krzysiek815 Opublikowano 17 Lipca 2010 Opublikowano 17 Lipca 2010 Witam, wymieniałem u siebie kompletny rozrząd wraz z pompą wody. Przy okazji wymieniłem rolkę prowadzącą, rolkę napinacza, sprawdziłem rolkę napinającą sprężarkę klimy. Myślałem że ustanie terkotanie, ale nie. Odgłos dochodzi z okolic napinacza tak jakby, jest to takie telepanie się czegoś. Jak dodam leciutko gazu terkotanie ustaje. Proszę o porady. Pozdrawiam
lutas Opublikowano 17 Lipca 2010 Opublikowano 17 Lipca 2010 Myślałem że ustanie terkotanie, ale nie. Czy przed wymianą rozrządu było terkotanie ? Odgłos dochodzi z okolic napinacza tak jakby, jest to takie telepanie się czegoś. Czy napinacz paska wieloklinowego też był zmieniany ?
prokuski Opublikowano 17 Lipca 2010 Opublikowano 17 Lipca 2010 witam , mialem cos podobnego i okazalo sie ze pompa wspomagania mi siadła wiec sprawdz jeszcze pompe
audi.wielun Opublikowano 17 Lipca 2010 Opublikowano 17 Lipca 2010 Obsłuchaj jeszcze alternator,może łożyska
Mariusz Opublikowano 17 Lipca 2010 Opublikowano 17 Lipca 2010 U mnie też terkotało i dzwoniło wymieniłem napinacz paska wielo rowkowego i przestało.Kupiłem Ori w ASO.
krzysiek815 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Właśnie napinacza paska wielorowkowego nie wymieniłem tylko rolkę na nim. Fachowcy mi mówią żebym wstawił rolkę ze sprzęgiełkiem na alternatorze, może to pomóc ?
djkuna Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 u mnie też terkotał napinacz, wymiana i po problemie
Rekomendowane odpowiedzi