qwerty Opublikowano 21 Lipca 2010 Opublikowano 21 Lipca 2010 Witam, moje pytanie jest takie, czy mogę sam nie bojąc się o VP44 wymienić filtr paliwa? Właśnie kupiłem filtr Knecht KL154 i nie wiem czy jechać do mechanika czy zrobić to samemu? Sprawa chyba nie jest skomplikowana tylko nie wiem czy wystarczy zalać filtr do pełna czy trzeba jeszcze robić odpowietrzenie układu? Dzięki za pomoc.
reszczyk Opublikowano 21 Lipca 2010 Opublikowano 21 Lipca 2010 według mnie jak zalejsz filtr paliwem nic nie powinno sie zapowietrzyć. sam tak robiłem w różnych silnikach tdi i tds i wszystko było ok;) pozdrawiam
kubson Opublikowano 22 Lipca 2010 Opublikowano 22 Lipca 2010 Nie musisz ja zalałem tylko filtr do pełna i odpalił bez problemu
dawidgorka Opublikowano 22 Lipca 2010 Opublikowano 22 Lipca 2010 ja robilem tak setki razy i tylko raz sie zapowietrzył, ale odpowietrzenie ja proste,
andy_sky Opublikowano 22 Lipca 2010 Opublikowano 22 Lipca 2010 nic się nie zapowietrzy wymieniaj śmiało
Gość DiM Opublikowano 22 Lipca 2010 Opublikowano 22 Lipca 2010 A jak się zapowietrzy to nie kręc rozrusznikiem bo pompą padnie
qwerty Opublikowano 22 Lipca 2010 Autor Opublikowano 22 Lipca 2010 A jeszcze jedno. Przewody paliwowe zanim się powinno się zacisnąć czy nie? Mam taki zamiar ale może niepotrzebnie.
kubson Opublikowano 22 Lipca 2010 Opublikowano 22 Lipca 2010 Zależy niby trzeba ale tego raczej nikt nie robi i nic sie nię dzieje jak chcesz to zaciśnij...
Rekomendowane odpowiedzi