________________________________________________A może jest potrzebny tuner TMC do komunikacji. Nawigacje RNS E ma wbudowany, więc nie jest potrzebny i nie ma problemu z montażem w A4 B6.[br]Dopisany: 09 Lipiec 2010, 10:15_________________________________________________NIKT NIE MA WIĘCEJ POMYSŁÓW?? [br]Dopisany: 15 Lipiec 2010, 18:27_________________________________________________No i nic nie wymyśliliście?
aju Opublikowano 27 Lipca 2010 Opublikowano 27 Lipca 2010 dla mnie wygląda to jak brak komunikacji po CAN, szczególnie że wyłącza się po godzinie jakiego adaptera używasz? rozumiem że błąd połączeniowy wykluczamy
czupurek Opublikowano 24 Listopada 2010 Autor Opublikowano 24 Listopada 2010 adapter z ISO na ISO 2 dla RNS-a. kabelki od canów połączone l do l, h do h - tylko podświetlenie się załącza.[br]Dopisany: 27 Lipiec 2010, 15:24_________________________________________________Problem rozwiązany Kupiłem Concerta III z a4 i wszystko pięknie śmiga. tamten był z a3 i chyba nowszej generacji. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi