Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Nasze podróże do PL.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Bez przesadyzmu ,średnio 130 /h

Opublikowano

Mnie nie masz szans dojść na autostradzie w niemcowni :gwizdanie:. Maszyna idzie na pełnych obrotach. Coś mało km robisz na zbiorniku :confused4:. Mam rodzinę w Hannover . Bardzo dobrze znam tą trasę Hannover -Wrocław.

hehe jestes pewien?

pozniej dam opis jak jechalem i ktora droga

Opublikowano

Nie masz szans dojść BEX'a. Brat kupił właśnie niedawno i porównując do mojego 130bhp to zapierd**la nieziemsko. Twoje 140 koni raczej szału wielkiego też nie robi

Opublikowano
  • Autor

Przecież wiem :polew:. Lepiej żartować jak chorować :gwizdanie:.

Opublikowano

Wczoraj jechalem do Polski....

Jako że mi się nie spieszyło to sobie pykałem 120km na godz.

2 korki i jedna przerwa. 835km... zużycie według FIS 6,3l co nawet realnie wygladało bo jak byłem na miejscu to komp pokazywał mi jeszcze 290km do tankowania/ srednia prędkosć 91km/h

...yestem w shoku :kox::) - nie wiedziałem że moje auto jest tak oszczędne....

Opublikowano
  • Autor

Widzisz jak chcesz to potrafisz :notworthy:

Opublikowano

No i powtorka .

Powrot z polski i znow max 120km/h i FIS pokazuje 6,5l/100km. Aktulanie mam przejechane ponad 900km i jeszcze sie kontrolka rezerwy nie zaswiecila...- a tym razem jechalem na ON Verwa, ale tym razem mialem 3 korki po drodze z ktorych 2 objezdzalem i jechalem pusty a do polski zaladowany po sufit.

Opublikowano

Tgrys, dzisiaj wracales? W jakich godzinach? Nie omijalem Cie gdzies? :evil: bo 120km/h to Ty prawie w miejscu stales :gwizdanie:

Moje spalanie to 7.2-7.3l od wjazdu na autostrade w opolu do kassel to jak tylko sie dalo to jechalem 160km/h, pózniej juz ruch byl wiekszy i spalanie spadlo do 6.9l/100km

Opublikowano
  • Autor

Przylecieli do mnie moi rodzice . Więc jak najwięcej chcę im pokazać. Ciągle w rozjazdach , wycieczki !!!. 1150 km. na zbiorniku . Szaleństwa nie było. Najszybciej 220 km/h.Średnie zużycie 5.2 l/100km. :>

Opublikowano

5.2 to ja nie wiem jak ty wolno musiałes jeździć...

Opublikowano
  • Autor

MAX do 130 km/h. Oszczędna bestia :naughty:

Opublikowano

Tgrys, dzisiaj wracales? W jakich godzinach? Nie omijalem Cie gdzies? :evil: bo 120km/h to Ty prawie w miejscu stales :gwizdanie:

Moje spalanie to 7.2-7.3l od wjazdu na autostrade w opolu do kassel to jak tylko sie dalo to jechalem 160km/h, pózniej juz ruch byl wiekszy i spalanie spadlo do 6.9l/100km

Wyjechalem przed jedenasta, a bylem na miejscu po dwudziestej. 2 razy omijalem korek- raz przed zjazdem z 14-stki na 38-semke a drugi raz przed zjazdem z 38 na 7. A! i jeszcze bylismy w meku jakies 50km za Lipskiem....

Opublikowano

ja wyjechalem o 10 z domu, tankowalem po drodze i przed 11 wjezdzalem na autostrade :> szkoda zesmy sie nie zgadali :kwasny:

Opublikowano

No toście przegolyli przed nami- jakbys sie spieszył powoli to byście nas widzieli :D

Opublikowano
  • Autor

To byłaby międzynarodowa podróż :>

Opublikowano

Rożnicę w spalaniu będą bo dużo zależy na jakim kapciu się auto toczy.... :naughty:

Opublikowano

ja tam nie widze zadnej róznicy w spalaniu miedzy zimówkami 205/55/16 a letnimi 225/40/18 :) niewiem nawet czy teraz nie pali troche mniej :mysli:

Opublikowano

...a u mnie jest +- 1L różnicy zima 195/50/15 a lato 235/40/18

Opublikowano

To jaka roznice ja powinnienem zauwazyc?

LATO- 235/40/18

ZIMA- 235/45/17

:polew: :polew: :polew:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Chyba nie powinieneś mieć żadnej :gwizdanie:

:polew: :polew: :polew:

Ja w porównaniu z Waszymi odległościami to jestem pikuś.Z domciu w kraju pod dom w Ringsted mam zaledwie 638km w tym 358 po autostradach.

A w moim autku po zakończonej podruży fis pokazuje średnie spalanie 6,2-6,5 .Ze Sławna do Kołbaskowa mam 200stówki zalewam po korek i na granicy dolewam 12 lub 14 litrów zależy od warunków atmosferycznych.Dodam jeszcze,że zawsze mam na dachu box.Po polskich drogach prędkość max 120,po niemcach 180 a po drogach tych duńskich smutasów 140-150.

Ale nawet na tak krótkiej trasie trzeba mieć oczy szeroko otwarte :shocked:

mapa.jpg