mojeA4 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Z racji tego, że oryginalne rolety kosztują dość sporo pomyślałem o tych za 20zł tym bardziej, że nie mam ciemnych szyb a do środka wchodzi słońce. na drugim i trzecim zdjęciu widać jak zahaczyłem rolety, myślałem ewentualnie o jakiś wkrętach, ale nie są potrzebne poza tym jakby to wyglądało do zestawu były dwa rzepy, które przykleiłem na wysokości klamki na środku drzwi (nie pozostawiają śladów od kleju) możecie się śmiać , jednak myślę, że tanim kosztem na lato można trochę ochronić dziecko przed słońcem w aucie. Szerokość rolet to 55cm, zamontowałem je nad drzwiami, więc drzwi nie można otworzyć ze spuszczoną roletą, ale zawsze to lepiej tak niż na przyssawki, niestety na ramkę drzwi u góry nie można ich "wkręcić", bo gdzie skoro jest metalowa i wąska??? Może macie inne pomysły... byle nie ręcznik wystający zza szyby :>
zdzis Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Tak już widzę akcję dziecko z tyłu ty zatrzymujesz się po coś i: "Ja pierwszy ja pierwszy!!!" i je.. je.. rolet nima xD Roletka wygląda nawet porządnie ale trochę bez d*py konstrukcja... I jak otworzysz okno to rozpieprzy... Na tylną szybe to może i bym się zastanowił jeszcze z nimi...
KANAL Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Nie lepiej sciemnic szybe? Skoro nawet drzwi nie mozna otworzyc z roleta rozwinieta. Znam dzieciakow... no chyba ze ''dyscyplina musi byc'' i dzieci wiedza co im wolno a co nie
mojeA4 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2010 nie mam tego problemu, bo rzadko wożę dzieci, bo ich nie mam, roletki się przydały, bo mi moje dwa małe psy wylizywały szyby :tongue4: chyba smakuje im płyn do szyb nie mam innego pomysłu zamontowania ich a jak pisałem nie chce na przyssawki, a przyciemnianie szyb nie kosztuje 20zł, na cały kombi to koszt ok.700zł z tego co się orientuje, więc z tym trochę poczekam
aju Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 mój pies tez liże szybę, słodziak a taką roletę to z ciekawości "zjadł by" w całości
mojeA4 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2010 moje dwa yoreczki nie dałyby rady pożreć, z ciekawości dobre
PARAF Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 mój pies tez liże szybę, słodziak a taką roletę to z ciekawości "zjadł by" w całości folia, folia uber alles !!!
Rekomendowane odpowiedzi