yaroslaw Opublikowano 22 Lipca 2010 Opublikowano 22 Lipca 2010 Witam, Chciałem zapytać czy wspomniane poniżej felgi i opony będą do siebie pasowały jak i do mojego auta audi a4 b6: felgi 16tki (7,00x16; ET 38) :http://www.felgi.pl/felga/250,4578/felgi_rial_dh_audi_a4_1_9_tdi__96kw___b6__2003.htmlx opony: http://www.opony.com/opony/65060_pirelli_p7_cinturato.html dzieki!
domjenick Opublikowano 22 Lipca 2010 Opublikowano 22 Lipca 2010 do B6 nie pasują 16" już wcześniej Ci o tym pisaliśmy 16 to tylko ori,jakie fabryka z autem wypuściła,kupując inne felgi-robi się to po to,żeby auto wyglądało lepiej,nowocześniej et cetera...-to już 17 lepiej i wyżej,ale ja proponuję 18",bo jeśli do tego masz seryjne zawieszenie-to będzie to wyglądać niezawesoło,a jesli jest już obniżona-to tym bardziej nie masakrowałbym auta fikuśnymi 16"...takie moje zdanie
Muskel1 Opublikowano 22 Lipca 2010 Opublikowano 22 Lipca 2010 Przede wszystkim to musisz zobaczyc jaki jest wymagany index ladownosci dla twojego auta na oskach, nastepnie porownac z indeksem opony i felgi. Opona ta ma index 91 czyli 615kgx2=1230kg na oske. Dane felg nie sa nigdzie podane na tej stronie.
yaroslaw Opublikowano 22 Lipca 2010 Autor Opublikowano 22 Lipca 2010 kurde nie wiedziałem, że kupowanie alufelg jest takie wkurzające. @domjenick: tak wiem i dziękuje za rady, problem w tym, że nie mam kasy na 17tki i patrząc na stan dróg po których się poruszam to może i nawet dobrze. PS. czy na stronie felgi.pl są jakieś felgi ori 16tki?
Muskel1 Opublikowano 22 Lipca 2010 Opublikowano 22 Lipca 2010 kurde nie wiedziałem, że kupowanie alufelg jest takie wkurzające. @domjenick: tak wiem i dziękuje za rady, problem w tym, że nie mam kasy na 17tki i patrząc na stan dróg po których się poruszam to może i nawet dobrze. PS. czy na stronie felgi.pl są jakieś felgi ori 16tki? Nie jest wkurzajace, trzeba tylko porownac kilka danych czy felgi sie nadaja i tyle. Wiele osob tego nie robi a pozniej placza, ze im sie felgi pokrzywily, ze obcieraja itp. Jakby nie bylo, jak idziesz kupic ubranie to tez nie patrzysz tylko na wyglad i bierzesz pierwszy leprzy ciuch, ktory jest w zasiegu reki, tylko kierujesz sie rozmiarami
domjenick Opublikowano 22 Lipca 2010 Opublikowano 22 Lipca 2010 jeśli nie masz pieniędzy na nowe 17" czy 18" -poczekaj,aż uzbierasz i kupisz fajny wzór w tych rozmiarach-efekt będzie zadawlający- chyba,że się zdecydujesz ,na jakieś z drugiej ręki-też można trafić fajne i na pewno taniej,co do polskich dróg-nie przesadzałbym-19" to już do spokojnej jazdy-ale 17" ,czy 18"-jest dobrze
yaroslaw Opublikowano 22 Lipca 2010 Autor Opublikowano 22 Lipca 2010 domjenick: problem w tym, że ja dopiero kupiłem auto i nie mam żadnych innych felg (tylko 15tki na ktorych sa zimowki)
domjenick Opublikowano 22 Lipca 2010 Opublikowano 22 Lipca 2010 domjenick: problem w tym, że ja dopiero kupiłem auto i nie mam żadnych innych felg (tylko 15tki na ktorych sa zimowki) nie kupuj nic na siłę,bo będziesz żałować zakupu ,a potem,jak kupisz 16"-będziesz mieć problem ze sprzedaniem tego...
yaroslaw Opublikowano 22 Lipca 2010 Autor Opublikowano 22 Lipca 2010 domjenick: tak czy siak muszę kupić opony na lato i jakieś felgi bo nie mam jak jeździć
domjenick Opublikowano 22 Lipca 2010 Opublikowano 22 Lipca 2010 domjenick: tak czy siak muszę kupić opony na lato i jakieś felgi bo nie mam jak jeździć to kup najtańsze opony-na lato Ci wystarcza,bo na zimę i tak będziesz zmieniac-odłóż pieniądze na większe felgi-nie śpiesz się,bo pospiech jest złym doradcą,szczególnie w sprawach kupna- czegokolwiek...
Rekomendowane odpowiedzi