Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Zmiana stanu licznika w Audi a4 b5 1997 1.6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!Chciałbym się zapytać czy jest możliwość zmiany stanu licznika przez Vag. Posiadam kabel OBD II. Sytuacja wyglądała tak. Kilka lat temu zamilkł mi brzeczek ostrzegający o zostawionych światłach gdy otwierało się drzwi.Pojechałem do jednego z ASO i facet powiedział ze tego się nie da jako części wymienić bo jest to jakoś zespolone w jedna całość i trzeba wymienić jakiś cały moduł co wiąże się ze zmiana stanu licznika na taki z jakiego ta cześć będzie pobrana. Po wymianie okazało się ze mam prawie o 100.000km mniej niż miałem.Oczywiście cały stan licznika jest odnotowany w książce serwisowej i podbity. Dlatego pytam czy jest możliwość domowymi sposobami ustawić licznik do poprawnych wartości tj oko 250tys..bo obecnie wyświetla mi 105tys i jakoś mnie to denerwuje. Pozdrawiam!!

Opublikowano

...Po wymianie okazało się ze mam prawie o 100.000km mniej niż miałem... obecnie wyświetla mi 105tys i jakoś mnie to denerwuje.

Zwykłym kablem nie ma szans. Może warto dać na luz :wink4:

Opublikowano

czy jest możliwość domowymi sposobami ustawić licznik do poprawnych wartości tj oko 250tys..

nie-tylko serwis,na podstawie historii serwisowej i dowodzie wymiany licznika (paragon/rachunek etc)
Opublikowano

Temat uwazam za zakonczony

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...