slepy Opublikowano 6 Września 2010 Opublikowano 6 Września 2010 szkoda, bo mam i tak do wymiany jeden zacisk, i tarcze z klockami z tyłu, to myślałem że sobie coś większego odrazu wrzucę , a tak to trzeba zainwestować w jakąś dobrą tarczę i klocki
oktawian Opublikowano 9 Września 2010 Opublikowano 9 Września 2010 No i trzeba pamiętać, że te "szportowe" zestawy nawiercane działają tak jak trzeba dopiero jak dostaną "po d*pie" cztaj bedą rozgrzane ... bo zimne to raczej nie bardzo toto hamuje.
Dev Opublikowano 9 Września 2010 Opublikowano 9 Września 2010 No i trzeba pamiętać, że te "szportowe" zestawy nawiercane działają tak jak trzeba dopiero jak dostaną "po pupie" cztaj bedą rozgrzane ... bo zimne to raczej nie bardzo toto hamuje. :polew: :polew: :polew: brak słów.....
oktawian Opublikowano 9 Września 2010 Opublikowano 9 Września 2010 Tak brak słów ? Nie wiem jaką masz wiedzę ale te sportowe typowo pełne działanie mają dopiero jak się porządnie rozgrzeją ... Więc nie wiem z czego się tutaj tak turlasz :>
Dev Opublikowano 9 Września 2010 Opublikowano 9 Września 2010 właściwie to masz chyba rację... z braku wiedzy sie tak turlam :hi: :hi: :hi:
oktawian Opublikowano 9 Września 2010 Opublikowano 9 Września 2010 Na sportowych się aż tak mega nie znam Ale wiem, że właśnie jak się nagrzeją/ rozgrzeją to znacząco lepiej hamują . Dlatego też wytrzymują temperatury do 750 o C . . . i zdają swój egzamin . Jestem tylko człowiekiem z miłą chęcią wymienię poglądy :>
Dev Opublikowano 9 Września 2010 Opublikowano 9 Września 2010 Twoje poglądy minimalnie mijaja sie z prawda fakt, typowe sportowe klocki faktycznie musza miec temperature aby odpowiednio hamowały z tym tylko ze takie hamulce nie maja homologacji na ulice w przypadku klocków do zwykłej sportowej jazdy (patrz ulicznej :polew: ) typu OMP, FDSP czy EBC RedStuff nie ma zadnej potrzeby ich rozgrzewania poniewaz ich współczynnik tarcia jest minimalnie większy od std. klocka a w momencie rozgrzania współczynnik ten moze wzrosnąc nawet dwukrotnie i utrzymac sie do znacznej temperatury,czyli mogą znieśc większe obciązenia w dłuższym odstepie czasu wielu z nas myli troszke pojecia "sportowości" w hamulcach, to co mozna kupic za 1000-1500zł (tarcze+klocki) nie jest typowym zestawem sportowych hamulców oczywiscie parametry tych elementów sa podwyższone ale nie daja 100% gwarancji niezawodności i skutecznosci wydatek rzedu 5-6 tys zł, co w częstych przypadkach jest nie osiagalny daje nam poczucie większego bezpieczenstwa i pewnosci prowadzenia (hamowania) autem niestety na bardzo dobre hamulce trzeba wydac ponad 2500E i to tylko przód (widzę że za mocno sie rozpedziłem.... )
oktawian Opublikowano 11 Września 2010 Opublikowano 11 Września 2010 No rozmawiałem z chłopakami co mają redstuffa do tego tarcze nacinane i wiercone tyle, że w saab;ach i potwierdzają, że jak dadzą w palnik hamulcom to lepiej hamują
Rekomendowane odpowiedzi