czarny Opublikowano 27 Lipca 2010 Opublikowano 27 Lipca 2010 siema w tę sobotę wymieniałem kpl. tarcze BREMBO oraz klocki ferodo premier, rozmiar zestawu wynosił 321 mm. zrobiłem ok 230 km i podczas gdy naciskam pedał hamulca jak do tej pory lekko to czuć wibracje na aucie, a jak np z 40 czy 50 hamuje do 0 to auto zahamuje bez drgań. czy jest to oznaka docierania klocków? czy może ponownie krzywych tarcz, poprzednio na tydz czasu założyłem tarcze zwichrowane, i musiałem je wymienić. czy podczas wymiany mogłem coś zwalić by tarcze się pokrzywiły podczas jazdy? ori tarcze miały śrubkę zabezpieczającą, te nie miały ale wiadomo felga dociska tarcze na piaście
Dev Opublikowano 28 Lipca 2010 Opublikowano 28 Lipca 2010 dokladnie oczysciles piaste przed montazem nowej tarczy ???? smarowales ja czyms ???
czarny Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Opublikowano 28 Lipca 2010 oczyściłem drucianą, nie smarowałem, ale albo mi sie wydaje albo ustępuje to juz powoli
macieek Opublikowano 30 Lipca 2010 Opublikowano 30 Lipca 2010 oczyściłem drucianą, nie smarowałem, ale albo mi sie wydaje albo ustępuje to juz powoli Mogles przesmarowac smarem miedzianym. Jak zapewne wiesz powstrzymałbyś na pewien okres osadzaniu sie rdzy miedzy piastą a tarczą.
czarny Opublikowano 31 Lipca 2010 Autor Opublikowano 31 Lipca 2010 ostatnio wjechałem na a4 i jest bicie ale na tylniej osi i przenosi na cale auto, czyli tył do wymiany, już zamówiłem tarcze bosch klocki lucas. mam nadzieje że wszystko będzie dobrze:) temat do zamknięcia
Dev Opublikowano 31 Lipca 2010 Opublikowano 31 Lipca 2010 ostatnio wjechałem na a4 i jest bicie ale na tylniej osi i przenosi na cale auto, czyli tył do wymiany, już zamówiłem tarcze bosch klocki lucas. mam nadzieje że wszystko będzie dobrze:) temat do zamknięcia przed montażem tarczy dokłądnie oczyść piastę szczotą na kątówce na to trochę miedzi w spray-u
Rekomendowane odpowiedzi