Lucjus1 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 witam szanownych klubowiczów jakiś czas temu kupiłem 20x diod zielone jak kolor mojego nadwozia myślałem nad zamontowaniem ich w klamkach z zewnątrz zarówno przód jak tył podłączając się pod lampkę wewnętrzną która zapala sie przy otwarciu/zamknięciu drzwi lecz zanim to zrobię chciał bym usłyszeć kilka komentarzy na ten temat efekt zamierzany to otworzenie auta z pilota klamy świecą po przekręceniu zapłonu lub zamknięciu drzwi gasną dziękuje z góry za wasze komentarze i zapraszam na http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=134861.0 moja niunia
dawid195a Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Skoro lampka zapala ci się po otwarciu drzwi (ta wewnątrz) nie widze sensu stosować podświetlania klamek. No chyba ze zapala ci się lampka po otwarciu auta z pilota, ale u mnie jest ta pierwsza opcja.
Lucjus1 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2010 lampka zapala mi sie już po otwarciu z pilota i nie gaśnie do puki nie przekręcę zapłonu lub nie zamknie sie automatycznie po kilku sekundach ( jeśli nie pociągne za klamke )
!Tommy Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 pomysł nawet ok, ale czy nie wyjdzie z tego choinka ?? no i musisz potem dobrze uszczelnic te miejsca
Lucjus1 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2010 właśnie stylu choinki chce uniknąć zobaczę jak to wygląda przy użyciu baterii i taśmy klejącej później będę się łączył na stałe diody są uszczelnione termo kurczkami tak wiec nie powinno być problemu.
!Tommy Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 nie chodzi mi o same diody, bedziesz musial nawiercic dziurki w klamce od srodka aby dac diody, to tam jeszcze uszczelnic. niby miejsce bezpieczne ale jakies parowanie wilgosc moze dostac sie do srodka
LAKIER88 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Lepiej je podłączyć pod podświetlanie guzików od szyb elektrycznych. Wtedy świecą po przekręceniu kluczyka na pierwsza pozycje i cały czas podczas jazdy a gasną po zamknięciu z centralnego czyli jak zgasisz wyciągasz kluczyk to świecą przez jakiś tam czas a zamkniesz to gasną . Przynajmniej ja tak mam i jestem zadowolony i raczej wszyscy tak matują i jeszcze jedno chyba do audi czerwone lepiej by grało do reszty zielone według mnie nie za bardzo przemyśl to jeszcze powodzenia
dawid195a Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 W tym samym roczniku jak u ciebie ,lampka zapala mi się i naczej, dziwne. Myslalem ze polifty maja tak jak ty.
variocustoms Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Pomysł fajny, ale lepiej chyba wkleić pasek LED w zalewce od środka i zrobić takie jak by ambiente, na YT jest Nissan z takim podświetleniem
LAKIER88 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 A tu mowa o podświetlaniu klamek z zewnątrz a to inny temat myślałem ze w środku z zewnątrz to juz poraszka z podświetlaniem jak już to pod lusterkiem bo klamki to już odpust to nie do Audi
Lucjus1 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Pomysł fajny, ale lepiej chyba wkleić pasek LED w zalewce od środka i zrobić takie jak by ambiente, na YT jest Nissan z takim podświetleniem nad czymś takim myślałem tyle że jak podłącze sie pod lampke wewnętrzną to nie bedą gasły gwałtownie tylko powoli bedą przygasać [br]Dopisany: 19 Sierpień 2010, 07:44_________________________________________________mniej wiecej tak to ma wyglądać tu jedna dioda przy baterii 9v montował bym po 2 lub 3
tchorzo Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Fajny patent, w nocy nawet przydatna sprawa, tylko zamiast zielonych zastosował bym białe, wydaje mi się że będzie mniej choinkowo
Filutek Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Widziałem takie coś jak się nie mylę w X6 koleś otwarł pilotem i mu się klamki podświetliły na biało efekt za***isty mnie sie podoba.
michu93 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 mnie także się takie coś widzi, ale musi być odpowiednio dopracowane i ładnie oświetlać tak jak w tym nissanie.
Lucjus1 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2010 na razie pakuje głośniki w tylne drzwi ale przy okazji chyba zmodze te klamki jestem już raczej przekonany a mi ta zieleń odpowiada nie wydaje mi sie ze bedzie choinkowo gdyż świecić to bedzie tylko przez chwile jak skończe to załącze pare fotek pzdr
rotter Opublikowano 2 Września 2010 Opublikowano 2 Września 2010 najlepiej podłączyć własnie pod lampke w podsufitce bo jak otwierasz z pilota to ci się zapala właśnie światło i zapalały by się właśnie klamki a gasły przy przekręceniu kluczyka - bardzo fajny pomysł
Lucjus1 Opublikowano 7 Września 2010 Autor Opublikowano 7 Września 2010 taki mam plan i tak właśnie zrobię jak będę robił to zobaczycie foto story w dziale "zrób sam"
Rekomendowane odpowiedzi