Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRD] A4 S-line 2.0 TDi 170 by mgtan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Siema,

Więc odebrałem, no efekt mieszany.

Po zmianie według tabelki efekt jest taki że przód opadł ze 35mm a tył stał prawie jak na 1BA... dziwne conajmniej.

Z przodu jak skręce koła to między oponą a nadkolem jest ja wiem może z 1-1,5 cm? W lini prostej szczelina ma około 1,5cm.

A więc odebrałem i na dzieńdobry dociążyłem tył około 50kg w bagazniku, no usiadł tak jakbym chciał z tyłu, a z przodu nisssko aż Rogalotti mówił żebym jednak pomyślał na zmianą na deczko wyższe ;-) bo będe zachaczał.

Zrobiłem teraz wieczorem zdjęcie ale malo widać, rano może zrobie lepsze to wstawie.

Dzisiaj przejechałem z 80km i z obciążeniem z tyłu jakby deczko tył usiadł jeszcze. Ale zobaczymy. na chwile obecnę efekt zmiany jest taki że jak to zoabczyłem to się załamałem troche.

- przód stoi nisko bardzo (wg mnie za nisko o około 5-10mm) - momentami się bałem kolein - aczkowlwiek nic nie zachaczyłem na jezdni mimo że zaliczyłem trase Janki, Targówek itp. czyli kolein nie brakuje.

- tył stoi za wysoko - jak na 1BA.. mam nadzieje że opadnie jeszcze na równo.

prowadzenie.... no wieć tak, wzrosła precyzja prowadzenia, samochód się nie przechyla w zakrętach... warszawiacy wiedzą o co chcodzi -> trasa trouńska długie dwa łuki koło Powązek, porpostu miód, bez przechylania na boki, idealnie po torze.

Komfort podrózy - w zasadzie uważam że jest lepiej niż na 1BA!! tzn nierówności wybiera równie komfortowo a zarazem bardziej zdecydowanie, róznica jest odczuwalna na głeokich peknięciach na ulicy, to troche głosniej jest i twardziej.

Najbardziej zastanawia mnie inny fakt... wzrosło spalanie! ???????? to normlane? ckurde jutro zobacze jeszcze raz, może mi się wydaje.

Opublikowano

pojezdzij miesiac... powinien tyl sie ulozyc... :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

no zoabczymy, ale mam obawy co do przodu... ze tyci jednak za nisko.

mam wrazenie że to jest tak że na przód powinny pójśc springi o 1 wyższe (większy Weight Range) niż w tabeli, a na tył o jeden niższe niż w tabeli.

Opublikowano

Trzeba było pisać do mnie bym Ci podał na podstawie swojego byłego auta - też BRD,, też FWD, też sedan i miało ori BV , trochę słabo widać jak siedziało, ale możesz porównać...

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=110935.0

Opublikowano
  • Autor

tak to wygląda, tył jest dociążony o około 70kg cieżarem (nie ma to jak ksiązki ;) ):

dsc02683u.jpg

dsc02693m.jpg

dsc02694t.jpg

Opublikowano

No dociążone, wygląda bardzo dobrze.:)

Przód nisko, ale ja bym tak zostawił.

Opublikowano

Przod wyglada super :cool1:

Opublikowano

Pięknie siedzi :kox: :kox: :kox: jak na eibach'ach :kox: :kox: :kox:

[br]Dopisany: 31 Sierpień 2010, 11:17_________________________________________________

... tył jest dociążony o około 70kg cieżarem:

Teściową w bagażniku zamknąłeś :>

Opublikowano
  • Autor

książki z przeprowadzki hehe... wiedza waży ;-)

teściowa mi jeszcze nie grozi :polew:

jak wyjmę 70kg to podskoczy do góry... zrobie fotki w czwartek bez obciążenia zupełnego... i zobaczymy. Mam tylko przeczucie żee tył kicha.

co do przodu, to wczoraj patrzyłem nakoleinach i jak stoje w koleinach głębokich to mam 3-4cm do osłony silnika.

Osłona jest oddalona jakoś od silnika? czy odrazu niemal go dotyka? pytam czy w razie zahaczenia o coś, zdejmę osłonę czy odrazu np. miske olejową czy cokolwiek innego.

Opublikowano

teściowa mi jeszcze nie grozi :polew:

Szczęśliwiec :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Trzeba było pisać do mnie bym Ci podał na podstawie swojego byłego auta - też BRD,, też FWD, też sedan i miało ori BV , trochę słabo widać jak siedziało, ale możesz porównać...

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=110935.0

jakbym wiedział to bym pisał... :/

a jakie springi masz/miałes 1BV w tym A4? masz numery części?

Opublikowano

1BV ale podać będzie na razie ciężko bo dekodowanie vinu w ETCE nie działa i na stronie http://etka-online.com/ też coś się kiełbasi... :rolleyes:

Opublikowano

Dobrze wyglada przod :good:

Opublikowano
  • Autor

1BV ale podać będzie na razie ciężko bo dekodowanie vinu w ETCE nie działa i na stronie http://etka-online.com/ też coś się kiełbasi... :rolleyes:

a możesz mi na priva wysłać VIN? sprawdze w ASO jakie masz springi i porównam.[br]Dopisany: 31 Sierpień 2010, 18:21_________________________________________________myślicie że tył niżej??

tak patrzę po całym dniu to wyglada na to że auto usiadło z tyłu troche.

Opublikowano

Spokojnie, auto Ci jeszcze usiadzie pod wlasnym ciezarem. :cool1:

Opublikowano
  • Autor

nie strasz... przód niech nawet nie mysli o opadaniu niżej! :shocked:

co do przodu, to wczoraj patrzyłem nakoleinach i jak stoje w koleinach głębokich to mam 3-4cm do osłony silnika.

Osłona jest oddalona jakoś od silnika? czy odrazu niemal go dotyka? pytam czy w razie zahaczenia o coś, zdejmę osłonę czy odrazu np. miske olejową czy cokolwiek innego.

Opublikowano

spokojnie, moje auto tez nisko stoi [mniej wiecej jak twoje] i przez 3 lata nigdy nie przyhaczylem :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

zmierzyłem od krawędzi błotnika (rantu nad kołem) do ziemi

- przód 63 cm

- tył 66 cm (dociążony)

tylko nie wiem z czym to porównać, bo zeby sprawdzić efekt to by trzeba było mieć ten sam rozmiar alu i gumy... ma ktoś 235/18/40 ? ;-)

wiem że 235/45/17 były niższe minimalnie..

Opublikowano

Co do VINu to jak będę w chacie za godzinę lub dwie do Ci wyślę :wink4:

Opublikowano
  • Autor

czy wam po obnirzeniu zawiasu samochód więcej pali?????? :embarrassed::blink:[br]Dopisany: 01 Wrzesień 2010, 09:30_________________________________________________dzisiaj sprawdziłem ciśnienie w kapciach, i z przodu miałem 2.0 i się zastanawiam kto tak ładnie mi upuścił powietrze, prowadzić się prowadził fajnie, ale jakoś tak z ruszenia potrzebował wiecej pary, teraz ma 2,2 lepiej się rusza ale hmm.. twardziej ;-)

jakie macie cisnienie przy 235/40/18?