Jeton Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Witam serdecznie. Proszę o poradę gdzie najlepiej naprawiać multitronica w Warszawie. Pozdrawiam.[br]Dopisany: 09 Sierpień 2010, 22:35_________________________________________________Naprawdę nikt nie wie gdzie najlepiej naprawiać?
funkmasta Opublikowano 18 Listopada 2010 Opublikowano 18 Listopada 2010 Witam, ponawiam pytanie kolegi: Czy ktoś z zacnych forumowiczów może podpowiedzieć zakład specjalizujący się w skrzyniach multitronic w Warszawie jej okolicach lub Lublinie? Pozdrawiam
Thom4s Opublikowano 18 Listopada 2010 Opublikowano 18 Listopada 2010 Np tu: http://midparts.pl/?sid=f06f821611e1eee0128542b24966c520 Firma ma też swoje forum Warsztat Józefów tez był polecany http://www.autojozefow.pl/
Bart-S Opublikowano 18 Listopada 2010 Opublikowano 18 Listopada 2010 Po Midparts forumowicze jadą ostatnio - dlatego chyba lepszą opcją będzie AutoJózefów...
Thom4s Opublikowano 18 Listopada 2010 Opublikowano 18 Listopada 2010 Po tym filmiku na stronie Auto Józefów, chyba też raczej nie skorzystam z ich usług. Co ten gość tam za farmazony wali. :doh1:
fahur Opublikowano 18 Listopada 2010 Opublikowano 18 Listopada 2010 Witam! Ostatnio byłem na wymianie oleju tutaj: http://motoreno.pl Wymiana wykonana bardzo szybko i na moją ocenę bardzo dobrze (olej spuszczony, sprawdzony na obecność opiłków). Skrzynia zalana niemieckim olejem o odpowiedniej specyfikacji. Dodatkowo sprawdzili mi poziom oleju w układzie różnicowym i tam też został on uzupełniony. Za wszystko zapłaciłem... 360PLN (wymiana + 4l oleju ATF + 300ml oleju do przekładni). Na warsztacie stało 6 samochodów z rozebranymi skrzyniami (od starego merola po H2). Widać, że pracy mają nie mało. Dopytywałem sie o swojego multitronika, to generalnie człowiek potwierdził wszystko to, co Bart-S opisał na tym forum (eksploatacja, diagnoza), więc myślę, że można zaufać :-) -- Pozdr fahur
funkmasta Opublikowano 19 Listopada 2010 Opublikowano 19 Listopada 2010 Dziękuję za informację. Dzisiaj dzwoniłem do firmy SAMKO w Warszawie, poleconej mi przez zaufaną osobę. Powiedzieli, że diagnostyka skrzyni jest u nich gratis i można podjechać w godzinach pracy zakładu. Chyba się do nich wybiorę ewentualnie jeszcze pomyślę nad Auto Józefów. Pozdrawiam
swiezak84 Opublikowano 20 Listopada 2010 Opublikowano 20 Listopada 2010 ja raz bylem na wymiane oleju w motoreno, raz w samko i w sumie samko zrobilo na mnie lepsze wrazenie. u mnie do wymiany jeszcze byla uszczelka i filtr i za wszystko 300zł. (nie mam multitronica rzecz jasna )
czaki22 Opublikowano 20 Listopada 2010 Opublikowano 20 Listopada 2010 4 litry , 5 sie powinno wymienic, pozatym cos ie wam dzieje ze odrazu serwis
Rekomendowane odpowiedzi