Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ALL] Demontaż przednich lamp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytako chce wymienić przednie lampy ale nie za bardzo wiem jak sie zabrać za demontaż starych lamp?? Napewno 2 śruby pod maską z góry i gdzie jeszcze szukać??

Opublikowano

jedna od strony migacza a druda pod lampą , i trzeba sciągać zderzak żeby się dostać

Opublikowano

tak jak pisze dark79 tylko że nie trzeba zdejmować zderzaka :cool:

Opublikowano

zdeniu, a powiedz mi bo jestem bardzo ciekaw ktoredy to odkrecisz ta srube pod kierunkiem :?:

Ja nawet sie nie zastanawialem i nie zagladalem czy da tam jakos rade podejsc do tej sruby. :mrgreen:

Opublikowano

jak wyciągniesz kierunek to sam zobaczysz :mrgreen:

Opublikowano
jak wyciągniesz kierunek to sam zobaczysz

No juz teraz nie zobacze bo mam zespolone. :mrgreen:

Opublikowano

ale MAJKI_3646 zobaczy jak wyciągnie kierunek :cool:

Opublikowano

no to zdeniu imponujesz mi, ja nie dałem rady bez sciągnięcia zderzaka tej dolnej, jak to zrobiłeś?? czy możesz zdradzic ta słodką tajemnice?? :wink:

Opublikowano

nie wiem czy tu jest czym imponować

tak po prostu to sie robi i juz

tak jak np niewiele osób wie że np. w 1.9TDI przy wymianie rozrządu nie trzeba rozbierać całego przodu tylko wystarczy zdjąć nakladke zderzaka

ale to wszystko w każdym serwisie, zaznaczam serwisie nie u kowali wiledza

u kowala wymiana trwa pół dnia a u fachowca 2 godziny

:cool:

Opublikowano
tak jak np niewiele osób wie że np. w 1.9TDI przy wymianie rozrządu nie trzeba rozbierać całego przodu tylko wystarczy zdjąć nakladke zderzaka

Jak ma sie przyzady zeby odjechac przodem to pewnie, ze nie trzeba rozbierac calego przodu. :mrgreen:

Opublikowano

Aby zdjąć światło należy:

- odkręcić dwie górne śruby

- wyjąć kierunek (jest mocowany na zatrzask wsadzamy paluchy z tyłu kierunku i musimy wymacać powinien zejść bardzo lekko)

- odłączamy kostkę elektryczną

-obkręcamy trzecią śrubę

-lampę przesuwamy za 2 centymetry w stronę kierunku i wyjmujemy uważając aby nie porysować zderzaka.

ps

a tak pozatym w związku z akcją "Cała Polska czyta dzieciom" zacznijcie czytać książkę obsługi a4 w pdf :wink:

Opublikowano

Witam mam pytanie a jak sie ma lampę zespoloną z kierunkiem w jednej całości to gdzie jest drugi zatrzask bo jeden jest z przodu.Pomóżcie.

o jaki zatrzask pytasz ?

Opublikowano

a przy kierunku odkreciles? w zespolonych sa 3 sruby dwie od gory i jedna za lampa i zatrzast. a w dzielonych jest jeszcze sroda za kierunkiem.

Opublikowano

1yTyxS.jpg

zaznaczyłem miejsca gdzie masz mocowania lampy, rozjaśniło się coś ?

Opublikowano

Dwie górne śruby są śrubami mocującymi. Ta z prawej na dole służy do "dociśnięcia lampy"- żeby była stabilniejsza.

Ta lewa od dołu to tak naprawdę nawet nie jest śuba tylko uchwyt, wtyk - który zaczepia się i skręca przy chłodnicy.

Chcesz wyciągnąc sam kierunek ? Bo nie czaję ? :mysli:

Kierunek jest przyczepiony do lampy na zatrzask, trzeba go wcisnąć jakimś srubokrętem i odgiąć lekko kierunke. Wychodzi jak z masła.

Opublikowano

Nosfer to Kosmita!!!!! pytał o te mocowania a przeglądając jego profil widać, że ma polifta :gwizdanie:

ale szczerze mówiąc też nie za bardzo wiem o co mu chodzi :mysli:

Kosmita !!!!!!!! o co ci chodzi konkretnie ?

Opublikowano

Nosfer to Kosmita!!!!! pytał o te mocowania a przeglądając jego profil widać, że ma polifta :gwizdanie:

Sam jestes kur*wa Kosmita :decayed::polew:

Napisałem od czego są te mocowania. Żeby nie było, że to tylko strzałeczki :wink4: