Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Problem, wywaliła klima

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wczoraj w korku usłyszałem wybuch, silnik delikatnie stracił obroty a spod przodu auta wyleciała biała chmura. Wg mnie pękł wąż, bo sprężarka chodzi. Okolice sprężarki są całe w zielonej cieczy. Przy jeździe słychać piski. Jaka diagnoza wg was

Opublikowano

Mam ten sam problem, właśnie przed chwilą wywaliło mi wąż z na dole chłodnicy klimy, ten który idzie do sprężarki. Dokładka zderzaka jest mokra od jakiejś tłustej cieczy. Czy jeżeli wymienię ten wąż i napełnię klimę wszystko będzie ok? Czy sprężarka mogła powiedzieć papa lub inna cześć klimy?

Opublikowano

Wygląda na to, że było a duże ciśnienie w układzie i pier******o. Do wymiany na pewno jest wąż i osuszacz plus to co jeszcze mogło ulec uszkodzeniu, pewnie w obu przypadkach był stary i przytkany, do tego brudny skraplacz, niedziałający wentylator i jest skutek.

Opublikowano

pękł mi gruby wąż, przetarł się o osuszacz, pech bo 3 dni temu naładowałem klime

Opublikowano

pękł mi gruby wąż, przetarł się o osuszacz, pech bo 3 dni temu naładowałem klime

Który wąż Ci pękł? Ten który idzie do osuszacza,czy do sprężarki?

Opublikowano

no własnie teraz nie powiem który to jest, wiem ze jest grubszy

Opublikowano

Mi też ten grubszy. Patrząc na chłodnicę czyli skraplacz, gdzie na dole wychodzą dwa węże to ten wyżej który idzie do sprężarki. Dorwałem ETKE ale tam to wygląda zupełnie inaczej jak u mnie. Na allegro tez niem mogłem znaleźć takiego przewodu, więc chyba skorzystam z usług:

http://www.favore.pl/31804_naprawa-dorabianie-przewodow-klimatyzacji-poznan-wielkopolskie.html

Jeżeli cena będzie przestępna.

Opublikowano

bęe tam później dzownił, sąsiad też robi takie weże i zaśpiewał 160zł.

ps...mój wąż ma jedna końcówke wygiętą, drygą prostą, czy moge zamontowac takiego ??http://www.allegro.pl/item1143055004_audi_a4_vw_przewody_klimatyzacji_rozne.html

Opublikowano

Pojechałem tam i gość zaśpiewał mi 120 zł za naprawę węża. Zobaczymy co będzie jak go założę. Mam dziś dzwonić o 16. Może jutro już klima będzie śmigała.

Opublikowano

gdzie jest ta ulica?? bo jak wpisuje w gogole to mi wyskakuje luboń.

Opublikowano

2d0f9a8cb2b15879m.jpg

Kiepsko coś widać, ale z opolskiej trzeba skręcić przy poczcie.

Mi też wyskakiwał Luboń. Ja już mam zrobioną klimę. Wszystko gra i tańczy jak zespół z Komańczy. Z wymontowaniem węża i założeniem + nabice klimy 320 zł

Opublikowano

dizęki za mape, na miejscu Ci zrobili ten pęknięty wąż??

Opublikowano

dizęki za mape, na miejscu Ci zrobili ten pęknięty wąż??

Rano zawiozłem i po południu był do odebrania.