Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7] Końcówki wydechów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc,

Szukam jakichs fajnych końcówek wydechówdo mojego A4. Mam 170KM diesla a wiec rury sa po obu stronach. Nie chce nic spawac, wiec szukam jakichs nakladanych. Macie jakies fajne pomysly na takie koncowki? Szukalem w Ulterze, ale nie podobaja mi sie za bardzo. Moze macie juz jakies doswiadczenie z tym tematem?

Pozdrawiam

Opublikowano

Takie nakładane to sie nadaja do..., poza tym to masz koncowy zagiete do dolu to i tak musisz je obciac zeby zalozyc te nowe ozdobne, szukaj takich co mozna je przyspawac, nic sie nie dzieje, nic nie psujesz, ULTER robi dobre koncowki, moge polecic.

Opublikowano

Bo chcialem jakies chromowane. Ale skoro to ma wymagac ingerencji spawary, to odpuszcze chyba sobie.

Odezwij się do Ono on robił i ma B7 albo do Malika ale Malik ma B6 :) zabieraj się za robotę śmiało. ;)

Opublikowano

No nie staczajmy się w stronę posiadaczy Bolidu Młodego Wieśniaka (BMW), audi to auta z klasą i dla ludzi z klasą, po co psuć coś co jest przemyślane i gustowne, niestety widuje się coraz więcej audic z rynnami zamiast wydechu, folią, siateksem, diodkami w spryskiwaczach itd, nie róbmy trzody please :thumbdown:

Opublikowano
nie róbmy trzody please

:blink:

ale co w tym zlego jak ktos zamienia krany na proste ladne koncowki ktore widac ? u chlopakow to bardzo ladnie wyglada prawie jak w PB :decayed:

Opublikowano

Nie chodziło mi o porządnie zrobione, tylko o nakładki, a poza tym czy tdi to powod do wstydu, żeby miało wyglądać jak w Pb?

Opublikowano

No co jak co, ale wiesio show to ja nie chce robic z mojego autka. Chcialem tylko, zeby zamiast zwyklych aluminiowych koncowek, ktore tak naprawde widac po 2cm kazda, byl jakis ladny chrom. Poniewaz nie jestem specjalista w tej dziedzinie pomyslalem o nakladkach, ale skoro opinia forumowiczow jest dosyc kiepska na ten temat, to juz sobie go z glowy wybilem. Teraz zakladam navi, a kolejny krok to bedzie zalozenie (przyspawanie) ladnych, klasycznych koncowek, ktore napewno dodadza uroku a nie zeszpeca wizerunek AUDI :D

Wrzucilbym tu fotki mojego malenstwa ( :audi::a4fan:) ale mam tylko zdjecia jak jeszcze stoi w salonie. Dzisiaj porzadne mycie i wieczorem zrobie material do dzialu Moja A4.

Opublikowano

Ja robiłem koło wawy i koleś bardzo fajnie to robi , wybierasz końcówe spawa i jest klasa, koszt to jakieś 200zł wszystko.

86216950kv1.jpg

Opublikowano

Ja to samo bede robil w czwartek (tam gdzie ono i malik).

Opublikowano

tak wygląda ori od S4 B6

3829a5b17cda0ab8.jpg

45facefacb6d7886.jpg

Opublikowano

Hej

Super wygladaja te koncowki u ONO. Nie wydaje mi sie ,ze to 'wsio show'. wszystko ok jesli w dobrym guscie.

Pozdro

Opublikowano

A tutaj masz moje B6 robione u tych samych kolesi przy czym u mnie końcowki wystają o jakieś 1.5cm dalej niż u oniaka.

IMG_0852.jpg?imgmax=720

Opublikowano

A mnie Ci goscie splawiaja od 2 tygodni obiecujac koncowki i ich montaz :angry:

Opublikowano

Ja w sumie też czekałem 1.5tyg na wolny termin ale dotrzymali słowa.

Opublikowano

A mnie Ci goscie splawiaja od 2 tygodni obiecujac koncowki i ich montaz :angry:

A co to malo dobrych warsztatow w Wawie i okolicy??? :decayed:

Opublikowano

a jakiej wielkości te końcówki macie ?? bo chce założyć do 2.5tdi (2 rury po bokach) i zastanawiam się czy założyć pojedyncze czy podwójne... koleś przykładał 85mm i końcówki wydawały się jakieś małe do potężnego sedana, natomiast 100 wyglądały fajnie, ale troszkę dla mnie za duże.. i już sam nie wiem co wybrać :wallbash:

Opublikowano

Podwojne to wioska. Zaloz 2 ladne koncowki i bedzie miod.