blaster99 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Słyszalem kiedys opinie ze 130 konny tdik radzi sobie jezeli chodzi o przyspieszenie ze 150 konna benzynka (1,8 T). Niby tu konie i tam , a okazuje sie ze nie ich ilosc jest najwazniejsza, zapewne chodzi o moment obrotowy...moglby mi ktos to objasnic ?
Gość Murzyn Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 przed czipsem nie mam przykladu praktycznego - po owszem 200KM 300Nm(1.8T) - 175KM 410Nm (TDI) benzynka minimalnie przegrywa. Odpowiedz na Twoje pytanie jest w slowniku wyrazow niejasnych - definicja mocy i momentu
Hugo Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Słyszalem kiedys opinie ze 130 konny tdik radzi sobie jezeli chodzi o przyspieszenie ze 150 konna benzynka (1,8 T). Niby tu konie i tam , a okazuje sie ze nie ich ilosc jest najwazniejsza, zapewne chodzi o moment obrotowy...moglby mi ktos to objasnic ? Jeżeli chodzi o silniczki 130KM to zazwyczaj w serii mają więcej niż powinno być :>
rex Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Blaster, wiele zależy od tego czy autko ma Q,czy go nie ma i oczywiście od kierownika Załóżmy przykład mój (1.8 TQ + chips) i Muzina (1.9 TDi mocno pogrzebane ). 0-100 - przy moim średnim lub dobrym starcie praktycznie zawsze wygram. Rolka - 99 przypadków na 100 wygra Muzina. Na 1/4 w większości wypadków wygra TDi ze względu na wyższy moment i dochodzące do tego u mnie duże straty na napędzie. Tak to wygląda z naszych doświadczeń
blaster99 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2007 dzieki chlopaki za odpowiedz, troche poszukalem e necie na ten temat i wyszlo na to ze pojedynki powinny wygrywac benzyniaki ale tylko te z turbina...ogolnie sprawa jest interesujaca
wojtas-audi Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zawsze sprawa jest interesujaca gdy jest spór - benzyna vs diesel, ale przewaznie to drugie wygrywa
pet3r Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 kazdy chwali to co ma, benzyny nie klekocza, diesle mniej pala. a z wynikami wyscigow tez roznie bywa nie wiem po co takie tematy, na google video jest wiele pojedynkow, wystarczy poszukac a najlepiej samemu sie poscigac, tylko w bezpiecznym miejscu, nie miedzy samochodami...
Rekomendowane odpowiedzi