Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRD] A4 S-line 2.0 TDi 170 by mgtan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak na brd to wstaje ladnie

Opublikowano
  • Autor

jak na brd to wstaje ladnie

czytałem o twoim autku, i widze że wymieniałes wtryski? czemu? siadły czy co znimi?

Ja mam juz dość wysokie Lambda i Witek powiedział żeby je umyć bo zasyfione są wszystkie 4 wtryski.

Tylko się zastanawiam gdzie w wawie je wykąpać... czy AutoViva (na nich sie dotąd nie sparzyłem) czy ktoś moze kogoś innego polecić.

Opublikowano
czytałem o twoim autku, i widze że wymieniałes wtryski? czemu? siadły czy co znimi?
Bylo to samo, tyle ze ja nie mialem czasu na mycie i kupilem nowe.Pocieszajace jest to ze twoje auto jest w dobrych rekach.Zobaczysz jak ci Witek sypnie program , to na prwde bedziesz mial inne auto :cool1: BRD przed i po programie to kolosalna roznica mimo ze moze na papierze tego nie widac.
Opublikowano
  • Autor

a wtryski kupiłeś nowe gdzie? i za ile? (o ile to nie tajemnica)

To że Witek potrafi to wiem, widziałem jego niezadowolenie z usykanego programu, mina mówiła wszystko. :wallbash:

Opublikowano

kupowalem w Poznaniu przez allegro placilem 3800 zl za 4 sztuki.

Wiem znam ta mine , i dlategouwazam go za mega profesjnaliste bo jemu zalezy aby wynik byl dobry i nie che ci puscic jak sam nie jest zadowolony.To zadkosc w tej profesji :(

Opublikowano
  • Autor

no mina była średnia ale też jakbym tam był za kare - może mi się wydawało - bo gadałem z nim kilka razy i było spoko, albo był niezadowolony z efektu godziny pracy...

masz namiar na tą firme/osobę w Poznaniu?

ja najpierw przepłucze i zobacze jakie efekty - choć nie wiem dlaczego zapamiętałem że płukanie wtrysków nie mała kwota... pamięta ktoś ile kosztuje? bo samo wyciąganie wtrsyków jest drogie...

Opublikowano

Oj nie pamietam musial bym na allegro poszperac.... , jak znajde to ci podesle.

Ja nie czyscilem bo raz ze nie mialemn a to czasu a dwa to dal mnie taka dorazna metoda.Po prstu wymienilem na nowe i bedzie spokoj na 70 tys. i mam nadziej ze nastepnym razem to nie ja juz je bede wymienial.Nie wiem czy Witek ci wspomnial ot tym ale te PD pada po 70-100 tys. bo po prostu tak maja.

Opublikowano

Piękny sedanik-a sedan a ładny srebrbny sedan w B7 to rarytas :good:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Piękny sedanik-a sedan a ładny srebrbny sedan w B7 to rarytas :good:

dzięki, pracuje nad tym...

znalazłem ich tez na alledrogo, ale śpiewają 1400 za sztukę a to 5600 za komplet a nie 3800....auuuć...

czy to są nasze pompki do BRD?

http://allegro.pl/pompowtryskiwacz-siemens-2-0-tdi-03g130073d-nowy-i1229924263.html

Witek mówił że Siemensy sa wadliwie skonstruowane i że będzie tak sie działo w kółko, czyli kazdy motor VAG ma jakąś wade ehs... zaczne od czyszczenia - mówił Witek że to da efekt na kolejne 40-50 tys km. a że mam 54k przebiegu to na chwile będzie spokój, i tak inwestuje troszkę wiecej niż zakładałem w to moje OOOO ;-)

miałbyć tylko felunek i springi a się zrobił felunek, stabilizatory od rski no i jednak kompletny gwint KW ver2 (co w sumie tez można by kupić opuszczane na sztywno eibachy, koni itp za połowe ceny)[br]Dopisany: 18 Wrzesień 2010, 22:03_________________________________________________Siema,

Ma kots zdjęcia felg RS4 w kolorze białym?

mam porysowane dwie fele i musze odświezyć, a niestety nikt nei chce kłaść dwuskładnikowego lakieru jaki ma Audi na feldze.

Myśle że biały wyglądał by ciekawie i niespotykanie.

Opublikowano

białe felgi do srebrnego auta? średnio to może wyglądać... :mysli:

Opublikowano
  • Autor

białe felgi do srebrnego auta? średnio to może wyglądać... :mysli:

no włąsnie nie dokońca wiem jak to będzie wyglądało, widziałem srebrną Vectre z białym felunkiem i wygladała super (oczywiście miała obniżony zawias).... nie wiem tylko czy miała całkowicie białe błyszczące, czy np proszkowe białem z błyszczącym pyłkiem...

Opublikowano

Fajnie by to wygladalo gdybys mial duze kolo [min. 19"]. Przy 18" to bedzie przerost formy nad trescia.

Opublikowano
  • Autor

Fajnie by to wygladalo gdybys mial duze kolo [min. 19"]. Przy 18" to bedzie przerost formy nad trescia.

tylko gorzej że nie mam pomysłu na kolor, a musze coś zrobić z nimi, bo uszkodzenia i ryski wyglądają nie ładnie.

Grafitowe i czarne odpadają.

Opublikowano

Pomaluj je na srebro poprostu i tyle... oczywiscie z perłą.

Opublikowano
  • Autor

ta, chciałem zrobić jak mam, ale nikt nie chce pomalowac na ten cholerny chrom Audi, nawet jak farbe dam (a znalazłem praktycznie identyczną - dwuskładnikowa, na dwie warstwy rzecz jasna, czarny podkład + lakier chrom).

znasz w Wawie jakiegoś fachurę od takich zabaw? falgi i tak musze najpierw oddać do naspawania jednego ranciku (bo mam uszkodzenie ze 3mm) a potem lakier.

Opublikowano

w markach, ul. sloneczna - podobno daja rade...

jest tez renowacjafelg.pl - ale maja rozne opinie i sam nie wiem co o nich myslec.

ceny maja w miare spoko, pewnie daliby rade.

a jesli nie chcesz malowac proszkowo, tylko zwyklym lakierem (mniej trwaly zabieg, ale wyglada lepiej), to na ul. Łuckiej 12 [w takiej starej kamienicy].

Opublikowano
  • Autor

w markach, ul. sloneczna - podobno daja rade...

jest tez renowacjafelg.pl - ale maja rozne opinie i sam nie wiem co o nich myslec.

ceny maja w miare spoko, pewnie daliby rade.

a jesli nie chcesz malowac proszkowo, tylko zwyklym lakierem (mniej trwaly zabieg, ale wyglada lepiej), to na ul. Łuckiej 12 [w takiej starej kamienicy].

proszkowo nie zrobią koloru jak na feldze tylko zwykły srebrny kolor - rozmawiałem już z renowacjefelg.pl i nawet u nich byłem. Kolory tylko takie jak oni mają (a srebrny to jest taki jak na kołpakach można zobaczyć)[br]Dopisany: 28 Wrzesień 2010, 13:49_________________________________________________Montaż schowka - a raczej demontaż schowka przed pasażerem - odkręca się tylko śrubę obok środkowej konsoli czy jest jeszcze gdzieś jakaś?

chodzi o wyjęcie całego schowka aby mieć dostęp do przestrzeni za nim.

Opublikowano

zeby zdjac schowek masz sruby pod listwa dekoracyjna [jak otworzysz schowek to masz dostep], jest tez chyba 1 z boku pod deska [zdejmujesz oslone miedzy konsola, a drzwiami [tam gdzie od strony kierowcy sa bezpieczniki], i na dole, nad nogami sa chyba 2 sruby.

Opublikowano
  • Autor

dzięki, zanim przeczytałem to zainstalowałem ;-)... chłodzony cały schowek, koszt części w ASO 100 PLN, wygląda to przeciętnie, ale pełni rolę rewelacyjnie!! no i można schłodzić butelke 1,5 litrową czego nie da się zrobić w przypadku lodówki :)

wąż - 8e1 816 311 - 30 pln

regulator nawiewu - 8e0 820 701 - 70 pln

zainstalowałem tez osłonę zbiorniczków na płyny po prawej stronie komory silnika - koszt 140 PLN (ze śrubami)

osłona - 8e0 103 927 F - 98 PLN

N 105 538 - śruba

8e0 103 541 - tuleja

078 129 669 - tuleja gumowa[br]Dopisany: 03 Październik 2010, 19:50_________________________________________________WTRYSKI

byłem dzis w ASO i przeprowadzili sprawdzenie wtrysków - werdykt - nawet nie ma podstaw do czyszczenia a co dopiero do wymiany...hmmm.... to juz nie mam pomysłu o co chodzi że na modach sa małe efekty - Rogalotti mówił że brudne wtryski ale wziąłem wydruki. i zakres w jakim jest wporządku na moich wtryskach i wsio jest OK.

pytałem o pompe paliwe że moze nie tak , ale mówią że wówczas by było to na wtryskach tez widać.

Rogalotti mówił że Lambda mam wysokie, ale ASO mówi że nie sprawdzają tego tylko wymienia sie jak pokazuje błąd - tzn grzebie się w DPFie, ale DPF jest w dobrym stanie, a że Rogal podejrzewał wtryski itd a tu wsio ok.

"Nie ma sie nawet do czego przyczepić..." o to co usłyszałem w ASO.... ehs