cougarr2 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 witam pytanie jak w temacie, jakim aparatem osiągnąć taki efekt? http://fotoo.pl/zdjecia/files/2010-08/59131f8b.jpg
A-rek Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 kazda lustrzanka, najlepiej Nikon seria D, Sony seria "alfa".
cougarr2 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Buba ty zdolny jesteś kolego, jak nic nie wnosisz do wątku to lepiej nic nie pisz
grzes1150 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Buba ty zdolny jesteś kolego, jak nic nie wnosisz do wątku to lepiej nic nie pisz przecież on nic nie napisał
Cineksik Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 o jaki konkretnie efekt Tobie chodzi :?:
cougarr2 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2010 grzes1150 :wallbash: kolejny co ma dużo do powiedzenia chodzi mi o wyostrzenie pierwszego plany i zamazanie tła
truckmaniac Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 o jaki konkretnie efekt Tobie chodzi :?: Zapewne o dobre kadrowanie i dobrą ostrość.Zazwyczaj dobre zdjęcie jest zasługą fotografa, a nie aparatu. Jak już wcześniej napisano. Każdym lustrem to zrobisz. Oczywiście nie od razu i nie w trybie AUTO
grzes1150 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Nawet nie musi być lustrzanka do ładnych zdjęć Moja cyfrówka Panasonic Lumix też tak potrafi. Nie widze na tym zdjęciu jakiś nadzwyczajności. Napisz coś więcej co ma robić ten aparat.
Buba Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Nawet nie musi być lustrzanka do ładnych zdjęć czyli moj aparat nie taki zly?
Cineksik Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 grzes1150 :wallbash: kolejny co ma dużo do powiedzenia chodzi mi o wyostrzenie pierwszego plany i zamazanie tła taki efekt uzyskujesz preselekcją przysłony (F ustawiasz na niską wartość), dodatkowo zoom potęguje ten efekt tak po chłopskiemu
Peterka Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Witam, Podpis pod tym samym co napisał kolega wyżej. A jeżeli chodzi o aparaty to lustrzanki lub hybryda http://allegro.pl/item1168291997_aparat_cyfrowy_fuji_s9600_4gb_filtr_uv_torba_akum.html też da jak najbardziej rade. Pozdro
johny_walker Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 grzes1150 :wallbash: kolejny co ma dużo do powiedzenia chodzi mi o wyostrzenie pierwszego plany i zamazanie tła Lustrzanka+obiektyw z przesłoną i cykasz piękne zdjęcia (rozmycie tła korygujesz na obiektywie). Trochę talentu też nie zawadzi :gwizdanie:
cougarr2 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2010 dużo fotografuje motocykli i samochodów chciałbym aby aparat jak najlepiej odzwierciedlał rzeczywisty stan obiektu ( kolor itp.) czy obiektyw "seryjny" wystarczy czy trzeba dokupić inny ? " obiektyw z przesłoną " ??
Cineksik Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 dużo fotografuje motocykli i samochodów chciałbym aby aparat jak najlepiej odzwierciedlał rzeczywisty stan obiektu ( kolor itp.) czy obiektyw "seryjny" wystarczy czy trzeba dokupić inny ? na razie wystarczy, a apetyt rośnie w miarę jedzenia :gwizdanie: no i musisz stosować do takiej fotografii odpowiednie filtry
cougarr2 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2010 podsumowując budżet około 2 tys. co kupić ? jakie body i jaki obiektyw ?
talib1990 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 mój Kodak za 4 stówki nowy też takie pstryka Uploaded with ImageShack.us
Adas Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 malo jest forow fotograficznych ? a no tak, tam by napewno szydera poszla z 3 razy bardziej .. a chociaz
Gość davido31 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 witam pytanie jak w temacie, jakim aparatem osiągnąć taki efekt? http://fotoo.pl/zdjecia/files/2010-08/59131f8b.jpg Prawie każdym, a jak? to wpisz w google: efekt BOKEH i znajdziesz odpowiedź Pokusiłem się o wrzutę jednego lina http://forum.photoblog.pl/index/topic/tid/11237
RS Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Smiem twierdzic ze dobry fotograf nawet telefonem z dobrym aparatem takie zrobi.
Rekomendowane odpowiedzi