Gość Kamciooo Opublikowano 5 Lipca 2010 Opublikowano 5 Lipca 2010 Siemka panowie. Sprawa wygląda tak że jak na wolnych obrotach z otwartą machą stoję i dodam gazu przy przepustnicy tak gwałtowniej to coś syknie w okolicach przepustnicy,ciężko zlokalizować gdzie dzieje się tak za każdym razem,olał bym to w momencie kiedy dodam gazu tak gwałtownie i szybko odpuszczę(czyli strzele przepustnicą)to ją przydławi. I teraz pytanko czy to w AEB jest normalne,jakieś odpowietrzenie lub coś?W czym szukać problemu? Pozdrawiam
MarEsp Opublikowano 6 Lipca 2010 Opublikowano 6 Lipca 2010 Opaski na gumowych wężach podokręcaj może powietrze ucieka
Gość Kamciooo Opublikowano 6 Lipca 2010 Opublikowano 6 Lipca 2010 podkręcane,dodam ze wolne obroty trzyma ok 1000-1100
szczuraz Opublikowano 13 Lipca 2010 Opublikowano 13 Lipca 2010 VAG nie wykazuje błędu podstawowego położenia przepustnicy ?
mstan Opublikowano 13 Lipca 2010 Opublikowano 13 Lipca 2010 Witam Sprawdź uszczelkę za przepustnicą ,a obroty powinienes mieć na poziomie 900. Pozdrawiam
nynek16 Opublikowano 13 Lipca 2010 Opublikowano 13 Lipca 2010 raczej bedzie nieszelność gdzieś łapie ci lewe powietrze i stod duże obroty ja mam dokładnie ten sam silnk i syczenia nie mam wiec stawiam na jakąś uszczelke
mjw83 Opublikowano 18 Lipca 2010 Opublikowano 18 Lipca 2010 czy kolega lub koledzy znalezli przyczyne tego syczenia? bo własnie i ja ostatnio nadknołem sie na ten dzwięk w swojej A4 AEB te same objawy auto jak by przymula czasami ok 5 tys obr. i zastanawiałem sie czy to normalne czy nie
abc123 Opublikowano 19 Lipca 2010 Opublikowano 19 Lipca 2010 Witam Mam podobne zachowanie przepustnicy, choć inny silnik. VAG pokazuje błąd podstawowego nastawu przepustnicy, jak to interpretować ??
szczuraz Opublikowano 22 Lipca 2010 Opublikowano 22 Lipca 2010 1. Czyszczenie 2. próba adaptacji 3. jezeli się nie da - wymiana przepustnicy 4. jezeli nic nie da wymiana ECU pamiętajcie zawsze o wymianie uszczelki miedzy kolektorem a przepustnicą ew. uszczelnijcie cienką warstwą czerwonego silikonu bo silnik może przez lewe powietrze dostawać korby .
mjw83 Opublikowano 1 Listopada 2011 Opublikowano 1 Listopada 2011 siemka ma ktos jakies rozwiązanie na te syczenie?
mjw83 Opublikowano 1 Listopada 2011 Opublikowano 1 Listopada 2011 gdzie jej szykac odglos psss dochodzi jak by ze srodka korektora ssoncego
Dev Opublikowano 1 Listopada 2011 Opublikowano 1 Listopada 2011 musisz szukac od turbo do samego kolektora, wszystkie opaski, oraz intercooler nie pomijajac DV-ki, sprawdz tez jak jest dokrecony kolektor ssacy
mjw83 Opublikowano 1 Listopada 2011 Opublikowano 1 Listopada 2011 czy sprawdze to nabijając w przewód wyjscia turbiny 1bar powietrza np sprezarką? zauwarzyłem ze przy pełnym otwarciu przepustnicy przewód robi sie ledwie twardy, z tą sprezarką to dobry pomysł gdzies czytałem o tym na forum
Dev Opublikowano 1 Listopada 2011 Opublikowano 1 Listopada 2011 przewód bedzie twardy ale pod obciązeniem na samej przygazówce nie bedzie wiecej jak 0.1 bar-a
mjw83 Opublikowano 1 Listopada 2011 Opublikowano 1 Listopada 2011 rozumiem czy sposób ze sprezarką nadaje sie? czy masz inny sposób na sprawdzanie i szukanie tej nieszczelnosci?
Dev Opublikowano 1 Listopada 2011 Opublikowano 1 Listopada 2011 mozna sprezarką, mozna tez uzyc wody z płynem do garów i zrobic piane potem, nałozyc na złoczac i dodawac gazu, bedzie widac gdzie idzie para
mjw83 Opublikowano 1 Listopada 2011 Opublikowano 1 Listopada 2011 samą pane nakładamy do przewodu na wyjscie turbo? , sprezarki nie mam ale mogę pozyczyc wolał bym bezpieczniejsze rozwiazanie nie chiał bym czegos zepsuc, nie zaszkodzi ta piana? więc mam szukac pary w jaki sposób ona powstanie to sprawdzony sposób?
Dev Opublikowano 1 Listopada 2011 Opublikowano 1 Listopada 2011 Nic sie nie stanie, nie jezdzisz po kaluzach? Mozna tez sprawdzac preparatem w sprayu do instalacji LPG
mjw83 Opublikowano 1 Listopada 2011 Opublikowano 1 Listopada 2011 jezdzę ale nie dostaja sie one chyba tam ale ok zaufam Ci moze lepsza bedzie piana z szamponu do włosów, postaram sie to jutro sprawdzic i dac znac , moze to tez jest przyczymą słabo ladującej turbinki najpierw zlokalizuje dziure a pozniej zobacze co z resztą, dzięki za podpowiedzi [br]Dopisany: 01 Listopad 2011, 19:15_________________________________________________mam jeszcze male pytanko w razie dmuchania sprezarką musze zaslepic rure przed przepustnicą czy nie?
Rekomendowane odpowiedzi