PAWEL69 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Witam wszystkich forumowiczów Mam pytanie czy ktoś robił logi dynamiczne w aucie na "leniuchu""? Jeżeli tak to prosilbym o wskazówki tzn. ktore bloki dla silnika,i czy robi się logi dla skrzyi biegów np.gdy coś jej dolega? PS. Wielkie brawa :oklaski: dla kol. Baskeciora za film instruktażowy Jeszcze jedno,może ktoś ma prawidłowe logi do porównania dla silnika 1Z
pre_pl Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 może ktoś ma prawidłowe logi do porównania dla silnika 1Z stawiam flachę, że na forum znajdziesz dla 1-zeciora logi. Dla skrzyni z tego co pamiętam logów się nie robi, tylko można popatrzeć w niektóre bloki w sterowniku 02 (piszę z pamięci, ale to chyba 02 jest dla ASB).
PAWEL69 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2007 dzięki bardzo ale przejżałem chyba wszystkie, no i nikt nie napisał że robił to z automatyczną skrzynią biegów Czy robić to na trzecim biegu i kapeć w podłoge? Pozdro
adamq Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Czy robić to na trzecim biegu i kapeć w podłoge? Wydaje mi się, że w pozycji D. Weź drugą osobę, żeby laptopa trzymała
PAWEL69 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2007 czy napewno na D ??? to jest skrzynia 4-ro biegowa, jak mam dusić obroty do 4500 to na zegarach będe miał ok 140km/h Tak myślę jadąc do Katowic z prędkością 110-130 to obroty mialem do 4000 A co do drugiej osoby to wezmę córcie napewno sobie poradzi.
baskecior Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zapinasz 2 i logujesz od samego dołu. Innego sposobu nie ma Ostatnio tak logowałem AFN`a w automacie.
PAWEL69 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Dzięki bardzo kolego,tak też zrobie. A jak już tego dokonam, to wrzuce na forum i poproszę o diagnozę bo coś licho lata. Pozdrawiam
prego Opublikowano 17 Lutego 2008 Opublikowano 17 Lutego 2008 Zapinasz 2 i logujesz od samego dołu. Innego sposobu nie ma Ostatnio tak logowałem AFN`a w automacie. Koledzy a jak mam Multitronik z możliwością ręcznej zmiany biegów, to może lepiej będzie jak będe jechał na 3 na ręcznej zmianie, niż na D od 2? Jak to jest? Proszę o porady
baskecior Opublikowano 17 Lutego 2008 Opublikowano 17 Lutego 2008 Zapinasz 2 i logujesz od samego dołu. Innego sposobu nie ma Ostatnio tak logowałem AFN`a w automacie. Koledzy a jak mam Multitronik z możliwością ręcznej zmiany biegów, to może lepiej będzie jak będe jechał na 3 na ręcznej zmianie, niż na D od 2? Jak to jest? Proszę o porady Sprawa jest prosta. Musisz dak dobrać przełożenie skrzyni, aby przy maksymalnym wychyleniu buta nie nastąpiła redukcja w dół. Mniej ważne jest czy na 2,3,czy 4 biegu automatu. Oczywiście logowanie w manualu na 3 biegu od 1500 rpm więcej powie o sprawności turbiny od dołu , ale czasem nie ma innego wyjścia, jak logować przy użyciu dostępnych środków (czujnego buta i oka ) Spróbuj na manualnym sterowaniu właczyć 3 bieg i loguj od 1500 rpm z butem w podłodze.
Rekomendowane odpowiedzi