tomaszu Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Problem polega na tym, że gdy z miejsca chce ruszyc to silnik zbyt wolno się wkręca w odpowiednie obroty do sprawnego ruszenia. Dzieje się tak zarówno na benzynie jak i na gazie. Świece wymienione, przewody też ok. Czy to może byc wina przepustnicy, podobno tak ważnej w tym silniku?
Kaśka Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Hejka. Najlepiej zmień autko na turbo, a nie "eLPiGi pałer" :>
tomaszu Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2007 :bicz3: Zmiane auta przewiduje na za 1-2 lata. Poki co musze jeździc tą kuchenką gazową.
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Hejka. Najlepiej zmień autko na turbo, a nie "eLPiGi pałer" :> Kolega ma problem i nie spodziewał się raczej odpowiedzi w tym stylu... . Sprawdź błędy. Spadek mocy odczuwasz w całym zakresie obrotów czy może tylko w dolnej partii? Napiszę coś więcej.
T-żółw Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 gdy z miejsca chce ruszyc to silnik zbyt wolno się wkręca w odpowiednie obroty do sprawnego ruszenia. taki objaw zaobserwowalem u siebie, przed czyszczeniem przepustnicy po czyszczeniu nie ma takich objawów, wkreca sie normalnie tzn duuuzo lepiej niz przed czyszczeniem
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 gdy z miejsca chce ruszyc to silnik zbyt wolno się wkręca w odpowiednie obroty do sprawnego ruszenia. taki objaw zaobserwowalem u siebie, przed czyszczeniem przepustnicy po czyszczeniu nie ma takich objawów, wkreca sie normalnie tzn duuuzo lepiej niz przed czyszczeniem w skutek nagromadzenia się dużej ilości brudu przepustnica nie otwiera się do końca - to by miało sens. Tradycyjnie trzeba wyczyścić przepustnicę mimo tego, że to niekoniecznie musi być to ale wtedy przynajmniej ją wyeliminujemy z grona podejrzanych.
tomaszu Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Spadek mocy jest raczej w dolnej partii, co do wyzszych obrotow - trudno powiedziec, bo nie mam zadnego porównania, ale wydaje mi się, że jest ok. Problemy są tylko przy ruszaniu - bardzo łatwo go zmulić. Tzn żeby sprawnie ruszyc to trzeba najpierw przez chwile wkręcić go na odpowiednie obroty - nie ma mowy o ruszeniu z kopyta. Autem jeżdze już 2 lata i w sumie jeszcze do tej przepustnicy nie zaglądałem. Za ok 2000km mam przeląd więc wtedy zlece czyszczenie, mam nadzieje że coś pomoże. P.S. Ostatnio był podłączany pod komp i jak dobrze pamiętam to nie było błędów.
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 filtry przydałoby się powymieniać no i zrób porządek z tą przepustnicą.
tomaszu Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Wszystkie filtry zmieniam razem z olejem - co 10.000km
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Wszystkie filtry zmieniam razem z olejem - co 10.000km no to pozostaje przepustnica. Jeśli czyszczenie nic nie pomoże będziesz musiał się udać na porządną diagnostykę.
Kaśka Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Hejka. Najlepiej zmień autko na turbo, a nie "eLPiGi pałer" :> Kolega ma problem i nie spodziewał się raczej odpowiedzi w tym stylu... . Nie sadzę, żeby Tomek poczuł sie urażony, bo to było nawiązanie do naszej rozmowy ze zlotu z Kaletki. Jeżeli jednak tak sie stało to sorki, nie zrobiłam tego umyślnie.
tomaszu Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Kaśka, nic sie nie martw. Kazik chciał dobrze, ale nie wziął pod uwagę tego, że się dobrze znamy. Przepraszam za OT i za zamieszanie, a jednocześnie dziekuje za konkretne odpowiedzi. :th:
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Kaśka, nic sie nie martw. Kazik chciał dobrze, ale nie wziął pod uwagę tego, że się dobrze znamy. faktycznie, przyznaję się, nie pomyślałem o tym sorry
tomaszu Opublikowano 1 Września 2007 Autor Opublikowano 1 Września 2007 Kaśka, nic sie nie martw. Kazik chciał dobrze, ale nie wziął pod uwagę tego, że się dobrze znamy. faktycznie, przyznaję się, nie pomyślałem o tym sorry :th:
Kaśka Opublikowano 1 Września 2007 Opublikowano 1 Września 2007 Kaśka, nic sie nie martw. Kazik chciał dobrze, ale nie wziął pod uwagę tego, że się dobrze znamy. faktycznie, przyznaję się, nie pomyślałem o tym sorry Spoko, nie przewidziałam, że ktos może odebrać inaczej moje intencje niz były one w rzeczywistości.
Rekomendowane odpowiedzi