Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ABC] obroty Audi a4 2,6 v6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:no: Mam mały problem autko mam od 3 lat i nigdy nie było problemu niestety od jakiegoś czasu mam problem z obrotami, po odpaleniu i w trakcie jazdy wolne obroty silnika to 1200, po podpięciu vaga nie wykazało żadnych błędów, idąc dalej sprawdziłem wszystkie przewody podciśnienia i nic się nie zmieniło, następnie wyczyściłem przepustnicę dokonałem adaptacji i nadal bez zmian. Dodam, że od chwili gdy pojawiły się problemy z obrotami to przy odpalaniu od czasu do czasu silnik sobie strzeli. Jeśli ktoś miał podobny problem to proszę o pomoc bo brak mi już pomysłu co to może być. Dodam tylko że nie ma falowania obrotów.
Opublikowano

Czujnik temperatury (parametry bieżące) albo nieszczelny kolektor, jeździsz na gazie?

Opublikowano

czujnik temperatury wymienion

i sprawdzona poprawność wskazań (oczywiście), regulator wolnych obrotów?, po lewej stronie przepustnicy (pasażer), no i nieszczęsne lewe powietrze. Może od tego strzelania wypluł jakieś uszczelnienie.

Opublikowano

dziwne jest to, że jak popuszczam sprzęgło na wciśniętym hamulcu (jak bym chciał zadusić silnik) to obroty spadają na 800 i się utrzymują, tylko dodam gaz obroty wracają na 1200

Opublikowano

Witam, dołączam się do tematu, jakiś czas temu, po jeździe, przy parkowaniu nagle obroty wskoczyły mi na 1200 jak by był na ssaniu, ale zaraz to zniknęło więc nie wnikałem co to było ale objawy podobne

Opublikowano

Wymienilem silniczek krokowy na nowy i nic to nie dało. Ale dlaczego jak mu zatkam Dolot powietrza ręką to wskakuje na 800 i trzyma stabilnie obroty?? Jak odetkam rure z powrotem rosną

Opublikowano

odgrzewam wątek :)

wiem że trochę czasu minęło ale udało się komuś rozwiązać problem??

mam dokładnie to samo....

Opublikowano

Panowie uszczelka pod kolektorem ssącym!. I pewnie wam szarpie podczas jazdy równym gazem? Walczyłem z tymi obrotami pół roku. Kolektor odkręci,ć nowe uszczelki i ciszyć się obrotami 800rpm:wink: