Luka3s Opublikowano 24 Lipca 2010 Opublikowano 24 Lipca 2010 nie cwaniakuj świnko :decayed:[br]Dopisany: 24 Lipiec 2010, 11:16_________________________________________________Apropo kraju: Powiedz bliźniemu swemu żeby się szanował Sługusy sytemu chcą byś się podporządkował Masz być cicho i na śmierć się zaharować Wódę pić to legalny towar Podatki płacić bo za zwłokę krzywda Czy muszą sprzedać Polskę aby była inna Twarz zimna urzędnika biurokraty Odprawi cię z kwitkiem a to że nie masz pracy Dziś nikogo nie dziwi Każdy następny coraz bardziej chciwy Coraz większą ironię w oczach wyczytuję Stoen wyjmie ci światło ZTM eksmituje na bruk Twój rodak twój wróg na miły Bóg Co się dzieje z tym krajem korupcja plaga narkomanii Nie opowiadam bajek Rap daję z serca dzieciak Brak ci wiary dzieciak leżysz Uwierzysz że jesteś zły i łykniesz ziarno Nie ma nic za darmo wszystko widzisz czarno Jak bardzo sytuację marną mają ludzie biedni Zamiast hipermarket odwiedzają śmietnik Los starszych nikogo nie obchodzi Za to młodzi dookoła wszystkim przeszkadzają Posrane masmedia sztuczny obraz przedstawiają System robi ludziom z mózgów siano Od wieków wciąż to samo trzeba zapłacić czynsz Jak co rano dać dzieciom jeść i pić Powiedz mi jak tu godnie żyć Ja daję ci klucz ty sam otwórz drzw Hemp Gru - Projekt Negatyw. [br]Dopisany: 24 Lipiec 2010, 11:32_________________________________________________ Ciągle strajkują górnicy pielęgniarki Zmuszeni są do podjęcia walki Zmuszeni są by wybiec na ulice Skurwiały rząd rozszerza źrenice Oddałeś głos teraz to cię gryzie Nie bij się w nos zajmij się swym życiem Co da nam los może Argentynę Rozkradli już kraj sprzedają kokainę Niczym warzywami handlują ustawami Kto da więcej w łapę czuje się wygranym Policja na obstawę Polityków pachołkami obwieszonych orderami Bojkot na rząd powtarzam to stale
andy_sky Opublikowano 24 Lipca 2010 Opublikowano 24 Lipca 2010 jesteś jakimś super marudą nic ci nie pasi to wyjazd z kraju nikt cię tu nie trzyma
Ogi Opublikowano 24 Lipca 2010 Opublikowano 24 Lipca 2010 No mialo, mialo byc o paliwach ale jakos tak zeszlo, i chce tylko dodac ze nie mozna powiedziec ze Slowacja jest lepiej rozwinieta od Polski bo wybudowala szybciej ( i stosunkowo nieduzo bo jest malym krajem ) autostrady. Jesli spojrzy sie na poziom zycia i stan posiadania przecietnego obywatela to mozesz mi robert uwiezyc ze jeszcze sporo im do nas brakuje co nie zmienia faktu ze szybko nas w tym momencie gonia . Ok a wracajac do tematu paliw, to tez sie nie zgodze ze mamy zle paliwa w Polsce ( chociaz faktem jest ze niemcy czy tez francja maja wyzsze normy minimalne dotyczace jakosci paliwa i dlatego u nas jak sie zatankuje paliwo ze stacji ktora zamawia PB czy ON z norma minimalna to silnik pracuje jak pracuje ), bo rafinerie mamy jedne z najlepszych i najnowoczesniejszych w europie gdzie robi sie paliwo o naprawde dobrej jakosci, problemem sa sprzedawcy na stacjach ktorym ciagle malo i kombinuja z rozpuszczalnikami,woda czy innymi wlasnymi "uszlachetniaczami". Dziwie sie tez ze problem nastapil na shellu ktoy znany jest z tego ze bardzo czesto robi kontrole wewnetrzne na stacjach dotyczace jakosci paliwa i jesli cos jest nie tak to naklada bardzo surowe kary finansowe albo zabiera swoja koncesje wiec niesadze zeby ktos majacy stacje benzynowa pod znakiem muszelki kombinowal ( choc w PL wszystko jest mozliwe ). I jeszcze o paliwach ze slowacji , to slowacy maja ( chociaz wsumie wlascicielem wiekszosciowym chyba sa Wegrzy jesli dobrze kojarze ) u siebie bardzo dobra rafinerie ktora jednak glownie specjalizuje sie w produktach olejowych a spora czesc paliw, zwlaszca na polnocy, w Slowacji pochodzi z Polski .
pukko Opublikowano 24 Lipca 2010 Autor Opublikowano 24 Lipca 2010 zatem na słowackim shellu zatankowałem dobre polskie paliwo, którym nie zajął się pan z polskiej stacji któremu wciąż mało, zgoda? :>
andy_sky Opublikowano 24 Lipca 2010 Opublikowano 24 Lipca 2010 na słowacji jest rafineria MOL to koncern węgiersko austriacki i to głównie z niego pochodzi paliwo,a nie z Polski tam nikt nie kombinuje bo podatki niższe,a kary wysokie,wraz z utratą koncesji co jest wystarczającym straszakiem
pukko Opublikowano 24 Lipca 2010 Autor Opublikowano 24 Lipca 2010 dokładnie, WYSOKIE KARY, tego trochę u nas brakuje
M.Audi Opublikowano 24 Lipca 2010 Opublikowano 24 Lipca 2010 Ranking krajow z UE http://www.wykop.pl/ramka/172656/ranking-panstw-ue-pic/ mozna powiedziec ze prawie jestesmy na rowno
Tomson Opublikowano 24 Lipca 2010 Opublikowano 24 Lipca 2010 Ranking krajow z UE http://www.wykop.pl/ramka/172656/ranking-panstw-ue-pic/ mozna powiedziec ze prawie jestesmy na rowno no ja popatrzyłem wcześniej na pkb p.c. i ilość patentów i wyszło, że jesteśmy na podobnym etapie
Luka3s Opublikowano 24 Lipca 2010 Opublikowano 24 Lipca 2010 jesteś jakimś super marudą nic ci nie pasi to wyjazd z kraju nikt cię tu nie trzyma oj stary.. daj mi wize do USA to w momencie się wyniose
Pucek Opublikowano 24 Lipca 2010 Opublikowano 24 Lipca 2010 jesteś jakimś super marudą nic ci nie pasi to wyjazd z kraju nikt cię tu nie trzyma oj stary.. daj mi wize do USA to w momencie się wyniose i w tej pięknej ameryce dostaniesz kokosy
Dev Opublikowano 24 Lipca 2010 Opublikowano 24 Lipca 2010 ale chyba będzie lepiej niż w polszy taaaaa.... USA wygląda super, ale tylko w wiadomosciach CNN, SYF TOTALNY !!!!!!!! wystarczy tylko wyjechac poza jakiekolwiek wieksze miasto, szkoda gadac :thumbdown: :thumbdown: z naszym paliwem radze sobie w taki sposób: http://www.separator-spareparts.pl/marine_separators/index.html używam czegos takiego ale starszego typu z 220l beczki ropy odwirowywuje ok 0.35l brudu i wody i nie jest wazne gdzie sie zatankuje, statoil, BP, orlen, Shell po operacji paliwo jest czyste jak łza, silnik pracuje o niebo lepiej, zuzycie tez jest nizsze, srednio o 0.3-0.4l/100km no i co jest najwazniejsze pompa i wtryski nie dostaje po d*p...e
ROBERT Opublikowano 24 Lipca 2010 Opublikowano 24 Lipca 2010 ale chyba będzie lepiej niż w polszy taaaaa.... USA wygląda super, ale tylko w wiadomosciach CNN, SYF TOTALNY !!!!!!!! wystarczy tylko wyjechac poza jakiekolwiek wieksze miasto, szkoda gadac :thumbdown: :thumbdown: z naszym paliwem radze sobie w taki sposób: http://www.separator-spareparts.pl/marine_separators/index.html używam czegos takiego ale starszego typu z 220l beczki ropy odwirowywuje ok 0.35l brudu i wody i nie jest wazne gdzie sie zatankuje, statoil, BP, orlen, Shell po operacji paliwo jest czyste jak łza, silnik pracuje o niebo lepiej, zuzycie tez jest nizsze, srednio o 0.3-0.4l/100km no i co jest najwazniejsze pompa i wtryski nie dostaje po d*p...e Ale właśnie Tomek ... czemu to robić ... po co ???? Przecież tak mamy za***iście w Polsce
Luka3s Opublikowano 25 Lipca 2010 Opublikowano 25 Lipca 2010 Byłem tam raz w życiu na półtora miesiąca u rodziny i całkiem podobał mi się ten klimat. Zupełnie inny świat niż tu. Nie mówię o kokosach, tylko o całej kulturze, podejściu ludzi do siebie samych. Nie wspominając przejeżdżających co chwile warczących mustangów . Mówcie sobię co chcecie, mi tam się podobało. Być może musiałbym dłużej tam posiedzieć żeby ocenić to dokładniej, ale jak na te 40kilka dni było całkiem ok. Bez najmniejszego porównania z naszym krajem ukochanym i ceny paliw + drogi + zaroboki + piękno miast. To jest to. Tam chociaż ktoś dba o społeczeństwo, tu niestety nie.
ROBERT Opublikowano 25 Lipca 2010 Opublikowano 25 Lipca 2010 To jest to. Tam chociaż ktoś dba o społeczeństwo, tu niestety nie. Strażnik Teksasu- CHUCK
andy_sky Opublikowano 25 Lipca 2010 Opublikowano 25 Lipca 2010 jesteś jakimś super marudą nic ci nie pasi to wyjazd z kraju nikt cię tu nie trzyma oj stary.. daj mi wize do USA to w momencie się wyniose to nie koncert życzeń żeby dostać vizę musisz coś sobą reprezentować,a swoją drogą to uwłaczające
Luka3s Opublikowano 25 Lipca 2010 Opublikowano 25 Lipca 2010 ale my mamy sojusz z usa :polew: W sumie się nie dziwie, że nie mamy wiz. Haha Chuck N.
yahoo Opublikowano 25 Lipca 2010 Opublikowano 25 Lipca 2010 Co do shella w Polsce to z tego co wiem ściagają oni paliwo z niemiec, wiec nie powinno być najgorzej.
Rekomendowane odpowiedzi