MrTea Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Witam Problem który wystąpił ostatnio po dłuższej jeździe i przegonieniu auta oraz staniu w korku. Auto rechocze jak żaba. Po zgaszeniu i odpaleniu puszcza czarnego bąka. Ma 100% mocy, nic sie nie dusi. Po zvagowaniu właściwie nic nie wyszło bo auto zachowywało się normalnie. Po zmierzeniu 3ciej grupy i zrobieniu testu EGR (kłęby dymu) żaba zdechła i jest cisza póki. Wstępnie EGR będzie czyszczony w środę, macie może jeszcze jakieś pomysły? We wtorek śmigam autem do Włoch i lekko się obawiam.
MrTea Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2010 czyszczenie EGRa pomoże czy coś jeszcze trzeba zrobić?
mcm Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 trzeba rozebrać i zobaczyć co w środku
MrTea Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2010 dobra, dzięki za pomoc. Po rozkręceniu powiem co i jak. pozdrawiam
Shade Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Niedawno miałem taki sam problem, tylko "rechotał" przy dodawaniu gazu. Stało się to akurat przed wyjazdem do Chorwacji. Zatankowałem w Austrii na stacji OMV Sprint Diesel i mu przeszło.
MrTea Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2010 egr byl zawalony jak choolera ale sprawny, membrana ok... teraz w trase 3tyś km w tydzień.. mam nadzieje że gdzieś w Alpach mi sie nie rozkraczy
Rekomendowane odpowiedzi