NikoA4 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 jak w temacie ,czy wie ktoś w jakiej kolejności dokręcić pokrywe zaworów w 1,8T, mile widziany jakiś rysunek[foto]pilne
CoLo Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 CYTAT: "przemiennie na krzyż momentem 10 Nm"
NikoA4 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2010 no właśnie to wiem ale chciałem coś bardziej dokładnego,tak jak np do głowicy.nawet w sam naprawiam nic nie mogę znaleźć? wszystko mam przygotowane do skręcania tylko nigdzie, nigdzie nie mogę znaleźć tej jednej info?
Wodzu.tg Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 W tym przypadku nie ma aż takiego rygoru jak przy głowicy. Tak jak kolega wyżej napisał- moment 10Nm i dokręcaj równomiernie "na krzyż". Tak przynajmniej podaje Etzold w "Sam naprawiam A4".
Wandej Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 zacznij od środkowych śrub bo chyba takie są czy mi się już wydaje :gwizdanie:
NikoA4 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2010 dzięki panowie,pokrywa już zakręcona,nie długo się okaże czy cieknie czy nie?
Wodzu.tg Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Nie pociesze Cię- niedawno wymieniałem uszczelkę pod pokrywą zaworów na Erlinga, czyli markową, ale co z tego- w krótkim czasie znów się zaczęła pocić. Póki co, dałem sobie spokój.
NikoA4 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2010 może nie będzie tak źle,uszczelka z ASO .A dałeś kropelki silikonu na rogach?w ktorym miejscu ci sie poci?
Wodzu.tg Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Silikonu nie dawałem a poci się z tyłu silnika- gdzieś w okolicy łańcucha rozrządu. Na razie nic z tym nie będę robił, ale następna uszczelka chyba będzie z ASO.
CoLo Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Silikonu nie dawałem No właśnie a powinno się niby dać...
NikoA4 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2010 zrobiłem juz parę km i nic nie cieknie ale i tak nie długo czeka mnie ściągniecie pokrywy,bo do wymiany zdaje sie jest juz ten element>Audi AWT Chain Tensioner ,ale nie jestem pewien?
Rekomendowane odpowiedzi