maximuspl Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Witam zmieniłem sobie język w FIS-ie ale nie znalazłem jak zmienić język w zestawie telefonicznym głośnomówiącym. Wie ktoś jak to zrobić??? Zestaw telefoniczny jest oryginalny z audi a4 b6. Ustawione wszystko jest na język Włoski. Proszę o pomoc.
pre_pl Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Kodowanie telefonu sterownik 77 (Telefon) funkcja 07 00?xxxx: Funktionen 0 = Basis (für RNS-E Basis/Radio) 1 = Komfort (für RNS-E High/RNS-Low) 0?xxx: Lenkradtyp 0 = Kein Multifunktionslenkrad ODER Standard Multifunktionslenkrad (ohne Menüwalzen) 1 = Modulares Lenkrad (mit Menüwalzen) 0x?xx: Verbauliste 1 = Diagnose via CAN 2 = Multifunktionslenkrad & Diagnose via CAN 3 = Headunit (z.B. RNS-E) & Diagnose via CAN 4 = Multifunktionslenkrad & Headunit (z.B. RNS-E) & Diagnose via CAN 5 = Diagnose via K-Leitung 6 = Multifunktionslenkrad & Diagnose via K-Leitung 7 = Headunit (z.B. RNS-E) & Diagnose via K-Leitung 8 = Multifunktionslenkrad & Headunit (z.B. RNS-E) & Diagnose via K-Leitung 0xx?x: Sprache (Sprachbedienung) 0 = Sprachbedienung aus 1 = Deutsch 2 = Englisch (UK) 3 = Französisch 4 = Italienisch 5 = Spanisch 7 = Englisch (US) 8 = Externes Gerät (z.B. Radio-/Navigationssystem E) 9 = Sprachbefehle deaktiviert / Namenswahl möglich 0xxx?: Sprache (Anzeige im Kombiinstrument) 0 = keine Anzeige 1 = Deutsch 2 = Englisch (UK) 3 = Französich 4 = Italienisch 5 = Spanisch 7 = Englisch (US)
maximuspl Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2007 szit ... to many communications errors to continue ... nie moge sie tam podlaczyc ... jest jakis myk na podłaczenie do bloku 77 ???
miro_x Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Sproboj zmienic prędkość portu com. Bitrate chyba,
maximuspl Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Witam probowałem wszystkiego zmieniałem prędkość COM-a oraz opcje w programie: "Start baud wpisz 9600 Blk int wpisz 25 Char Int wpisz 0 (zero)" i nie działa nie mogę się dostać tylko do tego 77 modułu ... jakieś inne pomysły ???
pre_pl Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 The #77 issue is known, but not fixed yet.Sebastian OpenOBD.org musiałbyś spróbować z jakąś nowszą wersją VAG-Coma, pewno próbujesz z 311.2 ?
maximuspl Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2007 409 tez nie działa jakimś innym softem może się da ???
pre_pl Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 409 tez nie działa jakimś innym softem może się da ??? no raczej nie spodziewałbym się, że 409 zadziała spróbuj wersję 704 (najnowszą) lub może 6... Ale to już pewno musiałbyś się udać do jakieś speca, bo nie każdy ma taką wersję (ale nie wiem czy tam poprawili te błędy - nie znalazłem takiej informacji).[br]Dopisany: 16 Sierpień 2007, 12:25 _________________________________________________ znalazłem info, że w 504 już powinno być ok - ale to i tak już nie na ten kabel co masz
maximuspl Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2007 no właśnie moj odb nie działa z wersją 704 - szit ile mogą chcieć za tą zmiane w ASO ???
Rekomendowane odpowiedzi