Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Zmiana koloru karoserii stosując folie .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przymierzam się do oklejenia folią całego auta, mam w głowie wizje

Zastosowania folii ORACAL PREMIUM biały mat/połysk na całośći auta... biorę też po uwagę czarny dach.. i pokrycie lusterek imitacją carbonu.

zamieszczam 2 pierwsze auta w białym macie:

53232885.jpg

27573455.jpg

oraz zdjęcie poglądowe b6 w połysku...

a42i.jpg

Moja auto wygląda obecnie tak:

dsc03966.jpg

dsc03819o.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Proszę o wasze opinie na ten temat... ponieważ mam dylemat czy wybrać mat czy może połysk...

Opublikowano

masz ładniejszy kolor niż biały, niedługo co drugie auto będzie białe :wink4: oklej sobie lusterka carbonem (jak Ci się tak podoba), możesz zrobić czarny dach też folią :) do tego czarny grill z przodu + czarne relingi i będzie :kox:

Opublikowano

ja tam bialego b6 nie widzialem :gwizdanie:

Opublikowano

Można zamknąć temat... wybaczcie za pomyłkę :wallbash:

wyluzuj :) każdy wyraża swoje zdanie... gdzieś ktoś ostatnio pisał, że oklejenie całego auta to nieporozumienie, bo jakościowo to nie wygląda za dobrze...

Opublikowano

hehehe chodzi o to że wątek umieściłem nie tu gdzie trzeba :gwizdanie:

myślałem, że się zdołowałeś po niezbyt pochlebnych pierwszych wypowiedziach :pociesz:

:decayed:

Opublikowano

Powiem Ci tak.Widziałem w Londynie porsche cayen(czy jak to się pisze) w czarnym macie.Nie sposób było się za nim nie obejrzec.Mat jest rzadko spotykany więc będzie się wyróżniał.Zdjęcie poglądowe w połysku wygląda :kox:......więc to trudny wybór.Myślę ,że obie wersje będą oki,zwłaszcza że masz ciemne szyby i felgi.Koniecznie wstaw zdjęcia po robocie.Bardzo mnie to ciekawi :good:

Opublikowano
  • Autor

Po to ten watek jest chodzi mi o wasze spostrzeżenia zarówno negatywne jak i pozytywne :hi:

Opublikowano

Najpierw na żywo bym zobaczył jak wygląda rzeczywiście oklejony samochód.. Taki zabieg to podobno od 2,5tyś w górę..

Nie wiem czy warto , osobiście bym wolał tą kasę na inne zabiegi upiększające.. :)

Opublikowano

oj kolego super zajawka z tym oklejeniem chyba tez tak chce :mysli:

ale zastanawiam sie ile takie oklejenie by kosztowalo?

Opublikowano

No pomysł mi się podoba. Biały kolorek z czarnym dachem. :good: P.S. Ale Panowie widziałem Gdzieś już taki temacik i może warto byłoby się podpiąć pod tamten żeby był jeden wątek dotyczący właśnie oklejenia autka... :mysli: [br]Dopisany: 29 Lipiec 2010, 22:22_________________________________________________Znalazłem. :notworthy: Tutaj jest podobny temacik... http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=98089.0 :good:

Opublikowano

Ostatnio widzialem 2 fury - BMW 6 nowe oraz BMW 5 nowe ktore byly srebrne a sa w czarnym macie, calkiem fajnie to wyglada, nie przygladalem sie do srodka itd , z zewnatrz wypas :>

Opublikowano

kolega okleił ibize z 2000 roku. wyglada kox. ale cena 2700 zł.. wiec za kombi licz ponad 3500. sam myslałem o oklejeniu ale lepiej według mnie juz pomalowac

Opublikowano

Kumpel ostatnio oklejał swoją furkę i może jutro spytam go o koszt tego przedsięwzięcia. Robił to sam więc koszt to "tylko" koszt folii. :cool1:

Opublikowano

No plus masz jeszcze taki ze folia chroni twoj lakier nawet przed wandalami :wink4:

Tylko jak chcesz na bialo albo czarny mat, to bedziesz jeszcze musial mnostwo rzeczy pozmieniac, bo np. chromy wtedy nie pasuja, a widze ze masz pakiet "polysk", czyli ramki, relingi obudowy slubkow (sa czarny polysk) wszystko musialbys zmienic zeby spojnie wygladalo. Folia na polysk nie ma juz tego efektu co lakier (mysle) , co innego matt, dlatego mysle ze jezeli folia to tylko w macie.

Wiec kwestia chyba tylko kosztow...

Opublikowano
  • Autor

Mam w planie wymianę elementów na czarny mat ... relingi atrapa dolna jak i górna oraz tylna listwa

Podoba mi się też czarny mat :mysli: nawet powiem że bardziej niż biały

przykładowy projekt :

flatblackaudirs4avant.jpg

matteblackrs4avant2.jpg

a jak wy uważacie ???[br]Dopisany: 30 Lipiec 2010, 17:23_________________________________________________Na tej stornie można zobaczyć przemianę np. R8 w czarnym macie http://incardesign.pl/folia/

Opublikowano

Czarny mat jest KOX! :kox: :kox:

Opublikowano

Mam w planie wymianę elementów na czarny mat ... relingi atrapa dolna jak i górna oraz tylna listwa

Podoba mi się też czarny mat :mysli: nawet powiem że bardziej niż biały

przykładowy projekt :

flatblackaudirs4avant.jpg

matteblackrs4avant2.jpg

a jak wy uważacie ???[br]Dopisany: 30 Lipiec 2010, 17:23_________________________________________________Na tej stornie można zobaczyć przemianę np. R8 w czarnym macie http://incardesign.pl/folia/

Wlasnie w takim kolorze wyobrazam sobie "moja RS-ke" :kox:

Opublikowano

No ten efekt miażdży!!! :kox::evil::kox:

Opublikowano

Tomek a gdzie byles na wakacjach? ladnie tam :rolleyes:

powiem wam ze coraz bardziej podoba mi sie czarny mat :kox:

ale koszta oklejenia calego audi sa duze :disgust:

Opublikowano

[...]

powiem wam ze coraz bardziej podoba mi sie czarny mat :kox:

ale koszta oklejenia calego audi sa duze :disgust:

Widiziałem ostatnio taką Q7kę na żywo... :kox: