Tony Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Witam. Mam następujący problem z A4 2,5 V6 TDi. Powyżej 2k obrotów samochód zachowuje się tak jakby nie dostawał paliwa. Wymieniłem przepływomierz i nie ma żadnej poprawy. Samochód raz odpala normalnie, raz bardzo ciężko. Po podłączeniu do komputera u kilku mechaników, nie wykazuje żadnych błędów. Może być to spowodowane uszkodzeniem pompy paliwa w zbiorniku albo zaworkiem zwrotnym przy pompie? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.
Meryl Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Wymieniałeś filtr paliwa? Może po prostu nalałeś jakiegoś syfskiego paliwa? Zalałem kiedyś na statoilu gdzieś na trasie takiej ropy, że powyżej 90 km/h samochód nie jechał. Jeśli masz podobny objaw a widzę, że masz to najlepiej wymień filtr dopiero po ponownym zatankowaniu albo dolaniu i to jakiegoś lepszego paliwa typu verva, ultimate itp. w przeciwnym razi znowu możesz zatkać filtr.
pre_pl Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Witam. Mam następujący problem z A4 2,5 V6 TDi. Powyżej 2k obrotów samochód zachowuje się tak jakby nie dostawał paliwa. hm, ale to znaczy że się dławi ? Czy masz na myśli, że muł jest straszny... SebMis niech zawoła meszruma i w dwójkę wypowiedzą się na temat tego V6
Rekomendowane odpowiedzi